לביבות משודרגות

לביבות משודרגות עם בטטה למתיקות מעודנת וממכרת ביותר. את הלביבות המקוריות לחנוכה מכינים מתפוח אדמה אבל מאחר ואני אוהבת מאוד בטטה הוספתי אותה גם לכאן.. הלביבות בהחלט הרבה יותר משודרגות מהרגיל.

מתכון ממש קל ופשוט שכל אחד יכול להכין ולכל אחד הן יצליחו בלי שום ספק.

ניתן לאכול אותן לצד גבינות או שמנת חמוצה ואפשר לאכול גם מתוקות עם סוכר.. אני תמיד מעדיפה מלוח על מתוק ולכן הכנתי את הלביבות לצד ציזיקי. תוכלו למצוא את המתכון לציזיקי באתר:  https://crunchit.co.il/%D7%A1%D7%9C%D7%98-%D7%A6%D7%99%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%99/

אנחנו בבית לרוב אוכלים אותן עם סלט הציזיקי, הילדות שלי מאוד אוהבות.

מתכון פשוט וקלאסי שאת החומרים בטוח תמצאו אצלכם בבית וכבר ברגעים אלו תוכלו להכין את הלביבות.. מתחילים?

כדי לראות סירטונים כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

לביבות משודרגות/אתי משה-חביב:

5 תפוחי אדמה בינוניים (1 קילו)
1 בטטה בינונית
1 בצל לבן בינוני
2 ביצים L
5 כפות קמח (או קורנפלור)
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור (גרוס או טחון-לטעמכם)

לטיגון- שמן קנולה. ניתן גם לאפות.

הכנה:
לגרד בפומפיה את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה. לסחוט מנוזלים. להוסיף את הביצים והתבלינים וללוש ולסיום את הקמח וללוש עד תערובת אחידה. להכנה מהירה יותר ניתן להכניס את הירקות למעבד מזון עם חותכן כמו של פומפיה, זה מקצר תהליכים. גם כאן בסיום לסחוט מנוזלים.

לשים שמן במחבת עמוקה, השמן צריך להגיע עד כמעט לחצי מגובה הלביבה (אין צורך בהרבה שמן ללביבות האלה).
ניתן להכין את הלביבות עם הידיים ולניתן לקחת עיסה עם כף ולהניח ישירות בשמן בצורה ספונטנית. לשיקולכם.
לטגן משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
לזלול בהנאה 🙂
נהוג לאכול לצד שמנת חמוצה או אבקת סוכר, אני הכנתי לצד סלט ציזיקי. כמובן שניתן בתוך כריך עם מטבוחה/טחינה/חומוס וכיו"ב, הכל הולך עם הלביבות האלה 🙂

מתכון לביבות משודרגות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לביבות משודרגות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

4 thoughts on “לביבות משודרגות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *