כנאפה בייתית, שילוב של שערות קדאיף עם גבינות וסירופ סוכר.
במקור מכינים את הכנאפה עם גבינת עיזים אבל אני לא אוהבת גבינות עזים, הטעם שלהן חזק לי מאוד ואני לא מתחברת אליהן. אז החלפתי את גבינת העיזים ב ריקוטה ו מוצרלה, שתי הגבינות שבחרתי הן גבינות ניטרליות בטעמן והן לא משפיעות על טעם הקדאיף אלא ההפך, הן מקבלות את הטעמים שישימו להן. אז הטעם שהן קיבלו הוא טעם חמאתי ומתקתק של סירופ סוכר. ויש כנאפה בטעם מי ורדים שמוסיפים למי הסוכר, גם את מי הורדים אני לא אוהבת (אני בעייתית, אני יודעת.. חחחח…) אז החלפתי אותם במי סוכר עם טעם הדרים שזה יותר טעים ועדין בעיניי. כמובן שזה לשיקולכם.
אני שמתי רק 3/4 כוס סוכר על כוס מים מה שהופך את הסירופ למתקתק ולא מתוק מאוד. כמובן שתכינו לפי הטעם האישי שלכם.
אפשר להכין את הכנאפה יותר דקה ועם פחות גבינה, אותו אופן הכנה רק במחבת יותר רחבה מאשר מה שהכנתי.
בקיצור, מאפה כנאפה במילוי גבינות ריקוטה ומוצרלה בסירופ סוכר מתקתק וטעים. יאללה תכינו ותהנו..
כדי לראות את סירטון הכנת הכנאפה,כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם בלחיצה על הקישור למטה, הסירטון שמור בעמוד שלי:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
כנאפה/אתי משה-חביב :
לשיערות הקדאיף:
300 גרם שערות קדאיף
70 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר
למילוי:
200 גרם גבינת ריקוטה
120 גרם מוצרלה
לטיגון:
30 גרם חמאה לטיגון מצד אחד
30 גרם חמאה לטיגון מהצד השני
לסירופ סוכר:
כוס מים
3/4 כוס סוכר (אם רוצים יותר מתוק לשים כוס סוכר)
ניתן להוסיף כף מיץ לימון או מיץ מחצי תפוז
אפשר להוסיף גם קליפות לימון או תפוז מגורדות
לקישוט:
חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים
הכנה:
להתחיל עם סירופ הסוכר. להרתיח על הגז ולערבב עד שהסוכר נמס, שנמס להנמיך להבה ל 2 דקות ולתת לסירופ לספוג טעמים. לכבות את האש ולהשאיר בצד עד השימוש.
להפריד את שיערות הקדאיף עם הידיים בתוך קערה עמוקה לשים מעל 2 כפות מלאות אבקת סוכר ו 70 גרם חמאה מומסת. לערבב יחד עם הידיים.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות עם מזלג.
במחבת (מחבת בקוטר בערך של 22-24 ס"מ,) לשים 50 גרם חמאה ולהמיס אותה, לשים חצי מכמות הקדאיף במחבת ולהדק, מעל להניח את הגבינות (מורחים בעדינות) ומעליהן לשים את שאר שיערות הקדאיף. לטגן בחום בינוני ולהדק את החלק החיצוני שבדפנות לכיוון פנים כדי ליצור עיגול שלם שלא יתפרק. לצרוב את שיערות הקדאיף שבתחתית, להציץ ולראות את רמת הצריבה ומה הצבע שהתקבל.
שהצבע זהוב מספיק להפוך את הקדאיף.
איך הופכים? מניחים צלחת על המחבת ובעזרת מגבת תופסים את הצדדים או הצלחת והידיות והופכים במהירות את הקדאיף לצלחת, כך שהצד הלא צרוב יהיה בתחתית הצלחת והצד השחום יהיה מעל. להחזיר את הקדאיף בחזרה למחבת כך שהחלק שעדיין לא צרוב יהיה בתחתית, לפני ששמים את הקדאיף שוב במחבת, להמיס את שאר החמאה במחבת שיתקבל גם טעם חמאתי וטוב מהצד השני. לצרוב שוב באותה השיטה כמו בהתחלה. עד שהצבע שאתם רוצים יתקבל, מומלץ שיהיה שחום.
מנמיכים את הלהבה ושופכים סירופ סוכר, להתחיל בחצי מהכמות, נותנים לסירופ להיספג ולהמשיך להשקות בהתאם לאיך שאתם אוהבים את הקדאיף שלכם-ספוג או לא ספוג מידיי בנוזלים. לכבות להבה.
לקישוט פזרו מעל פיסטוקים טבעיים קצוצים, מומלץ לקלות מעט במחבת חמה.
מתכון כנאפה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
הי אתי, נראה נפלא. איך ניתן להכין בבוקר ולהגיש חם בערב? האם לשמור בחוץ או במקרר? איך לחמם את הכנאפה שוב? תודה וחג שמח.
אפשר לשמור במקרר. ניתן לחמם מעט במחבת או בתנור. אפשר גם במיקרוגל.
הפריכות לא אותו הדבר כמו על המקום אבל בתנור זה מסתדר מעט.