כרוב ממולא

כרוב ממולא, מנה נפלאה, טעימה ומרשימה, בטעמי חמוץ מתוק עם רכז רימונים הנותן למנה צבע וטעם מיוחד.
במתכון תמצאו הסברים מפורטים כיצד למלא את הכרוב בהצלחה, יש גם תמונות להמחשה, גם אתם יכולים!
הכרוב שהכנתי הוא ללא בשר, אלא כרוב ממולא צמחוני טבעוני שיכול להתאים לכל אחד ולא מגביל אף אחד, כמובן שאם אתם רוצים את הכרוב עם בשר טחון, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להוסיף את הבשר הטחון לתערובת האורז והירקות.
הכרוב ממולא באורז וירקות (אתם יכולים לגרד פנימה כל ירק שאתם אוהבים, אבל תמיד תתחילו במתכון המקורי ותשנו/תחליפו/תוסיפו לפי הטעם האישי).
כמובן שעם אותו מילוי ואותו הרוטב ניתן למלא כל ירק ולא רק כרוב, אני מילאתי עם המילוי שנשאר גם בצלים ועלי מנגולד.
למילוי הבצל, חיתכו אותו עד למרכז ורק בצד אחד (לא לחצי אלא עד החצי) והכניסו לסיר עם מים רותחים עד שהמים מבעבעים והבצל מתרכך מעט והשכבות של הבצל נפתחות. לקרר ולמלא כל בצל בקצה ולגלגל אותו.
לעלי מנגולד ממולאים, הוציאו את הגבעול הקשה והשתמשו רק בעלה עצמו, להניח את העלים בקערה ולשפוך עליהם מים רותחים ולהוציא מיד, לייבש ולקרר מעט. לא להשאיר את העלים הרבה זמן במים הרותחים, רק עד גמישות. למלא את העלה בחלק שחתכתם (החלק שהפרדתם את הגבעול מהעלה), לסגור מהצדדים ולגלגל כלפי חוץ.
בהצלחה 🙂
כרוב ממולא
כרוב ממולא

כרוב ממולא /אתי משה-חביב:

1 כרוב גדול
למילוי:
כוס אורז (עדיפות לעגול אבל לא חובה)
1/2 גמבה
1/2 צרור פטרוזילה
1 בצל קטן
1 עגבניה קטנה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית בהרט (אפשר להחליף לראס אל חנות או כמון , תבחרו לפי הטעם האישי שלכם ושל בני הבית)
כפית פפריקה אדומה מרוקאית בשמן
ניתן להוסיף גם גזר מגורד
כמובן שאת התיבול התאימו לפי טעמכם האישי,תטעמו ותקנו תיבול בהתאם.

* במידה והחלטתם להכין את הממולאים עם בשר טחון, אז להוסיף גם את הבשר לתערובת.

לרוטב:
1 בצל בינוני
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ומחוקה פלפל שחור
כפית מלאה פפריקה אדומה
1/4 כוס רכז רימונים (קצת פחות)
2 כוסות מים רותחים (ראו לפי הבישול אם תצטרכו להוסיף עוד מים במהלך הבישול).

הכנה:
להוציא את ליבת הכרוב (יש תמונה להמחשה), להכניס את הכרוב כמו שהוא לסיר עם מים רותחים ומלח (רק עד רתיחה קלה,לא יותר מידיי זמן). לקרר את הכרוב היטב לפני שמפרקים את הכרוב (שלא יתפרק לכם).
לאחר שמתקרר להפריד את העלים ולהניח על מגבת או השיש. למלא כל עלה במילוי, לסגור כל עלה משני הצדדים ולגלגל מהצד שקרוב אלינו כלפי חוץ (ראה תמונה).

הכרוב מתייבש
לפתוח כל עלה, למלא בקצה ולגלגל
כרוב ממולא לאחר גלגול
בצל במים, נפתח לפלחים
בצל ועלי מנגולד ממולאים

הכנת המילוי:
לשטוף את האורז ולהשרות אותו בקערה עם מים חמים למשך חצי שעה.
לקצוץ במג'ימיקס יחד את הגמבה, פטרוזיליה, בצל ועגבניה. לתבל ולערבב יחד.
לרוקן את המים של האורז ולסנן. להעביר את האורז לתערובת הקצוצה והמתובלת ולערבב הכל יחד.
למלא כל עלה של כרוב בתערובת, לסגור משני הצדדים ולגלגל.

הכנת הרוטב:
לקצוץ בצל לחתיכות קטנות ולטגן בשמן שמכסה את תחתית הסיר (בערך 8 כפות), שהבצל הופך להיות שקוף להכניס את התבלינים והרסק ולערבב. להכניס את המים הרותחים ולערבב.
את רכז הרימונים מכניסים בסוף כזילוף על הכרוב. רכז הרימונים נותן צבע כהה מאוד לתבשיל וטעם מדהים של חמוץ מתוק.

הרכבת המנה:
לאחר שכל הכרובים מוכנים (ממולאים ומגולגלים), להכניס אותם לסיר עם הרוטב, לסדר אותם צפוף. לזלף את רכז הרימונים מעל הכל, להניח צלחת על הכל ולסגור מכסה. לבשל על אש בינונית למשך 15 דקות ואז להנמיך ולהוציא את הצלחת (להוציא בזהירות!!!!! זה חם מאוד, השתמשו המגבת או נייר מגבת), להמשיך לבשל לעוד 20-30 דקות על אש נמוכה (זה הזמן לבדוק אם נשארו הרבה נוזלים או מעט, אם אתם אוהבים עם הרבה נוזלים תוסיפו חצי כוס מים ונערו את הסיר לאיחוד טעמים. אם אתם אוהבים בלי רוטב או אוהבים רוטב סמיך הוציאו את מכסה הסיר ב 5 דקות אחרונות לאידוי נוזלים).

מתכון כרוב ממולא
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

***תמצאו באתר עוד מתכוני ממולאים בסגנון וטעם אחר***

כרוב ממולא לפני בישול
כרוב ממולא לפני בישול עם זילוף רכז רימונים

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
כרוב ממולא
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *