לזניה עם עגבניות צלויות, פסטו גבינות
לזניה עם עגבניות צלויות, פסטו וגבינות. לזניה מושקעת ששווה כל ביס ממנה. אפשר להכין אותה בגירסה הפשוטה ואפשר בגירסה היותר מושקעת. תכינו פעם ככה ופעם ככה ותראו מה הכי אהבתם. בשני המקרים היא יוצאת מושלם.
לזניה עם עגבניות צלויות שהוכנו בצורת קונפי, פסטו בייתי שהוכן באהבה גדולה ותוספת גבינות שתמיד מתאימה. שילוב מנצח ביותר. לא בא לכם לצלות עגבניות או להכין פסטו? אין שום בעיה, את רוטב העגבניות ניתן להכין בצורה אחרת- לערבב וזהו. לא רוצים להכין פסטו? אתם יכולים לקנות או לוותר עליו. רשמתי לכם במתכון את שתי הדרכים.
איך שלא תבחרו, הלזניה תצא מושלמת. מניסיון.
כדי לראות סירטונים של הכנת מאכלים תעקבו אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
לזניה עם עגבניות צלויות, פסטו וגבינות /קראנצ'ית:
דפי לזניה- אין צורך לבשל! (כ – 12 יחידות פחות או יותר)
שתי אופציות לרטבים אדומים(תבחרו אחד מהם):
אופציה 1:
רוטב אדום קונפי עגבניות ושום:
סלסלה וחצי של עגבניות שרי תמר -700 גרם
20-30 שיני שום שלמות
ענפים של טימין טרי
כפית רוזמרין יבש
2 פלפל חריף יבש/טרי או מתוק יבש /טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית עד כיסוי
הכנה:
לשים הכל בסיר ולשפוך שמן זית עד כיסוי. לבשל על אש נמוכה, עד שהכל מתרכך.
לקרר ולטחון לממרח.
איך טוחנים לממרח? לוקחים מהסיר את הכל, חוץ מהשמן שאותו שומרים לתיבול או לדברים אחרים וטוחנים את השאר במעבד מזון, להוסיף מעט מהשמן כדי שתהיה טחינה חלקה ומרקם נעים למריחה.
או לחלופין –אופציה 2:
רוטב אדום קלאסי:
1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
כף סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כף עשבי תיבול יבשים (לפיצה או לקט שאתם אוהבים)
1/4 כוס מים
לערבב הכל יחד בקערה.
לרוטב הלבן:
250 גרם שמנת מתוקה (להקצפה או לבישול,מה שיש לכם)
תוספת מומלצת (לא חובה):
רוטב פסטו קנוי או בהכנה ביתית
לרוטב פסטו בייתי:
חבילת בזיליקום טרי-רק העלים, בלי גבעולים
חופן צנוברים (יש כאלה ששמים אגוזים/שקדים למיניהם, אגוזי מלך למשל משתלבים מצויין)
שמן זית בנדיבות-1/4 כוס
3 שיני שום טריות או 5 שום קונפי
מלח, פלפל שחור גרוס- מעט מהם וגם לא חובה
3 כפות פרמז'ן
לגבינות:
שילוב של-
150 גרם מוצרלה מגורדת
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
חמאה חתוכה לקוביות בין השכבות 25-40 גרם
בשכבה האמצעית 1/4 קופסת קוטג
הכנה והרכבת הלזניה:
להכין את הרוטב.
בתבנית גודל 20×30 לזלף שמן זית ולשים מעט מהרוטב האדום.
לסדר בתבנית שכבה של דפי לזניה, מעל שכבת רוטב אדום, מעל נגיעות של פסטו ועל זה מעט מהשמנת המתוקה, לפזר גבינה צהובה ומוצרלה מגורדות. לפזר קצת קוביות חמאה.
שוב מעל הכל שכבת דפי לזניה רוטב אדום, פסטו,שמנת מתוקה וגבינות מגורדות וחמאה.
שוב אותו הדבר באותו הסדר ובשכבה הזאת להוסיף קוטג מעל הכל.
לסיים את השכבות עם גבינה ולא דפים של לזניה.
להכין עד 4 שכבות.לא יותר. לרוב מכינים 3 שכבות. תחלקו את החומרים באופן שווה פחות או יותר בין השכבות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לאפיה של כשעה בתנור. אין צורך לכסות את הלזניה או לבשל את דפי הלזניה מראש.
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
לזניה עם עגבניות צלויות, פסטו וגבינות