ירקות מוקפצים עם פסטה, מנה מושלמת גם ביופי וגם בטעם. שילוב מנצח של מתוק ומלוח, ירקות רעננים ומרעננים בצבעי ירוק, סגול, לבן עם קשיו ופקאן, פשוט להתאהב. מנה מתאימה לכל עונה, מנה קלילה, משביעה, מרשימה וכמובן בריאה. בלי תיבול מוגזם וללא תבלינים שלא מוכרים, תיבול הכי פשוט שיש כי בעצם לא צריך יותר מזה, הירקות נותנים את הארומה והטעם שלהם למנה ומוסיפים גוון ועושר למנה.
ממליצה בחום ואהבה.
יכול לשמש כמנה קרה או סלט קר, אפשר לוותר גם על הפסטה אם אתם רוצים את המנה כסלט מעניין.
ירקות מוקפצים עם פסטה /אתי משה-חביב:
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
חופן פקאן סיני (טבעי-לא קלוי)
חופן קשיו (טבעי-לא קלוי)
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 שן שום פרוסה לעיגולים דקים
כוס וחצי כרוב לבן קצוץ לרצועות דקות
כוס וחצי שעועית עדינה דקה (שעועית קפואה)
כוס וחצי ברוקולי (ברוקולי קפוא)
2 כוסות פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן (אני שמתי צדפים קטנים)
1/4 כוס שמן
כף גדושה דבש
כפית מלח (לתקן לפי הטעם)
כפית פלפל שחור גרוס (לתקן לפי הטעם)
לסיום לפני הגשה:
מעט שומשום (כף שטוחה ומחוקה של שומשום)
הכנה:
לשים שמן במחבת ווק לחמם היטב על אש גבוהה ולהכניס את קוביות הבטטה לטיגון עד השחמה קלה וריכוך קל. בערך 2 דקות, לערבב מידי פעם. להוסיף לטיגון את הפקאן והקשיו להשחמה, לערבב כל הזמן.
להוסיף את הדבש, המלח והפלפל השחור. לערבב. לתת הקפצה של חצי דקה-דקה של הבטטה, קשיו, פקאן, דבש, מלח פלפל שכולם ביחד.
להוסיף את הבצל ולהמשיך להקפיץ לעוד דקה, לערבב כל הזמן.
להוסיף את השום להקפצה קלה.
להוסיף את הכרוב לעוד דקת הקפצה-לערבב כל הזמן.
להוסיף את הברוקולי והשעועית ולערבב.
לסיום להוסיף את הפסטה המבושלת, להקפיץ קלות.
לסיום לפזר טיפת שומשום ולהגיש.
מנה מושלמת.
המנה יכולה לשמש גם כסלט פסטה קר/חם.
מתכון לירקות מוקפצים עם פסטה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂