מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית סטייל בורקס מים שגם ילדים אוהבים.. קריספי מלמעלה ורך ונימוח מבפנים.. הכל בזכות שיטת הקיפול, המילוי שמעל והסגירה מעל של הפילו.. כל אלה יוצרים מאפה מושלם בטעם ובמרקם.
מאפה קל להכנה, ממש פשוט, מהיר להכנה והכי חשוב טעים ברמות אחרות.. אף אחד לא יאמין לכם שהוא כזה פשוט ועם מרכיבים פשוטים גם כן.. בקיצור מושלם!!!
מתאים לאירוח, מתאים לארוחה חלבית טובה, לארוחת בראנץ מטריפה, לחג שבועות ובכלל לארוחת ערב קצת אחרת ובעצם בכל הזדמנות.
אז בלי הרבה חפירות, לכו קנו את החומרים, תכינו ותודו לי אחר כך 😉
אל תשכחו לשלוח לי תמונות ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק..
שיהיה בתיאבון..
מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית/אתי משה-חביב:
מתאים לתבנית מלבנית גודל 35×25
– שמן לשימון עלי הפילו
– 6 דפי בצק פילו מופשר
מילוי:
1 שמנת חמוצה/יוגורט טבעי (200 מל)
5 כפות שמנת מתוקה
2 ביצים m
כפית קמח/קורנפלור
25 גרם חמאה מומסת
טיפונת מלח
טיפונת פלפל שחור
לטרוף יחד
בנוסף:
100 גרם גבינה בולגרית במליחות מעודנת
חצי חבילה תרד שטוף ונקי- לקצוץ (אין צורך בבישול)
2-3 כפות עירית קצוצה
כל חתיכת עלה מכווץ מסדרים בתבנית עד שאין לכם עלים יותר. הכל מסתדר בשכבה אחת, לא לשים בכמה שכבות. ברגע שנגמר המקום בתבנית לא לשים עוד.
הכנה:
להפשיר 6 דפי עלי פילו, שישארו לחים תמיד , בזמן שלוקחים עלה ומשמנים אותו, להניח על העלים שלא בשימוש מגבת לחה.
לפתוח עלה פילו, למרוח עליו שמן, לפורר קצת גבינה בולגרית, לפזר קצת תרד קצוץ וקצת עירית קצוצה ולכווץ כמו אקורדיון,לסדר בתבנית, ככה לעשות עם 5 מתוך 6 עלים. לשפוך מעל כל הפילו המכווץ שמונח בתבנית את המילוי. (טורפים יחד את כל חומרי המילוי ולשפוך על הכל). לסגור עם הדף הנותר של בצק הפילו, למרוח שמן ולפזר שומשום.
180 מעלות כ 40 דקות או עד שמשחים מכל הכיוונים.
מתכון מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
מוווווווושלם! ממש תודה על המתכון המחמאות זרמו בטירוףףףףףףףףףףףף!!
איזה כייף..שמחה שנהניתם ❤️