כרוב ממולא /אתי משה-חביב:
כוס אורז (עדיפות לעגול אבל לא חובה)
1/2 גמבה
1/2 צרור פטרוזילה
1 בצל קטן
1 עגבניה קטנה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית בהרט (אפשר להחליף לראס אל חנות או כמון , תבחרו לפי הטעם האישי שלכם ושל בני הבית)
כפית פפריקה אדומה מרוקאית בשמן
* במידה והחלטתם להכין את הממולאים עם בשר טחון, אז להוסיף גם את הבשר לתערובת.
לרוטב:
1 בצל בינוני
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ומחוקה פלפל שחור
כפית מלאה פפריקה אדומה
1/4 כוס רכז רימונים (קצת פחות)
2 כוסות מים רותחים (ראו לפי הבישול אם תצטרכו להוסיף עוד מים במהלך הבישול).
הכנה:
להוציא את ליבת הכרוב (יש תמונה להמחשה), להכניס את הכרוב כמו שהוא לסיר עם מים רותחים ומלח (רק עד רתיחה קלה,לא יותר מידיי זמן). לקרר את הכרוב היטב לפני שמפרקים את הכרוב (שלא יתפרק לכם).
לאחר שמתקרר להפריד את העלים ולהניח על מגבת או השיש. למלא כל עלה במילוי, לסגור כל עלה משני הצדדים ולגלגל מהצד שקרוב אלינו כלפי חוץ (ראה תמונה).
הכנת המילוי:
לשטוף את האורז ולהשרות אותו בקערה עם מים חמים למשך חצי שעה.
לקצוץ במג'ימיקס יחד את הגמבה, פטרוזיליה, בצל ועגבניה. לתבל ולערבב יחד.
לרוקן את המים של האורז ולסנן. להעביר את האורז לתערובת הקצוצה והמתובלת ולערבב הכל יחד.
למלא כל עלה של כרוב בתערובת, לסגור משני הצדדים ולגלגל.
הכנת הרוטב:
לקצוץ בצל לחתיכות קטנות ולטגן בשמן שמכסה את תחתית הסיר (בערך 8 כפות), שהבצל הופך להיות שקוף להכניס את התבלינים והרסק ולערבב. להכניס את המים הרותחים ולערבב.
את רכז הרימונים מכניסים בסוף כזילוף על הכרוב. רכז הרימונים נותן צבע כהה מאוד לתבשיל וטעם מדהים של חמוץ מתוק.
הרכבת המנה:
לאחר שכל הכרובים מוכנים (ממולאים ומגולגלים), להכניס אותם לסיר עם הרוטב, לסדר אותם צפוף. לזלף את רכז הרימונים מעל הכל, להניח צלחת על הכל ולסגור מכסה. לבשל על אש בינונית למשך 15 דקות ואז להנמיך ולהוציא את הצלחת (להוציא בזהירות!!!!! זה חם מאוד, השתמשו המגבת או נייר מגבת), להמשיך לבשל לעוד 20-30 דקות על אש נמוכה (זה הזמן לבדוק אם נשארו הרבה נוזלים או מעט, אם אתם אוהבים עם הרבה נוזלים תוסיפו חצי כוס מים ונערו את הסיר לאיחוד טעמים. אם אתם אוהבים בלי רוטב או אוהבים רוטב סמיך הוציאו את מכסה הסיר ב 5 דקות אחרונות לאידוי נוזלים).
מתכון כרוב ממולא
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?