מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית

מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית סטייל בורקס מים שגם ילדים אוהבים.. קריספי מלמעלה ורך ונימוח מבפנים.. הכל בזכות שיטת הקיפול, המילוי שמעל והסגירה מעל של הפילו.. כל אלה יוצרים מאפה מושלם בטעם ובמרקם.
מאפה קל להכנה, ממש פשוט, מהיר להכנה והכי חשוב טעים ברמות אחרות.. אף אחד לא יאמין לכם שהוא כזה פשוט ועם מרכיבים פשוטים גם כן.. בקיצור מושלם!!!

מתאים לאירוח, מתאים לארוחה חלבית טובה, לארוחת בראנץ מטריפה, לחג שבועות ובכלל לארוחת ערב קצת אחרת ובעצם בכל הזדמנות.

אז בלי הרבה חפירות, לכו קנו את החומרים, תכינו ותודו לי אחר כך 😉
אל תשכחו לשלוח לי תמונות ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק..
שיהיה בתיאבון..

חייב לטעום 🙂

מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית/אתי משה-חביב:

מתאים לתבנית מלבנית גודל 35×25

שמן לשימון עלי הפילו

6 דפי בצק פילו מופשר

מילוי:
1 שמנת חמוצה/יוגורט טבעי (200 מל)
5 כפות שמנת מתוקה
2 ביצים m
כפית קמח/קורנפלור
25 גרם חמאה מומסת
טיפונת מלח
טיפונת פלפל שחור
לטרוף יחד

בנוסף:
100 גרם גבינה בולגרית במליחות מעודנת
חצי חבילה תרד שטוף ונקי- לקצוץ (אין צורך בבישול)
2-3 כפות עירית קצוצה

 

שלב 1: שימון עלים ופיזור של בולגרית,עירית ותרד.
שלב 2: כיווץ המאפה כמו אקורדיון.
מבט נוסף לכיווץ (שלב 2). הכיווץ נעשה על ידי גרירת הבצק מצד אחד לשני.
שלב 3: סידור הבצק המכווץ בתבנית. כמובן שאם התבנית גדולה יותר אז אין צורך לחתוך את דפי הפילו ל 2. תסדרו בהתאם לגודל התבנית.

כל חתיכת עלה מכווץ מסדרים בתבנית עד שאין לכם עלים יותר. הכל מסתדר בשכבה אחת, לא לשים בכמה שכבות. ברגע שנגמר המקום בתבנית לא לשים עוד.

שלב 4: לאחר סידור הבצק המכווץ בתבנית, לשפוך מעל את המילוי.
לאחר שהמילוי מכסה את הבצק.
שלב 5: סגירת המאפה עם שכבת דף פילו. להבריש בשמן ולפזר שומשום.
מיד עם היציאה מהתנור
מבט פנימה

הכנה:
להפשיר 6 דפי עלי פילו, שישארו לחים תמיד , בזמן שלוקחים עלה ומשמנים אותו, להניח על העלים שלא בשימוש מגבת לחה.
לפתוח עלה פילו, למרוח עליו שמן, לפורר קצת גבינה בולגרית, לפזר קצת תרד קצוץ וקצת עירית קצוצה ולכווץ כמו אקורדיון,לסדר בתבנית, ככה לעשות עם 5 מתוך 6 עלים. לשפוך מעל כל הפילו המכווץ שמונח בתבנית את המילוי. (טורפים יחד את כל חומרי המילוי ולשפוך על הכל). לסגור עם הדף הנותר של בצק הפילו, למרוח שמן ולפזר שומשום.
180 מעלות כ 40 דקות או עד שמשחים מכל הכיוונים.

מתכון מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

2 thoughts on “מאפה פילו במילוי תרד ובולגרית

  1. מוווווווושלם! ממש תודה על המתכון המחמאות זרמו בטירוףףףףףףףףףףףף!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *