לחם שום

לחם שום או לחמניות שום תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעיקר לארוחה חלבית. הריח שנוצר בבית בזמן האפייה פשוט ממכר ומגרה..הטעם של השום עם שמן הזית, התיבול והמוצרלה יוצרים הרמוניה משגעת.

הלחמניות עשויות מבצק שמרים רך ואוורירי המצריך התפחה רגילה.את הציפוי מברישים בסיום האפיה. יש כמה אופצויות להכנת הלחם שום. אפשרי כשושני שום נתלשות ואז המילוי נכנס פנימה ונאפה יחד עם הבצק ואפשר לאפות קודם את הבצק כלחמניות ואת הציפוי למרוח בסיום האפייה.

ניתן להכין את הלחם שום כשבלולי לחם שום נתלשים, כלחמניות עגולות/קשר או כאצבעות לחם שום.

כך או כך, הטעם משגע והריח..אחחח…הריח ?

כלחמניות עגולות נתלשות
כשושני שום

לחם שום / אתי משה-חביב:

לבצק-
3 כוסות קמח מנופה
כף שמרים יבשים
2  כפות סוכר
1  כף שטוחה מלח
3   כפות שמן זית
כוס ורבע מים פושרים

אם מכינים לחמניות ולא שושנים אז צריכים גם צלוחית עם ביצה טרופה וכפית שמן למריחה על הלחמניות. אם מכינים כשושנים אז אין צורך.

הכנה:
לערבב קמח עם שמרים להוסיף את שאר המרכיבים ולערבל במיקסר במשך 8 דקות. הבצק צריך לצאת רך ונעים למגע (אם מרגיש לכם יבש תוסיפו עוד טיפונת מים,עד 1/4 כוס,כל פעם טיפה עד שתגיעו למרקם הנכון). שהבצק מוכן להעביר לקערה משומנת טיפה ולמרוח מעל הבצק טיפת שמן זית, לעטוף את הקערה בשקית ומעל מגבת.
להתפיח עד הכפלת הנפח.

יש 2 אופציות להכנת הלחמניות שום:

1. כשושנים: לאחר שתפח, לחלק את הבצק ל 3 עיגולים.. כל עיגול לפתוח למלבן. למרוח את הרוטב של לחם השום, לפזר מוצרלה ולגלגל כרולדה. לחתוך את הרולדה לרצועות,כך שכל חתיכה היא שבלול של לחם שום. לסדר כל שבלול בתבנית, לסדר אותם טיפה צפופים, לא יותר מידיי. להניח מעל התבנית מגבת ולתת התפחה נוספת בערך 30 דקות,שרואים שהפכו תפוחים). לאחר ההתפחה השניה להעביר לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות.

2 .כלחמניות: לאחר שתפח תפיחה ראשונה, לחלק את הבצק לעיגולים שווים,להכין מהם כדורים ולסדר בתבנית או רינג שהם צמודים יחסית, עם מרווח של אצבע או 2 אצבעות בין אחד לשני, לכסות במגבת לחה ולתת התפחה (בערך 30 דקות, עד שתופח טוב), למרוח ביצה טרופה עם כפית שמן ולהכניס לתנור. שיוצא מיד חם מהתנור למרוח את המרינדה של השום והתבלינים.

למילוי/ציפוי-

לשושני לחם שום נתלשים:
לחלק את הבצק ל 3, לפתוח כל חלק מהבצק למלבן.
למרוח על הבצק את הרוטב:

6 שיני שום קטנות כתושות (או כמה שאוהבים)

כף אבקת שום,

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה,

4 עלי בזיליקום קצוצים,

1/4 כוס שמן זית,

כפית שטוחה מלח גס

50 גרם מוצרלה-לפיזור מעל השושנים.

***אם מכינים את הלחמניות העגולות ולא השושנים,אין צורך בתוספת המוצרלה! 

לערבב את כל החומרים יחד בצלוחית ולמרוח על הבצק הפתוח למלבן, לפזר 50 גרם מוצרלה מגורדת. לגלגל לרולדה ולחתוך לרצועות עבות.
לסדר בתבנית אינגליש קייק בצורות של שושנים(כמו בתמונה).
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30-40 דקות.

מתכון ללחם שום
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

לחם שום כשושנים נתלשים
דירוג
recipe image
שם המתכון
לחם שום
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

4 thoughts on “לחם שום

  1. היי רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות קילו מה הכמויות של כל המצרכים שאני צריכה להשתמש בהם?
    תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *