כרובית בתנור

כרובית בתנור במרינדה מטריפה וטעימה אש! מי שאוהב צ'ילי כמוני יתחבר לתיבול הזה מאוד. המרינדה ממש לא מסובכת ובכלל ההכנה של הכרובית קלה במיוחד, כך שכל אחד שאוהב כרובית יוכל להכין את המנה בקלות ובהנאה, בלי לחשוש כלל. הרבה אנשים אוהבים כרובית אבל מאוד חוששים או מתעצלים להכין אותה, באתר יש מגוון של מתכוני כרובית טובים וקלים וגם המתכון הזה נכנס לאוסף מתכוני הכרוביות. מנה קלה, פשוטה ומהירה להכנה.

מלבד העובדה שהכרובית היא טעימה, היא גם בריאה מאוד. עשירה בסיבים תזונתיים, סידן, ויטמינים, חומצה פולית, דלה בקלוריות, אין בה שומנים ופחממות ולכן טובה למי שרוצה הרגשה של שובע לטובת דיאטה, יש בה חומרים המגנים מפני מחלות לב, סרטן, סוכרת ועוד. חשוב לקנות כרובית שהיא לבנה ואין בה כתמים (כי הם לא בריאים), רצוי וכדאי שתהיה קשה. אין קשר בין גודל הכרובית לטעם שלה.

בגדול, רוב האנשים אוהבים כרובית ותמיד מחפשים מתכונים טובים לאוסף מתכוני הכרובית שלהם, אז קבלו עוד מתכון לאוסף המתכונים שלכם.. מתכון לכרובית בתנור קצת שונה ממה שאתם מכירים, לרוב מכינים אותה עם שמן זית מלח ופלפל ולעתים גם מוסיפים פירורי לחם..אבל אני מעדיפה אותה מתובלת היטב בטעמי חריף מתוק, פשוט אגדה.

מה שטוב במנה הזאת זה שהיא יכולה להשתלב לכם בכל ארוחה, חלבית או בשרית, צמחונית, כתוספת או כמנה עיקרית, היא פשוט משתלבת עם הכל מהכל! מתאימה לכל חג או שבת, אם זה פסח או ראש השנה, פשוט מושלמת.

הכנתם את הכרובית שלי? שלחו לי תמונה באינסטגרם או בפייסבוק שאדע שגם אתם אהבתם 🙂

 

כרובית בתנור/אתי משה-חביב:

מה צריך?
1 כרובית בינונית

למרינדה:
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות שמן זית
כף דבש
פלפל גרוס

מלח גס- לא חלק מהמרינדה, מפזרים לפני הכניסה לתנור.

לקישוט:
כף פטרוזיליה יבשה

לפני הכניסה לתנור

הכנה:
לשטוף את הכרובית ולהכניס אותה לסיר עם מים ומלח, לבשל עד מצב רתיחה (רתיחה זה ברגע שהמים מבעבעים,להוציא את הכרובית), אחרי שהכרובית הגיעה לרתיחה,להוציא מהסיר למסננת ולשטוף את הכרובית במים קרים, להניח במסננת שהכרובית תוציא את כל הנוזלים מהבישול ותתייבש מעט.
לאחר שהכרובית יבשה מעט, להעביר אותה לתבנית התנור עם נייר אפיה ולצפות אותה מכל הכיוונים עם המרינדה, לסיום לפזר מלח גס ופטרוזיליה יבשה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30-40 דקות, כאשר כל 10 דקות להשקות את הכרובית עם הרוטב שנזל ממנה, כך הכרובית תישאר עסיסית ועם טעמי הרוטב ולא תיהיה יבשה ושרופה. לאחר שהכרובית מוכנה, להוציא מהתנור ואת הרוטב שנשפך על התבנית לשפוך על הכרובית (לקחת עם כף ולשים על הכרובית), לחכות 5 דקות ולזלול בהנאה 🙂

מתכון כרובית בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
כרובית בתנור
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *