לזניה גבינות ועגבניות

לזניה גבינות ועגבניות קלה,פשוטה ומהירה להכנה עם מצרכים פשוטים ומוכרים.

הלזניה היא סוג של דפי פסטה שעליהם מורחים רוטב ואז גבינות, בדומה לפיצה..רק שהלזניה בנויה משכבות.

את הלזניה שלי אני מכינה משילוב של עגבניות וגבינות. יש מגוון אפשרויות להכנת לזניה- בלי גבינות, עם ירקות, עם בשר, רק עם גבינות ועוד ועוד.

הלזניה הזאת קלה להכנה ופשוטה, יוצאת תפוחה ואוורירית וטעימה במיוחד. לזניה שאהובה על ילדים וכמובן על מבוגרים.

מתאימה לארוחה חלבית כמו בשבועות, לצד סלט רענן ואפילו כארוחת ערב.

לזניה גבינות ועגבניות/אתי משה-חביב:

12 דפי לזניה

לרוטב העגבניות:
קופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק תוצרת איטלקית (400 גרם)
1 קופסת רסק עגבניות קטן (100 גרם)
3/4 כוס מים (180 גרם)
3 שיני שום כתושות או קצוצות דק
4 עלי בזיליקום טריים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כף מלאה סוכר
5 כפות שמן זית

לרוטב הגבינות:
3 ביצים
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 קוטג' (250 מ"ל)
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

לפיזור מעל הכל:
50 גרם גבינה צהובה מגורדת

לשימון התבנית:
20 גרם חמאה חתוכה לקוביות או לחתיכות דקות

הכנה:
להכין 2 קערות, קערה לרוטב עגבניות וקערה לרוטב גבינות.
הכנת רוטב העגבניות-
לבשל את התערובת על הגז, חוץ מהבזיליקום שאותו מכניסים בסוף.
הכנת רוטב הגבינות-
לערבב הכל יחד.
סידור הלזניה-
לשמן את התבנית עם 20 גרם חמאה, לסדר דפים,מעל הדפים 1/3 מרוטב הגבינות, מעל הגבינות לשים 1/3 מהרוטב האדום, שוב דפים,רוטב גבינות, רוטב אדום. ככה 3 פעמים. מסיימים עם הרוטב האדום ומעליו מפזרים את הגבינה צהובה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כשעה. אין צורך לכסות את התבנית עם נייר כסף!
שהלזניה יוצאת לתת לה מנוחה של 15 דקות לפני החיתוך.
ניתן להקפיא את שאריות הלזניה.
לזניה בקלי קלות וטעימה במיוחד.

מתכון לזניה גבינות ועגבניות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
לזניה גבינות ועגבניות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

10 thoughts on “לזניה גבינות ועגבניות

      1. הכוונה לשמנת מתוקה, זאת שמקציפים אותה לעוגות. ניתן להשתמש בה גם ללזניה,לרוטב שמנת, פסטות ועוד.
        לא מקציפים אותה כאן כמובן, משתמשים בה כמו שהיא נוזלית.
        כמובן שאפשר לשים שמנת לבישול אבל היא יקרה יותר ונותנת את אותו האפקט.

  1. הכנתי את הלזניה הזו לסוג של קיוסק שהיה לי בצופים. יצא מ ו ש ל ם!
    מהרגע שהבאתי אותה עד הרגע שנשאר רק חצי, עברה רק רבע שעה!
    המדריכה שלי אמרה שזה מושלם.
    תודה רבה על המתכון♥️

  2. לזניה וואו, יצא מדהים וטעים ברמות על, גם יום אחרי שמחממים טעימה בטירוף, תודה

  3. הלכתי לפי המתכון, רציתי לנסות משהו חדש, לא כיסיתי בנייר כסף כמו שאני בד"כ עושה, יצא גבינה שרופה מלמעלה, רוב הרוטב התאדה, זה גוש של פסטה עם מעט רוטב ???? .. לא יודע מה קרה

    1. לא אמורה להיות שרופה. כנראה שהתנור שלך חזק. תוריד את המגש לשליש התחתון וכדאי לבדוק אם להוריד אפילו את המעלות כדי שלא ישרף מלמעלה (כל אחד מכיר את התנור שלו). אין צורך לשים נייר כסף, יש מספיק נוזלים והדפים מתרככים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *