מאפה פילאס במילוי גבינות

מאפה פילאס במילוי גבינות שילדים אוהבים (וגם מבוגרים כמובן ;).. ), מאפה פשוט,קל ומהיר להכנה..והכי חשוב שאין כמעט כלים ללכלך 😉 כל מה שאתם צריכים זה קערה, מזלג, כף וסכין..

אז נשארו לכם גבינות בבית והם עומדים להיזרק? זה הזמן להציל אותם ולהפוך אותם למאפה מוצלח במיוחד!

מערבבים הכל יחד, הבצק קנוי ומוכן.. מה נשאר לכם לעשות? להכניס לתנור וסיימתם. תוך 5 דקות אירגנתם ארוחה לתפארת.ארוחה שנראית מעולה וגם טעימה ביותר. הזמן היחיד שיש לחכות זה זמן האפייה..אבל אני בטוחה שיש לכם מליון דברים לעשות בזמן הזה..

יאללה תקתקו לכם ארוחה אפילו ברגע זה.. כי זה ממש פשוט וקלללללל… 🙂

את אותו מתכון ניתן להכין גם כשבלולים ולא רק כבורקס גדול (סרטון תמצאו באינסטגרם שלי):

 

מאפה פילאס במילוי גבינות/אתי משה-חביב:

1/2 חבילת בצק פילאס מופשר (בערך 260 גרם)
מילוי-
1 גביע גבינה לבנה
1/2 גביע קוטג'
כוס גבינה צהובה מגורדת (100 גרם)
100 גרם גבינת פטה פטינה- למעוך עם מזלג (או גבינה בולגרית מעודנת)
1 ביצה m
טיפת מלח (אם שמים גבינה בולגרית אז אין צורך)
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות גדושות קורנפלור או קמח

ציפוי-
שומשום
2 כפות שמן או 15 גרם חמאה מומסת

תוספות אפשריות– לא חובה בכלל, אבל אופציונאלי למי שרוצה: תרד או מנגולד.

הכנה:
בקערה לשים את כל מצרכי המילוי לפי הסדר ולערבב.
לצורת מאפה פילאס מרובע בלי מאמץ-להניח חתיכת בצק פילאס בתחתית התבנית. לשים את תוכן הקערה עם המילוי על הבצק ולמרוח אותו לכל הכיוונים בכמות שווה, ליצור שכבה בגובה זהה בכל התבנית. מעל להניח עוד חתיכת בצק פילאס. מעל למרוח ביצה טרופה או שמן או חמאה מומסת ולפזר שומשום. לחרוץ עם סכין חדה ריבועים בחלק העליון ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 50-60 דקות. עד שמזהיב. אני השתמשתי בתבנית בגודל 25×25.
שהמאפה יוצא מהתנור להמתין 15 דקות לפני שחותכים ואוכלים.

קלי קלות וממש במהירות.

למאפה שבלולי פילאס- לפתוח חתיכת ריבוע/מלבן פילאס, למרוח עליו מהמילוי ולגלגל. ניתן גם להניח מילוי רק בקצה ולגלגל. ככה לעשות עם כל הבצק. אפשר להכין בכל מיני גדלים. אחרי ששמים מילוי על הבצק מגלגלים לרולדה ומותחים את הבצק שיהיה קצת יותר ארוך ואז מגלגלים לשבלול. יש סרטון שמור בהייליטס שלי באינסטגרם.  מורחים מעל ביצה טרופה או שמן או חמאה, מפזרים שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כשעה. כמובן תלוי בגודל המאפה שהכנתם. אם הכנתם מאפה קטן אז זמן האפיה מתקצר. אני מכינה 4 מאפים גדולים מחבילת בצק פילאס.

***ניתן להכין את המאפה גם עם בצק עלים או בצק פילו. המומלץ ביותר הוא בצק הפילאס שנותן טעם של מאפה בורקס טורקי. במידה והשתמשתם בבצק עלים הכינו את המאפה באותו אופן בדיוק. במידה ובחרתם בצק פילו תצטרכו להכין בערך 4-5 שכבות בצק בתחתית וגם 4-5 שכבות בצק בחלק העליון. במקרה של בצק פילו יש צורך לשמן כל שכבת בצק ששמתם בתבנית. הבצק מצריך שומן אחרת יתייבש. לפני שתחליטו להחליף בצק, הכינו קודם כמו במתכון המקורי ורק אחר כך תחליפו ותראו מה יותר אוהבים אצלכם בבית ***

מתכון מאפה פילאס במילוי גבינות,
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

שבלולי פילאס. סרטון באינסטגרם שלי
דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפה פילאס במילוי גבינות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 19 Review(s)

12 thoughts on “מאפה פילאס במילוי גבינות

    1. תודה.
      לפני האפיה לא הקפאתי אבל לדעתי זה יגיר נוזלים מיותרים מהגבינות.
      תמיד אפשר לאפות ואז להקפיא, זה נשמר לחודשים.
      שרוצים לאכול אז מפשירים ונותנים חימום קל.

    1. מפשירים את הכל ומכינים עם חצי, אפשר לשמור את הבצק במקרר כמה ימים. אבל תמיד אפשר להכין את השבלולים, לאפות ולהקפיא, לכן כדאי להפשיר הכל ולהשתמש בכל הבצק. זה לא נזרק. בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *