לזנית גבינות עגולה

לזנית גבינות עגולה, מיוחדת במינה ולא שיגרתית בכלל. קלה להכנה ועם מצרכים שיש לכולנו בבית, מצרכים פשוטים שנמצאים בכל סופר וכל אחד יכול להכין בקלות.
את האמת, לא חשבתי שתצא ככה או בכלל יצא ממנה משהו..חחח.. הכל התחיל מזה שרציתי להכין ארוחת ערב מעניינת לילדות..בכל זאת חופש גדול, כבר מיצינו את רוב המאכלים המסורתיים והשעממים ובא לי לחדש ולהמציא משהו.. מה עושים?
מחפשת במקרר, מחפשת בארונות.. שוב מציצה על המקרר מביטה בכל כיוון ושוב חוזרת לארון ונתקעת שם במבט מיואש..מה להכין? הופ, קופצת לי קופסת דפי לזניה לעין, מוציאה ושמה על השיש.. עכשיו מה? ממשיכה לחשוב עם עצמי.. נכין לזניה? משעמם.. פותחת שוב את המקרר..אמממ הנה כמה גבינות שקורצות לי..נראה לאן זה יוביל..
נזכרת פתאום שבדיוק קניתי תבנית חדשה..חייבת לנסות אותה..
ובראש בינתיים מתגלגל לו הרעיון למאפה מדפי לזניה עם מילוי גבינות בתוך התבנית החדשה.. איך הכנתי, באיזו צורה ומה השיטה תוכלו לקרוא במתכון ולראות גם בתמונות את שלבי ההכנה..
שהמאפה יצא מהתנור התלהבתי מאוד! אבל לא ידעתי איך לקרוא לזה.. אז כן יש במאפה דפי לזניה ויש גם גבינות.. אבל זה לא בדיוק לזניה וגם לא היתה לו כוונה להיות כזה.. אז איך נקרא לזה? בסוף הלכתי על השם המשעמם לזנית גבינות עגולה ?.חחח…
איך שלא תקראו לזה , זה אחד המאפים שאתם תאמצו אליכם למטבח בכל ארוחה חלבית או ארוחה חגיגית, בחג שבועות ובהפקות משפחתיות.. זאת לא סתם לזניה זאת לזניה הדור הבא ?
רק רוצה לציין שהיא ממש לא דיאטטית, לא מתיימרת להיות כזאת, לא לבעלי לב חלש או שומרי משקל.. ואין לה תחליף עם גבינות רזות.. ככה היא בדיוק..קבלו אותה יפה ומיוחדת כמו שהיא ❤
שיהיה בתיאבון.. לכו תפנקו את המשפחה באהבה הגדולה הזאת..
ולא לשכוח!! לא לפרוס אותה מיד שהיא יוצאת מהתנור..זה הסוד שלה כדי שתישמר יפה ומעוצבת.. ?

מבט פנימה..חתיכה עסיסית במיוחד
שלב 7- הוצאה מהתבנית
מבט פנימה..תראו את השכבות..

לזנית גבינות עגולה/אתי משה-חביב:

תבנית עם חור בבקה קוטר 26, תבנית קפיץ.

1 חבילת לזניה

למילוי:
3 ביצים
1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1 שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
חצי קופסת קוטג' (125 גרם בערך)
50 גרם חמאה חתוכה קוביות
300 גרם גבינה צפתית (למעוך עם מזלג)
50 גרם פרמז'ן מגורד
טיפת אגוז מוסקט
2 עלי בזיליקום קצוצים דק מאוד(אני טחנתי)-לא חובה!
טיפונת מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לפיזור בין השכבות:
100 גרם גבינה צהובה

לרוטב מעל:
5 כפות גדושות קטשופ
כף שטוחה אורגנו או לקט עשבי תיבול לפיצה
כף מלאה שמן זית
2 כפות מים חמים

לפיזור מעל המאפה:
100 גרם פרמז'ן מגורד
50 גרם גבינה צהובה מגורדת

הכנה:
להתחיל עם בישול דפי הלזניה. לבשל אותם במים עם שמן ומלח למצב שהדפים גמישים ומבושלים ולא קשים. אחרת לא יהיה ניתן לסדר אותם בתבנית.
להוציא כל דף ולהניח על מגש משומן למניעת הידבקות.
בינתיים שהדפים מתקררים, לשים בקערה את כל מצרכי המילוי כולל התבלינים ולערבב.

להכין את הרוטב- הכל יחד בקערה ולערבב. להניח בצד. הרוטב יכנס מאוחר יותר.

סידור הלזניה בתבנית:
לשמן את התבנית עם ספריי שמן או שימון קליל בלבד אחר.
לסדר את הדפים בתבנית (ראו תמונה) כך שחלק מהדף יוצא החוצה. לסדר את כל המעגל כך. (לא כל הדפים נכנסים בשורה הראשונה!) לשפוך חצי מכמות המילוי בתוך התבנית על הדפים ולפזר 50 גרם גבינה צהובה (מגורדת או חתוכה-מה שיש בבית), שוב לסדר דפי לזניה כמו בשכבה הראשונה, שחלק נשאר בחוץ ולשפוך על הדפים האלה את המילוי שנשאר ולפזר עליו את ה 50 גרם גבינה צהובה הנותרת. לקפל את שאריות הדפים של הלזניה שנשארו בחוץ כלפי פנים (ראו תמונה). על דפים אלה פזרו גבינה צהובה והכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15 דקות. לאחר 15 דקות הוציאו את הלזניה ומרחו עליה את הרוטב של הקטשופ ופזרו מעל הרוטב את הפרמז'ן.
הכניסו לתנור לאפייה של עוד 45 דקות.

שלב 1- סידור הדפים כשכבה ראשונה
שלב 2- לשפוך חצי מכמות המילוי ולשים גבינה צהובה מעל
שלב 3- סידור עלים נוסף ולשפוך מעל את המילוי הנותר ועל המילוי גבינה צהובה. לסיום לקפל את הדפים מבחוץ כלפי פנים.
שלב 4- סגירת הדפים כלפי פנים ופיזור גבינה מעל על מנת לסגור את המאפה.
שלב 5- לאחר שהמאפה היה קצת בתנור, מוציאים ומסדרים את שכבת הרוטב, מפזרים גבינה ושוב לתנור.
שלב 6- מוכן. אחרי שעה בסך הכל בתנור.

לאחר 45 דקות הוציאו את הלזניה מהתנור ואל תחתכו אותה ב 15 דקות הקרובות!!! השאירו אותה כמו שהיא לצינון מחוץ לתנור. לאחר 15 דקות פיתחו את קפיץ התבנית לחילוץ הלזניה.
הניחו על מגש או צלחת גדולה והגישו לשולחן.
הרי לכם לזניה מהסרטים.. לזניית הדור הבא 😉

מתכון לזניית גבינות עגולה
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

 

ככה הלזניה נראית מלמטה, תחתית המאפה

דירוג
recipe image
שם המתכון
לזנית גבינות עגולה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *