לזניה גבינת עזים, מתכון פשוט וקל, מהיר הכנה וטעים מאוד! לא תאמינו כמה זה קל וכמה מחמאות תקצרו..
כל מה שצריכים אלו מרכיבים פשוטים שיוצרים ביחד שילוב נפלא של טעמים.
מתאים לאירוח חלבי, לשבועות, לארוחת ערב ובעצם בכל פעם שרוצים להתפנק גם בלי שום סיבה מיוחדת. לצד סלט עלים טרי ורענן המנה פשוט מושלמת.
מוכנים?
לזניה גבינה עזים / אתי משה-חביב:
12-16 דפי לזניה יבשים (נמכר במארז, נמצא בכל סופר). אין צורך לבשל את העלים קודם 🙂
קופסא של גבינת עזים מעודנת (250 גרם) , לחתוך לרצועות או קוביות.
25 גרם חמאה.
2 כדור מוצרלה גדולים. לקרוע ידנית.
לרוטב:
2 קופסאות שימורים של עגבניות חתוכות דק או עגבניות מרוסקות (כמובן עדיפות לתוצרת איטלקית. אני משתמשת בחברת MUTTI וממליצה עליהם בחום,ללא טעמי לוואי. סך הכל 800 גרם. —לא רסק עגבניות!!
4 שיני שום קצוצות דק או כתושות
8 כפות שמן זית איכותי
6-8 עלי בזיליקום טריים קצוצים גס
2 כפות סוכר
כפית מלאה מלח (כמובן תתקנו לפי הטעם האישי)
כפית פלפל גרוס (כמובן שתשנו את הכמות לפי טעמכם האישי)
1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט
הכנת הרוטב-
לטגן בשמן הזית את השום (2 שניות בלבד, תוך כדי ערבוב), להוסיף את העגבניות המגורדות/חתוכות דק, לערבב. לתת בישול קל של 2 דקות. להוסיף את התבלינים והבזיליקום, לערבב. לתת בישול של 5 דקות על אש נמוכה.
הרכבת הלזניה:
לשמן תבנית בערך בגודל 22X29 (הכי קרוב לגודל הזה, כמובן שאפשר גדולה או קטנה יותר ותתאימו את שאר המצרכים בהתאם לגודל), לסדר 4-5 דפי לזניה, מעל הדפים לשפוך 1/3 מהרוטב, לפזר מעל מגבינת העזים. שוב לסדר 4-5 דפים ועליהם 1/3 מהרוטב ומעל הרוטב עוד גבינת עזים ולקרוע כדור מוצרלה אחד ולפזר גם אותו בין גבינת העזים. שכבה אחרונה לסדר שוב דפי לזניה, מעל לשפוך את יתרת הרוטב ולפזר את יתרת גבינת העזים ואת כדור המוצרלה שנשאר לקרוע עם היד ולפזר אותו בין גבינת העזים. בסך הכל 3 שכבות של דפי לזניה, רוטב וגבינות.
את הלזניה מסיימים שהרוטב והגבינות מעל ולא עם דפי לזניה. לחתוך 25 גרם חמאה ולפזר על השכבה האחרונה של הלזניה, נותן טעם ורכות ללזניה.
אין צורך לכסות את הלזניה שמכניסים אותה לתנור.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד השחמה קלה, בערך 40-45 דקות.
גבינת העזים לא נמסה ולכן לא לחכות עד שהיא תהיה מושחמת, תסתכלו בצבע של המוצרלה והרוטב ולפי זה תדעו.
מתכון לזניה גבינת עזים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂