מוס שוקולד חלב

מוס שוקולד חלב, בלי ביצים, נחשב דיי קל להכנה יחסית למוסים אחרים. מוס בסיסי מאוד שכל אחד אוהב.

אצלי זה המוס האהוב על הילדות שלי, מכינה להן אותו כל פעם שיש איזו חגיגה בנוסף לעוגת החגיגה הראשית:)

מציינת שזה לא מתכון שלי שהמצאתי, זה לקוח מכל מיני מתכונים יחד, בכולם אלה אותם רכיבים רק עם כמויות שונות, אני שילבתי ביניהם למתכון הספציפי הזה.

המצרכים לעוגה הם לעוגה קטנה בקוטר 18 ונמוכה, כ 5 ס"מ. אני מכינה אותה קטנה כי היא כבדה ואי אפשר לאכול ממנה הרבה ולנו זה מספיק בבית. אבל אם אתם רוצים אותה גבוהה ומרשימה אז תכפילו כמויות.

הכנתם? אהבתם? תייגו ושלחו לי תמונות בפייסבוק או באינסטגרם.

מוס שוקולד חלב/אתי משה-חביב: (מתכון משולב מהרשת) 

הערה:
חומרים לעוגה קטנה בגובה 5 ס"מ, רינג קוטר 18.
לעוגה גבוהה תכפילו כמויות.

שכבת בסיס:
100 גרם פייטה
150 גרם שוקולד חלב
30 גרם חמאה

שכבת מוס שוקולד חלב:
200 גרם שוקולד חלב
200 גרם שמנת מתוקה
+ 200 גרם שמנת מתוקה
ג'לטין 5 גרם + 25 גרם מים

ציפוי-גנאש שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה

הכנה:
שכבת הבסיס:
להמיס שוקולד עם חמאה בפולסים במיקרוגל למרקם חלק, לסיום להכניס את הפייטה ולערבב.
לעטוף את בסיס הרינג מבחוץ בניילון נצמד (אחר כך מוציאים את זה), להניח שקף בתוך הרינג. להדק את שכבת הבסיס לתחתית וליישר. להעביר למקפיא להתייצבות.

הכנת שכבת מוס חלב:
בצלוחית לערבב ג'לטין ומים ולהניח בצד.
בינתיים ממיסים את שוקולד החלב עם השמנת – 200 גרם. -לחמם את השמנת היטב במיקרוגל ולהוציא שהיא ממש חמה, להוסיף לה את השוקולד ולערבב עד למצב חלק. להניח בצד לצינון קל. להמיס את הג'לטין שמחכה לנו בצד לכמה שניות במיקרוגל, עניין של 10-15 שניות. לחבר את הג'לטין המומס לשוקולד.
את ה200 גרם שמנת הנותרים להקציף למרקם רך כמו יוגורט.
לחבר את שתי התערובות בתנועות קיפול ולשפוך על שכבת הבסיס. להכניס למקפיא להתייצבות.

לקשט את העוגה בגנאש שוקולד מריר – להמיס את השוקולד בשמנת החמה. לחכות 3-4 דקות ואז לשפוך על העוגה הקפואה.

אפשר לקשט גם שוקולדים מעל.

מתכון מוס חלב
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
מוס שוקולד חלב
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

2 thoughts on “מוס שוקולד חלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *