לחמניות ממולאות בשר/כרמית דהאן
למלית
250 גרם בשר טחון טרי
בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
מעט שמן
תבלינים: מלח, פלפל שחור, תערובת מעורב ירושלמי, תבלין שווארמה
שמים מעט שמן במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את השום ואת הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו
את התבלינים מוסיפים רק בסוף הבישול
טועמים ומתקנים תיבול
מצננים היטב
לבצק
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים (חצי חבילה)
כף סוכר
רבע כוס שמן
כוס וחצי מים (כוס חד פעמית קרה)
כף מלח
בקערת המיקסר שמים את הקמח ומפוררים פנימה את השמרים מערבבים מוסיפים סוכר ושמן ומתחילים ללוש מוסיפים מים בהדרגה
אם יש צורך אפשר להוסיף עוד מים מוסיפים מלח ולשים לבצק רך ונעים
משמנים קערה מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים גם את הבצק
מכסים ומתפיחים כשעה וחצי
מורידים אוויר קורצים כדורים בגודל כף יד
פותחים כל כדור וממלאים בבשר סוגרים היטב ומגלגלים לכדור
מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה
מערבבים רבע כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן זית
מברישים את הלחמניות עם מעט שמן
מניחים להתפחה נוספת של הלחמניות כחצי שעה
אופים בחום של 200 מעלות עד הזהבה של הלחמניות
מוציאים את הלחמניות ומברישים שוב בשמן
* טיפ שלי : אני לא מברישה את הלחמניות בביצה רק בשמן שנותן ללחמניות מרקם וטעם מדהים אל תוותרו על השמן
בהצלחה