כרובית מבושלת או כמו שהמרוקאים קוראים לה – שופלור. כרובית מבושלת ברוטב עגבניות פיקנטי, ניתן לטגן את הכרובית קודם ואפשר שלא, אבל הטיגון מוסיף המון למנה וגם שומר על הצורה של הכרובית.
המנה היא מנה פשוטה וקלה להכנה.. בטעם נפלא. מי שאוהב כרובית יתאהב במנה הזאת במיוחד.
הכי אוהבת לאכול את הכרובית המבושלת עם חלה של שבת, זה פשוט גן עדן.
הכרובית המבושלת/שופלור מזכיר לי טעמי ילדות נפלאים שמזכירים את הבית. כמובן שהמתכון מבוסס על המתכון של אמא שלי האלופה, שבינינו אי אפשר לשחזר את הטעם של האוכל שלה כי אצלה תמיד זה יוצא מושלם, לא ליד ולא בערך,תמיד מושלם ומדוייק.. ככה זה האוכל של אמא..אוכל נדיר ומלא באהבה 🙂
כרובית מבושלת- שופלור /אתי משה-חביב:
1 כרובית בינונית או שקית קפואה של כרובית
לטמפורה-
3 ביצים
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה ומחוקה פלפל שחור
כף פטרוזיליה יבשה או טריה קצוצה דק מאוד
כוס קמח(ואם צריך עוד אז להוסיף)+כף שטוחה מרק עוף.
לרוטב-
4 עגבניות גדולות אדומות ובשלות
4 שיני שום חתוכים לחצאים או 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות (מה שאוהבים.אני כל פעם מכינה אחרת)
כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
כפית שטוחה ומחוקה כורכום
כף מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף סוכר
כוס מים רותחים
לטעם פיקנטי-1 פלפל חריף חתוך ל 4 או כף שטוחה פפריקה חריפה.
לפיזור מעל- מעט כוסברה קצוצה (לא חובה למי שלא אוהב או לא רוצה)
הכנה:
הכנת הכרובית המטוגנת-
לחתוך את הכרובית לפלחים, לבשל חצי בישול במים עם מלח (הבישול קצר מאוד, לשים מים רותחים מהקומקום בסיר להוסיף מלח ולהכניס את הכרובית עד שהמים מבעבעים-זאת אומרת מגיעים לרתיחה. מרגע הרתיחה לבשל את הכרובית 3-4 דקות ולהוציא למסננת להוצאת נוזלים).
אם אתם משתמשים בשקית הקפואה אז אין צורך בחלק של בישול הכרובית.
להכין 2 צלוחיות-
צלחת ראשונה שטוחה עם קמח מעורבב בכף שטוחה מרק עוף.
צלחת שניה עמוקה עם הביצים, התבלינים והפטרוזיליה.
לאחר שהכרובית היתה במסננת כמה דקות, לטבול כל פלח בתחילה בצלחת הראשונה עם הקמח ואחרי הקמח לטבול בתערובת הצלוחית השניה עם הביצה המתובלת ומיד להעביר לטיגון במחבת עם שמן. הטיגון לא עמוק, השמן צריך להגיע לקצת פחות מחצי גובה הכרובית. לטגן מכל הכיוונים. להוציא לנייר סופג.
אחרי שמטגנים את כל הכרוביות מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב–
אפשר להכין עם שום ואפשר להכין עם בצל, אני כל פעם מכינה עם משהו אחר.
לטגן את הבצל עד שקיפות או לטגן את השום פחות מחצי דקה. אם החלטתם ללכת על טעם פיקנטי זה הזמן להוסיף את הפלפל החריף.
להוסיף עגבניות טריות- 3 לגרד בפומפיה ואחת לחתוך לקוביות קטנות כמו לסלט ולהכניס לסיר על הבצל או השום ולערבב.
לבשל 15 דקות בערך עד ריכוך העגבניות..להוסיף תבלינים ולהמשיך לבשל עוד 2-3 דקות. להוסיף מים ולערבב. להמשיך בבישול עוד 10 דקות ואז לערבב ולהוסיף את הכרוביות המטוגנות. לסדר את הכרוביות בתוך הרוטב ולנער את הסיר בסיום כך שהרוטב יעטוף את הכרוביות (לא בהכרח יכסה אותן, אבל הן יהיו במגע עם הרוטב). להשקות את הכרוביות מידיי פעם ברוטב (להשקות- לקחת מהרוטב עם כף ולשים על כל פלח כרובית). לבשל עד צימצום קל של הרוטב. בישול על אש נמוכה עם מכסה סגור בערך 15 דקות. לסיום פזרו מעל קצת כוסברה קצוצה (מי שאוהב).
*** (זמני הבישול הם כמובן לא סופיים כי יתכן צורך בבישול נוסף או בהפחתה של זמן הבישול. צריך לשים לב לפי כמות נוזלים וריכוך החומרים למצב הרצוי- זה תקף לכל מתכון שתראו)***.
לטרוף עם חלה של שבת או לחם טרי.. פשוט טעים ?
הערה: ניתן להכין את השופלור גם עם עוף ו/או גרגירי חומוס.
מתכון כרובית מבושלת- שופלור
בהצלחה ובתאבון, אתי 🙂