מוס ריבת חלב ושוקולד לבן

מוס ריבת חלב ושוקולד לבן, עוגה מושלמת ביופייה ועוד יותר בטעמה. מי שאוהב ריבת חלב ימצא את עצמו מתאהב בעוגה..

את המוס הכנתי על בסיס ביסקוויטים טחונים וחמאה, שילוב שהולך מצוין עם מרקם המוס וציפוי ריבת החלב.

עוגה מתוקה במיוחד וחביבה על ילדים. מרשימה מאוד ולא מסובכת ב-כ-ל-ל להכנה.. תלכו לפי ההוראות ותצליחו גם אתם להרשים את בני הבית ו/או האורחים שלכם. עוגה קוצרת מחמאות ומתחסלת בקלות.

המוס הזה הוא ללא ביצים בכלל, לעומת מוסים אחרים שנהוג להכניס לתוכם ביצים חיות.

שיהיה בהצלחה 🙂

 

מוס ריבת חלב ושוקולד לבן
מוס ריבת חלב ושוקולד לבן

מוס ריבת חלב ושוקולד לבן /אתי משה-חביב:

לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים (שרוול) טחונים.
100 גרם חמאה מומסת.
לערבב את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת ולהדק אותם לתחתית התבנית.

לציפוי:
4 כפות גדושות ריבת חלב

למוס:
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם סך הכל)
50 גרם חמאה
כף גדושה ריבת חלב
כוס חלב
כף אבקת סוכר
חצי כוס מים
שקית ג'לטין (14 גרם)

מוס ריבת חלב ושוקולד לבן
מוס ריבת חלב ושוקולד לבן

הכנה:
להתחיל בהמסה של הג'לטין במים ולפעול לפי ההוראות שעל גבי האריזה- לשים את הגלטין במים ולחכות 25 דקות (שהגרגירים סופחים את כל הנוזלים ויוצרים גוש אחיד). אחרי 25 דקות לחמם מעט במיקרוגל ואז להוסיף למתכון.

הכנת הבסיס:
לטחון את הביסקוויטים ולהמיס את החמאה. לערבב אותם יחד עד שכל הביסקוויטים מצופים בחמאה. לשטח בתבנית לבסיס העוגה ולשים במקפיא עד שהעיסה מוכנה.

הכנת המוס:
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג ריבת חלב, כוס חלב, אבקת סוכר וכף ריבת חלב. להקציף לקצף רך.
להמיס את השוקולד עם החמאה.
להוסיף את הג'לטין המומס (לאחר חימום במיקרוגל) לתערובת השוקולד והחמאה ולערבב היטב. לחבר את התערובות-להוסיף את השוקולד הלבן המומס בחמאה עם הגלטין ולתת ערבול יחד עם המסה שבמיקסר של השמנת בשלב הכי נמוך במיקסר לאיחוד קל. חשוב- צריך לעבוד מהר עם חיבור ואיחוד החומרים. ברגע שהשוקולד מומס ומחובר עם הג'לטין צריך לעבוד מהר, אחרת העיסה תיקרש עוד לפני שתצליחו לחבר אותה לקצף.
להעביר את העיסה על התחתית של הביסקוויטים הטחונים ברינג מספר 24, חשוב לשים שקף מסביב.
להכניס להקפאה.
שהעוגה קפואה ממש, להוציא ולשפוך את הציפוי החם של ריבת החלב מעל העוגה ולקשט כיד הדמיון. הציפוי- לחמם את ריבת החלב במיקרוגל ולשפוך בקצוות של העוגה שהיא קפואה. ניתן לשמור את העוגה במקרר או במקפיא. אבל השעות הראשונות שלה צריכות מקפיא. להפשיר במקרר לפני חיתוך והגשה.

מתכון מוס ריבת חלב ושוקולד לבן
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

מוס ריבת חלב ושוקולד לבן
מוס ריבת חלב ושוקולד לבן
מוס ריבת חלב ושוקולד לבן
מוס ריבת חלב ושוקולד לבן

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מוס ריבת חלב ושוקולד לבן
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

6 thoughts on “מוס ריבת חלב ושוקולד לבן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *