מאפה פילו במילוי פודינג סולת

מאפה פילו במילוי פודינג סולת אחד הקינוחים הטובים שטעמתי והכנתי. במיוחד כשהוא חמים ופריך.

מאפה שהוא עטוף בבצק פילו מתפצפץ בפה ובפנים מילוי קרמי ונמס בפה, פשוט חלום.

את הקינוח הכנתי במפגש עם חברים שלי ורד ובר, פשוט נהננו להכין את המאפה המדהים הזה ועוד יותר נהננו לטעום ממנו. תוכלו לראות את סירטון ההכנה אצלי באינסטגרם, כאן בקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

צילום: בר עזרא
צילום: בר עזרא
צילום: בר עזרא
צילום: בר עזרא

מאפה פילו במילוי פודינג סולת /קראנצ'ית:

לתחתית ולכיסוי:

חבילת עלי פילו

1/4 כוס שמן או 70 גרם חמאה מומסת

 לפודינג:

4 כוסות חלב – 960 גרם

2 ביצים L

3/4 כוס סולת- 150 גרם

1 כוס סוכר לבן- 200 גרם

2 סוכר וניל או כפית מחית וניל איכותית

 

לסירופ סוכר:

2 כוסות סוכר- 400 גרם

2 כוסות מים- 480 מ"ל

1 פרוסת לימון

 

לקישוט(אופציונלי):

פיסטוק טחון דק- לא יותר מ 50 גרם

 

הכנה:

לפודינג- לשים בסיר חלב,ביצים,סוכר,וניל ולערבב יחד,לחמם יחד על הגז, כשמתחיל להראות סימנים של רתיחה להוסיף את הסולת ולערבב כל הזמן,לא להפסיק לערבב עד שהתערובת מסמיכה. כל זמן שהחומרים על האש אתם לא מפסיקים לערבב.

כאשר התערובת מסמיכה, מורידים מהאש ומכסים בניילון נצמד (כאשר הניילון הנצמד נוגע בפודינג עצמו כדי למנוע היווצרות של קרום או התייבשות לקרם), להכניס את התערובת של הפודינג למקרר ל 20 דקות.

בזמן הזה תכינו את הסירופ סוכר ואת השכבה התחתונה של המאפה.

הכנת סירופ הסוכר-לשים את כל המצרכים בסיר קטן על הגז ולבשל כ 10 דקות תוך כדי ערבוב מידיי פעם. להרתיח ואח"כ להנמיך ולבשל את הסירופ.

הרכבת הקינוח:

בתבנית עגולה קוטר 24 או 26 או תבנית מלבנית 20×25 להבריש את התחתית עם מעט מהחמאה המומסת , להניח דף פילו ולהבריש גם אותו, להניח עוד דף ולהבריש. ככה לעשות עם חצי מדפי הפילו שבחבילה.

על הדפים האלה לשים את הפודינג המצונן ולשטח אותו בצורה אחידה על העלים.

על הפודינג להניח דף פילו ולהבריש בחמאה ועוד דף ולהבריש,ככה עד שתסיימו את החבילה. לסיום להבריש בחמאה ולסיים את החמאה שנשארה בהברשה על החלק העליון.

שימו לב-חצי מחבילת הדפים מונחת מתחת לפודינג וחצי חבילה מעל הפודינג, שימו לב שהברשתם בחמאה כל דף ודף.

לחרוץ את החלק העליון לצורה של משולשים במקרה של תבנית עגולה או לריבועים במקרה שבחרתם תבנית מלבנית.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לאפיה של כ 40 דקות. כאשר העלים זהובים ופריכים ואין נוזלים.

להוציא את התבנית מהתנור ומיד לשפוך חלק מסירופ הסוכר על כל החלק העליון-באמצע ובצדדים. תחכו שהסירופ יספג ושוב תוסיפו עוד קצת מהסירופ או תמרחו מהסירופ.

לקישוט פזרו בחריצים שסימנתם מהפיסטוקים הגרוסים.

ניתן לאכול חם וניתן לאכול קר.

בהצלחה ובתיאבון,אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפה פילו במילוי פודינג סולת
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *