כנפיים ברוטב צ'ילי וטריאקי מטורפות, מתקתקות וחרפרפות בו זמנית, מתחסלות כמו גרעינים, פשוט חלומיות.
כן, זאת עבודה ויש שלבים אבל שווה כל רגע, הביסים וההתענגות על אכילת כנפיים עם הידיים בהחלט שווה את העבודה. מתחילים בבישול, עוברים לציפוי, ואז טיגון ומשם לרוטב ואז לתוספות.. מה יכול להיות לא טעים במתכון שיש בו טיגון? לא ככה? חחח… ובנוסף גם ברוטב נהדר וטעים.. פשוט ממכר.
אין מי שטעם ולא התאהב, הילדות עפו על זה והכנפיים חוסלו כמו גרעינים.. תענוג אמיתי.
הסרטון להכנת הכנפיים מחכה לכם גם באינסטגרם שלי:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
כנפיים ברוטב צ'ילי וטריאקי/ אתי משה-חביב:
לכנפיים:
10 יחידות כנפיים שלמות- חותכים באמצע ומקבלים 20 יחידות קטנות
לבישול:
מים רותחים
לציפוי:
1/4 כוס קורנפלור
מלח
פלפל שחור גרוס
לטיגון:
חצי עד ליטר שמן (תלוי בגודל הסיר שבחרתם)
לרוטב:
1/2 כוס צילי מתוק
1/4 כוס טריאקי
תוספות(לא חובה, רק אם אוהבים) :
בוטנים קלויים ללא קליפה וקצוצים גס
בצל ירוק או כוסברה קצוצה
שומשום
הכנה:
לחתוך את הכנפיים לחצי (לשבור אותם באמצע), לבשל בסיר עם מים רותחים על מנת לנקות אותם מלכלוך ובכדי שיהיה קל לנקות משאריות נוצות ולכלוכים שנמצאים על העור (משאירים את העור).
אפשר קודם לבשל ואז לחתוך אותן לשניים.
מסננים ממי הבישול ומשטיפה אחרי הניקוי, מייבשים את הכנפיים היטב עם נייר סופג (או במסננת ליותר זמן), ניתן לשמור במקרר אחרי הבישול ורק למחרת לטגן ולצפות. חשוב לקרר את הכנפיים ולייבש אותן לפני השלב הבא.
מצפים את הכנפיים בקורנפלור מתובל במלח ופלפל ומטגנים.
אחרי שהכנפיים מטוגנות, מבשלים את הרוטב.
מוציאים את הכנפיים מהשמן למסננת, אח"כ טובלים ברוטב החם ומבשלים את הכנפיים המטוגנות ברוטב כמה דקות לציפוי הדוק. מי שרוצה יכול לקשט בסיום גם בבוטנים ובצל ירוק או כוסברה קצוצה.ואפשר גם רק שומשום.
לזלול בהנאה (עם הידיים, כן?)
מתכון כנפיים ברוטב צ'ילי וטריאקי
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
נראה מעולה
כמה זמן לבשל במים
וכמה זמן לטגן