לחמניות יוגורט,חמאה ודבש רכות,מתקתקות וממכרות. מרגע ההכנה ועד הטעימה לא תפסיקו להשתגע מהריח שלהן , מהרכות שלהן והטעם אמאל'ה ואבאל'ה ביחד. לחמניות נהדרות לארוחת בוקר, לנשנוש, לחגים, לארוחה חלבית, מתאימות בכל הזדמנות.
את קמח הכוסמין הלבן במתכון ניתן להמיר לקמח לחם לבן, ולהפך את קמח הלחם ניתן להמיר לכוסמין לבן. סך הכל 700 גרם קמח, משולב או אחד מהם.
לחמניות עם יוגורט, דבש וחמאה זה שילוב קטלני שגורם למאפה להיות רך מאוד לאורך זמן,בצק נעים ונוח לעבודה, פשוט מושלם.
רצוי וכדאי להתפיח את הבצק בהתפחה מבוקרת במקרר ל 10-12 שעות ולא בחוץ, התוצאה הרבה יותר טובה. חשוב כמובן לתת למאפה התפחה שניה טובה אחרי העיצוב על מנת שהמאפה יצא לכם קל ואוורירי.
הכנתי את הלחמניות במיוחד לראש השנה שתהיה שנה טובה ומתוקה, זאת הגירסה החלבית. יש גם גירסת פרווה.
סרטון להכנת צורת הלחמניות תמצאו אצלי באינסטגרם, בואו לעקוב: https://www.instagram.com/etimoshehaviv/
לחמניות יוגורט חמאה ודבש של קראנצ'ית 🙂
לחמניות יוגורט, חמאה ודבש /אתי משה-חביב:
לבצק:
500 גרם קמח לחם
200גרם קמח כוסמין לבן
כף שמרים יבשים
6 כפות סוכר
3 כפות דבש
1 גביע יוגורט – 200 מל
50 גרם חמאה מומסת
כוס מים ועוד טיפה- 250-270 מל
קורט מלח
סירופ סוכר:
3/4 כוס סוכר
כף דבש
3/4 כוס מים
ציפוי:
ביצה
חצי כפית סוכר חום כהה דביק
לקישוט:
שומשום
הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמחים (ניתן להמיר רק לקמח לחם או רק כוסמין לבן) ושמרים, לערבב עם כף. לשים את כל שאר החומרים מעל (המלח בסוף מעל הכל) וללוש במיקסר במהירות איטית-בינונית עם וו לישה עד קבלת בצק רך וגמיש,בערך 8 דקות.
להעביר את הבצק לקערת התפחה או כל קערה עמוקה שתבחרו רק תעטפו אותה היטב לפני הכניסה למקרר (לשמן מעט את הקערה).
להעביר להתפחה במקרר (כ 10-12 שעות).
לאחר שהבצק תפח (קחו בחשבון שזה לא בצק שתופח בצורה מוגזמת, הוא תופח אבל לא מתנפח כמו בצק רגיל של שמרים), להוציא מהמקרר ולחלק את הבצק ל 17 חלקים שווים (בין 80-85 גרם לחתיכה). כל חתיכה לגלגל לעיגול ולהניח על משטח מקומח ומעל לכסות את הבצק במגבת.
להתחיל לעבוד על הבצק הראשון שגילגלתם (כך גם עם השאר לאחריהם, השני והשלישי), לפתוח כל חתיכת בצק למלבן או אליפסה, לחתוך לפסים את החצי הימני ולגלגל מהצד הלא חתוך לצד החתוך (יש סרטון באינסטגרם שלי בהייליטס) לעצב בצורת ירח או עיגול. בעיקרון כל צורה שתכינו זה מצויין, אפשר גם ככדורים, כלחמניות מאורכות, כצמות וכו'..
להניח בתבנית התנור על נייר אפיה ולהתפיח שוב. שהלחמניות תפוחות יפה (שמנמנות) למרוח אותן אחרי ההתפחה ולפני הכניסה לתנור בביצה טרופה עם סוכר, לפזר שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות טורבו למשך 18-20 דקות.
שהלחמניות יוצאות למרוח אותן בסירופ סוכר בטמפרטורת החדר (הלחמניות חמות והסירופ בטמפרטורת החדר).
לזלול בהנאה.
מתכון לחמניות יוגורט, חמאה ודבש
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
נפלא. תודה.
לא רואה איך ניתן להרשם לעידכונים.
תוכלי לסייע?
תודה ויומטוב
שלום רב,
אשמח לקבל עדכונים במייל.
בברכה, לימור