לזניה גבינות וחצילים פיקנטית

לזניה גבינות וחצילים פיקנטית, מנה פשוט טעימה, קלה ומהירה להכנה ובנוסף לכל נראית מעולה!

בלזניה הכנסתי גבינות קשות ונהדרות שמשתלבות מצויין עם חצילים ורוטב עגבניות.

כמובן שאם נשארו לכם חצילים מסלטי השבת אפילו קיצרתם עוד יותר את התהליך של הכנת הלזניה. את החצילים אפשר לטגן ואפשר גם לאפות- לשיקולכם.

חברת קנור יצאו בסדרת רטבים חדשה שעושה את החיים קלים, רק להוסיף למנה וסיימתם.

אני שילבתי בין שני טעמים על מנת ליצור טעם פיקנטי ונפלא ללזניה..

לזניה גבינות וחצילים פיקנטית

לזניה גבינות וחצילים פיקנטית/ אתי משה-חביב:

*תבנית מלבנית בגודל 20*30.
3/4 חבילת דפי לזניה
1 צנצנת של רוטב שקשוקה של קנור
1/2 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת פרמז'ן
3 עלי בזיליקום קצוצים
50 גרם חמאה
1 שן שום קצוצה
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
כפית סוכר

1 חציל בינוני חתוך לקוביות ומטוגן.

לזניה גבינות וחצילים פיקנטית

הכנה:
להניח את דפי הלזניה בקערה עם מים רותחים מהקומקום למשך 3 דקות. אין צורך לבשל.
לטגן בחמאה את השום לשניות ספורות בלבד ולערבב. להוסיף את הרטבים ולערבב. לטעום,לתבל ולתקן תיבול לפי הטעם. לסיום להוסיף את הבזיליקום ולכבות את האש.

הכנת החצילים-
לשטוף חציל מבחוץ, לקלף אותו חלקית, לחתוך לקוביות, להמליח ולשים במסננת להוצאת הנוזלים מהחציל. לאחר חצי שעה-שעה להעביר את החצילים (לא לשטוף אותם!) לנייר סופג ולספוג את הנוזלים. אם ממהרים אפשר לסנן את החצילים גם רק 10 דקות ואז להעביר בין שני ניירות סופגים לספיגה סופית של הנוזלים.
לחמם מחבת עמוקה או סיר עם שמן חצי עמוק ולטגן את החצילים.להוציא מהטיגון לנייר סופג לספיגת השמן.

באותה מידה ניתן גם לאפות את החצילים בתנור. לחתוך לקוביות, לרסס בתרסיס שמן את נייר האפייה ואת החצילים עצמם. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד ריכוך החציל והשחמתו. כמובן לעבור קודם את אותו תהליך של ספיגת הנוזלים כמו שכתוב למעלה.

סידור הלזניה-
לשמן את תחתית התבנית בשמן זית. לסדר שכבה ראשונה של דפי לזניה. לשים 1/3 מהרוטב,להניח חצילים ומעל לפזר 1/3 מהגבינות.
שוב להניח דפי לזניה ומעל רוטב וחצילים ולפזר גבינה. שוב דפי לזניה, רוטב ולסיים עם גבינה.
כך עושים 3 פעמים- 3 שכבות.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45-50 דקות.
שיוצאת מהתנור לא לחתוך את הלזניה מיד, לחכות 15-20 דקות לפני החיתוך להתגבשות החומרים.
מתכון לזניה גבינות וחצילים פיקנטית
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

לזניה גבינות וחצילים פיקנטית
לזניה גבינות וחצילים פיקנטית
לזניה גבינות וחצילים פיקנטית
דירוג
recipe image
שם המתכון
לזניה גבינות וחצילים פיקנטית
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

4 thoughts on “לזניה גבינות וחצילים פיקנטית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *