מאפה סירות מבצק יוגורט ללא שמרים, פשוט וקל, מהיר להכנה, אופן שימוש מיידי בבצק, בלי לחכות, בלי להתפיח, יכול להיות אחלה ארוחת בראנץ בתוספת סלט ורטבים או ארוחת ערב מפנקת וכאילו מושקעת, כי בינינו זה המאפה הכי פשוט שתכינו אבל הוא נראה הכי מושקע ומלא עבודה, מה יותר כייף מזה?
אני מאוד אוהבת לעבוד עם יוגורט בבצקים, מאפים ועוגות..המרקם של מאפים עם יוגורט זה עולם אחר לגמרי, ממש מרים את המאפים כמה רמות למעלה, יש כמה וכמה מתכונים באתר עם יוגורט,ממליצה לכם על כולם.
בקיצור,קומו ותכינו..באמת כלום עבודה.. 10 דקות כולל שטיפת כלים ועוד חצי שעה בתנור, זה הכל.
מאפה סירות מבצק יוגורט ללא שמרים/אתי משה-חביב:
לבצק:
1 יוגורט ( 200 מ"ל) יוגורט בטעם טבעי
1/2 כוס שמן (100 מ"ל)
1 חלבון מביצה M
1 כפית מלח
1 כף שטוחה סוכר
1/4 כפית תבלין אבקת שום או צ'ילי או תיבול שאוהבים ומתאים (לא חובה)
2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
כפית שטוחה קורנפלור
מילוי לילדים:
עגבניות קצוצות דק
אורגנו או בזיליקום
גבינה צהובה מגורדת
מוצרלה מגורדת
ניתן להמיר את העגבניות הקצוצות ברוטב פיצה.
אם לא בחרתם ברוטב פיצה, ממליצה למרוח 1/2 כפית גבינה לבנה ועליה את שאר המילוי.
מילוי למבוגרים:
עגבניות קצוצות
זעתר
פלפל חריף למי שאוהב ורוצה חריף
גבינת מלוחה מפוררת
למריחה על הבצק:
1 חלמון
זעתר או שומשום
הכנה:
לבצק:
בקערה לשים את כל המרכיבים מלבד הקמח, לערבב יחד עם כף, להוסיף חלק מהקמח-280 גרם קמח (שזה 2 כוסות) ומערבבים עם כף בהתחלה ושמתחיל להתגבש לערבב עם היד, להוסיף עוד חצי כוס קמח- 70 גרם וללוש לבצק אחיד. לכדרר לכדור ולהניח בצד. לחלק את הבצק ל 9 חלקים שווים פחות או יותר, כל כדור בין 70-75 גרם. לפתוח עם היד כל חתיכה (על שיש מקומח ממש קלות, הבצק מאוד נוח לעבודה) ולגלגל את הצד התחתון והעליון ולהדק קצוות (כמו חצפורי), לסדר עם האצבעות את האמצע ולהרחיב ולעצב עם האצבעות לצורת סירה נוחה למילוי- חובה להרחיב עם האצבעות כדי שיהיה מקום למילוי. *יש סרטון בהייליטס אצלי באינסטגרם וגם בערוץ היוטיוב שלי.
לסדר את כל הסירות בתבנית ולהכניס את המגש למקפיא ( ל 10-15 דקות, לא יותר) .
בינתיים להכין את המילוי.
למילוי לילדים:
אופציה 1- למרוח 1/2 כפית גבינה לבנה בתוך כל סירה ומעליה גבינות ואורגנו.
אופציה 2- למרוח רוטב פיצה ומעל גבינות ובזיליקום.
אופציה 3 – לפזר עגבניות, גבינות ואורגנו.
מילוי מבוגרים:
לפזר עגבניה קצוצה, מעל את הגבינה ומעליה פלפל חריף. לפזר מעל זעתר.
למרוח על השוליים של הסירות חלמון, לפזר שומשום או אורגנו או זעתר ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד השחמה, משהו כמו חצי שעה.
שימו לב- זה אולי מבלבל במראה אבל זה לא שמרים וזה לא בצק רך כמו שמרים, זה מרקם של בצק פריך, אם אתם אוהבים את זה רטוב יותר תשחקו עם המילוי.
מתכון מאפה סירות מבצק יוגורט ללא שמרים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
איזה יוגורט משתמשים
יוגורט בטעם טבעי, לא חשוב איזו חברה
הבצק הזה יכול להתאים להכנת פיצה?
זה שונה לגמרי במרקם של בצק פיצה, זה אמנם יצא דומה במראה וברוטב והגבינה אבל הבצק אחר לגמרי, זה בצק במרקם בצק פריך. שלא תתאכזבי שזה לא רך וספוגי כמו פיצה.
באתר יש מתכון לפיצה עם שמרים.
אפשר להשתמש קמח רגיל? אם כן האם צריך אבקת אפיה? אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
אפשר קמח רגיל עם חצי שקית אבקת אפיה. לגבי הכוסמין לא ניסיתי.
שלום רב,
האם ניתן להכין יום קודם?
ההכנה ממש מהירה כך שאין צורך בהכנה או המתנה מוקדמת. אבל תמיד אפשר להכין, לאפות ולהקפיא.
וואו!! בין הבצקים הטעימים שאכלתי! המרנו את הקמח לכוסמין מלא ויצא מדהים. החלפנו את המילוי בחציל שנאפה קודם בתנור, הוספנו גבנצ וצפתית ערבבנו עם ביצה ושפכנו מעל פרוסות החציל. הולך להכין את הבצק הזה עם 300 מילויים אחרים מרוב שהוא טעים.
איזה כייף.. לגמרי מאפה שאפשר לשחק איתו עם איזה מילויים שאוהבים ורוצים.. שמחה שאהבתם:)
האם אפשר לשים שמנת חמוצה במקום יוגורט?
לא ניסיתי אבל מאמינה שכן
על איזה תוכנית אופים ? טורבו או עליון תחתון? תודה מראש
רגיל. עליון תחתון.