מאפה פילאס סטייל פריקסה

מאפה פילאס סטייל פריקסה, אותו מילוי של פריקסה אבל עטוף בתוך בצק פילאס ואפוי בתנור. כל ביס פשוט מתפצפץ בפה, בצק קריספי ודק עם הרבה מילוי טעים ופיקנטי. יאממי. חלק הכנתי כרולדה וחלק כשבלולים, תכינו איך שאתם אוהבים. שימו לב, להשתמש במילוי קר בלבד, אחרת הבצק יקרע לכם מהחום.

פילאס במילוי טונה,ביצה קשה,תפוח אדמה ומטבוחה, סטייל פריקסה, ילדים ממש אוהבים אותו ומבוגרים כמובן. לטבול במטבוחה חריפה, סלט חמוץ בצד וזה מושלם.

בקיצור, תכינו ותתאהבו.

כדי לראות את הסירטון להכנת המאפה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

מאפה פילאס סטייל פריקסה/קראנצ'ית:

מה צריך?

בצק פילאס מופשר
למילוי:
2 קופסאות טונה במים
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
2 ביצים קשות
2 כפות גדושות מטבוחה
קצת מלח
קצת פלפל שחור

למריחה מעל:
ביצה טרופה או מים

לפיזור:
שומשום

הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עד ריכוך קל. לקרר.
לבשל את הביצים למצב של ביצה קשה. לקרר.
לסנן את הטונה מהנוזלים.
עדיף להכין לילה קודם את הביצים ותפוחי האדמה ולשמור במקרר.
לקלף את תפוחי האדמה מהקליפה ולחתוך אותם לקוביות קטנות.
לקלף את הביצים מהקליפה ולחתוך לקוביות קטנות.
בקערה לשים את תפוחי האדמה החתוכים, את הביצים החתוכות, הטונה המסוננת, המטבוחה (אגב,אם לא רוצים מטבוחה לא חייב אבל לדעתי מוסיף הרבה,אפשר כל ממרח חריף אחר שאוהבים),לתבל ולערבב.

הכנת המאפה:
לפתוח את הבצק ולחלק אותו ל 4 חלקים שווים. כל חלק להניח מהמילוי בקצה ולגלגל לרולדה.
להעביר לתבנית התנור ,למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 45-50 דקות.  תעקבו לפי ההשחמה.

מתכון מאפה פילאס סטייל פריקסה
בהצלחה ובתיאבון,אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפה פילאס סטייל פריקסה
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *