מתכון כרובית בסגנון אסייאתי, מנה מושלמת בטירוף. מבטיחה לכם הנאה בכל ביס שתיקחו. בינינו, מי לא אוהב כרובית? ועוד מוקפצת בסגנון מעניין.. בדרך כלל אנחנו מכירים את הכרובית ככרובית מטוגנת בביצה וקמח או כרובית מבושלת ברוטב אדום והמתפרעים שמים אותה בתנור עם תיבול כלשהו כגון טחינה ועוד 😉 אבל אני החלטתי לתת לה טאץ' קצת שונה ולא מוכר ממה שאנחנו רואים ביומיום ולקחתי אותה למקומות אחרים בטעמים מתוקים, חריפים, מלוחים והכל ביחד ומורגש בו זמנית עם כל ביס..
מנה מוצלחת מאוד, מתאימה לאירוח, יכולה לשמש כארוחה בפני עצמה וגם כתוספת נפלאה.. כמו כן יכולה לשמש כמנת פתיחה או אפילו סלט- לשיקולכם.
מנה צמחונית, טבעונית, פרווה.
אל תשכחו שהיא קלה להכנה.. זה רק נראה מסובך 🙂
כרובית מוקפצת בסגנון אסיאתי / אתי משה-חביב:
1 כרובית קטנה
1/2 חבילת פטריות טריות פורטבלו חתוכות
1/2 חבילת פטריות טריות שמפניון חתוכות
1/2 חבילה בצל ירוק (בערך 3 ענפים של בצלים) חתוכים לעיגולים
1 בצל לבן בינוני חתוך לרצועות
תיבול- מלח ופלפל שחור -לפי הטעם.
לטיגון והקפצה- 4 כפות שמן קנולה.
למרינדה-
לשים בצנצנת קטנה או קופסא אטומה:
2 כפות טריאקי
2 כפות צ'ילי מתוק
כף סוכר חום
כפית שמן שומשום
כף סויה
לנער הכל יחד ולהניח בצד. לנער שוב לפני השימוש.
לציפוי- כף שומשום
הכנה:
לפתוח את הכרובית ולחלק אותה לפלחים. להכניס לסיר עם מים רותחים וכף מלח. לתת רתיחה (רתיחה זה שהמים מבעבעים). להוציא את הכרובית מהמים הרתוחים ולהעביר למסננת ולשטוף היטב מתחת לברז. לא לבשל את הכרובית, לתת רתיחה בלבד! שתישאר קשה וקריספית.
לזרוק את המים שהכרובית הורתחה בהם. חשוב לקרר את הכרובית. להעביר למקרר לאחר הסינון.
במחבת ווק או מחבת רחבה ועמוקה לטגן בשמן את הבצל הלבן עד שקיפות קלה בלבד, להוסיף את הפטריות לאידוי נוזלים לערבב כל הזמן בכל השלבים, להוסיף את הבצל הירוק ושוב לערבב. להוסיף את הכרובית ולהמשיך להקפיץ כל הזמן על אש גבוהה. לאחר הקפצה של כמה דקות ושאין כבר נוזלים מיותרים, להכניס את תערובת המרינדה שהכנו לנער אותה היטב לפני שמכניסים אותה למחבת. לערבב את המרינדה יחד עם שאר המרכיבים ולהקפיץ כל הזמן. לערבב כל הזמן שהטעמים יתפסו בכל המרכיבים.
לסיום ולפני ההגשה לפזר מעל שומשום.
המנה יכולה לשמש גם כסלט.
מתכון לכרובית מוקפצת בסגנון אסייאתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
אולי יעניין אותך
דירוג
שם המתכון
כרובית מוקפצת בסגנון אסיאתי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
33 Review(s) Based on
מעולה!! אהבתי מאודד.
תודה רבה 🙂 <3
אני אוהבת כרובית בכל צורה ושלך משגעת
תודה רבה סיגלי 🙂 <3
מתכון פצצה.תודה.
תודה רבה 🙂 שמחה שאהבת..
שלום אתי, מאוהבת במתכונים שלך. יישר כוח
שאלה, עד כמה זה קריטי השימוש בשמן שומשום, האם אפשר להחליף בקנולה?
תודה .
תודה רבה ?
ממליצה להשתמש בשמן שומשום, נותן טעם נפלא ומקפיץ את המנה.. תנסי,לא תצטערי 🙂
בהצלחה..