מוס שוקולד מריר יכול לשמש כעוגת מוס ויכול גם להיות כקינוח כוסות. המוס פחות מתאים לילדים ויותר מדבר למבוגרים בגלל האלכוהול והמרירות שבתוכו, אבל ניתן להפחית מהכמות ואולי זה ימצא חן בעיניהם גם כן. זה בהחלט קינוח מרשים ביותר וקוצר מחמאות מטורפות.
המוס הזה הוא לא מוס רגיל שאתם מכירים שיש בו ג'לטין..הוא מוס רך ועדין..ממש קציפה עדינה.
המוס מורכב בעיקר מביצים ושוקולד וניתן בקלות להכין אותו כפרווה ולא חלבי. במקור אני אופה את החלק התחתון של העוגה (1/3 מהעיסה נכנסת לאפייה) אבל הפעם החלטתי שלא לאפות ורק לשים תחתית של ביסקוטים. אני דווקא אוהבת את החלק האפוי של העוגה, יוצא ממש מוצלח, ממליצה.
לגבי הביצים "החיות" בעוגה..ניתן לפסטר אותן על ידי בישול הביצים מעל באן מארי יחד עם הסוכר והמים עד לטמפרטורה של 72 מעלות, כל הזמן לקשקש את התערובת עם מטרפה ידנית ורק אז להעביר למיקסר ולהקציף. במידה וקניתם ביצים טריות ממקום שאתם סומכים עליו ניתן גם להשתמש בביצים מבלי לפסטר אותן. לשיקולכם.
את המוס הזה אני מכינה בדרך כלל ליום ההולדת של בן זוגי, זה המוס האהוב עליו ואצלנו כל אחד מקבל ליום ההולדת את העוגה האהובה עליו 🙂
המוס לא מורכב או קשה להכנה, רק צריך לעקוב אחרי ההוראות ותצליחו, מבטיחה לכם.
מוס שוקולד מריר /אתי משה-חביב:
8 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס סוכר בסך הכל (משתמשים בחצי כוס סוכר לחלבונים וחצי כוס סוכר לחלמונים)
1 סוכר וניל
300 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה
3 כפות ברנדי/קוניאק (ניתן להוסיף יותר למי שאוהב)
5 כפות שמנת מתוקה/חלב/מים
לקישוט:
אבקת קקאו- כף או שתיים לפזר עם מסננת.
מגוון שוקולדים.
הכנה:
אופציה ראשונה בתור עוגה כאשר אופים שליש מהעיסה ואת השאר שופכים מעל הבסיס לאחר האפיה והקירור של הבסיס ובסיום מכניסים הכל להקפאה.
אופציה שניה ללא אפיה כלל ולחלק את המוס לצנצנות/צלוחית ולשים במקפיא תחילה ולפני האכילה להעביר להפשרה למקרר.
לאופציה הראשונה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
להקציף חלבונים עם 1/2 כוס סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף תפוח אבל לא קשה. להתחיל בהקצפת החלבונים ולאחר 30 שניות להוסיף את הסוכר בזרם דק. להעביר את הקצף לקערה אחרת גדולה (כדי להשתמש שוב במיקסר).
להקציף חלמונים עם חצי כוס הסוכר שנשאר עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח (בערך 5-8 דקות בהקצפה בינונית).
בזמן שהחלמונים מוקצפים להמיס במיקרוגל בפולסים או בבן מארי את השוקולד המריר עד המסה מלאה. להוסיף את הברנדי/קוניאק והשמנת/חלב ולערבב היטב.
לחבר את השוקולד יחד עם החלמונים, לערבב עד איחוד.
לערבב ידנית כי לפעמים השוקולד נדבק מעט בתחתית הקערה של המיקסר.
לחבר את קצף החלבונים עם קצף החלמונים והשוקולד בתנועות קיפול. לקפל עד שנהיה צבע אחיד.
להכין תבנית/רינג 24 או 26 ולרסס בתרסיס שמן. להעביר לאפייה 1/3 מכמות העיסה ואת שאר העיסה להכניס בינתיים למקרר.
לאפות במשך 20 דקות עד חצי שעה לכל היותר (תלוי בתנור), שלא יתייבש.
להוציא לצינון. שמתקרר להעביר את שאר העיסה מעל התחתית האפויה ולהכניס למקפיא ל 12 שעות לפחות.
להוציא לפזר קקאו ולקשט כיד הדמיון.
במקום לאפות 1/3 מהעיסה,ניתן לסדר בתחתית ביסקוטים (נקראים גם "לשונות חתול") ועליהם לשים את העיסה של המוס.
אופציה שניה: להכין את המוס לפי השלבים שבאופציה הראשונה ובלי לאפות, להעביר את המוס לצנצנות או כוסות כקינוחי כוסות ולא להכין אותו כעוגה. להקפיא עד שבועיים או לשמור בקירור עד שבוע.
מתכון למוס שוקולד מריר
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)