מאפינס בטטה

מאפינס בטטה שילדים אוהבים בשילוב טעמים של מתוק ומלוח, עם מינימום מצרכים ומקסימום טעם. כמובן שהילדים יכולים להכין את המאפינס בעצמם או איתכם. מאפינס ממש פשוט, קל ומהיר להכנה. ואם אתם שוברים את הראש מה להכין לילדים לארוחת ערב או לבראנץ מעניין, כמובן שגם לשולחן חג השבועות, המאפינס הזה הוא בדיוק בשבילכם. כמו שאתם יודעים לילדים יש טעם בררני באוכל ולכן המצרכים הם מאוד מנימליסטים ובלי הרבה תבלינים או גבינות או עשבי תיבול. אבל אם אתם רוצים להכין את המאפינס לארוחה עם אנשים מבוגרים, אתם יכולים לשדרג את המאפינס עם גבינה בולגרית או קשקבל, עם עשבי תיבול כמו טימין, עירית או פיטרוזיליה. המתכון הוא בסיסי אבל ניתן לשדרג אותו בהתאם לטעמכם האישי. 10 דקות כולל חיתוך, טיגון ושטיפת כלים.. מוכנים?

מאפינס בטטה/אתי משה-חביב:

מה צריך? 1 בטטה גדולה מגורדת 1 בצל קצוץ דק מאוד 6 כפות שמן לטיגון הבצל או 50 גרם חמאה כוס גבינה צהובה מגורדת (100 גרם) 3 כפות קוטג' 3 ביצים m 1/2 כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול (120 גרם) כוס קמח תופח- 140 גרם (אפשר קמח רגיל או כוסמין ולהוסיף כפית אבקת אפיה) מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם חצי כפית אגוז מוסקט הכנה: לטגן את הבצל בשמן עד השחמה, להוסיף את הבטטה המגורדת לטיגון קל ולתבל. לצנן בצד. אם גירדתם את הבטטה ולא חתכתם לקוביות קטנטנות אז אפשר שלא לטגן אותם, אם חתכתם לקוביות מומלץ לטגן קלות כדי שיאפו היטב בתנור. בקערה נפרדת לערבב את הקוטג', הביצים, השמנת, גבינה צהובה ולערבב. להוסיף את הבצל והבטטה יחד עם השמן שטוגנו בו ולערבב. לסיום להכניס את הקמח ולערבב עד איחוד. לשים במנג'טים או בתבניות מאפינס (לשמן אותם קודם) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 40 דקות. מתכון מאפינס בטטה בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפינס בטטה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *