טנזיה

טנזיה זהו מאכל מרוקאי המורכב מפירות יבשים כגון משמשים,שזיפים,צימוקים,מוסיפים להם גם אגוזים,שקדים..יש כאלה שמוסיפים גם שומשום ופיסטוקים,אצלנו שמים רק אגוזים ושקדים.
את מאכל הטנזיה נהוג לאכול בראש השנה לשנה מתוקה. הטנזיה מתוקה אבל מתאזנת בטעמים עם הבצל המטוגן שנותן תחושה של מאכל מלוח אבל הוא לא באמת כזה. כמו כן המשמשים החמצמצים נותנים גם טאץ נוסף למנה ולטעם.
כל המרכיבים יחד מביאים מאכל שלם טעים במיוחד, נמס בפה מצד אחד (הפירות היבשים והבצל) ומצד שני קראנצ'י ופריך (האגוזים והשקדים).
כל שנה אני מחכה לטנזיה המעולה של אמא שלי, הפעם אפילו הכנתי אותה בעצמי. כמובן שלקחתי את המתכון מאמא שלי כי יש מאכלים שלא זזים מלימטר מהמקור,הם טעימים בדיוק כמו שהם.
אז נכון שהטנזיה לא מצטלמת הכי יפה אבל הטעם שלה שווה אלף תמונות.
חובה להכין בחג! מבטיחה לכם שהיא הולכת להיות על שולחן החג שלכם מהיום ולאורך כל השנים.
יש הנוהגים להגיש כמו שהיא ויש הנוהגים לשים אותה על צלחת גרגירי קוסקוס. אצלנו שמים אותה כמו שהיא על שולחן החג,ללא קוסקוס. מנשנשים את הטנזיה להנאתנו בארוחת החג. ניתן לקשט גם עם גרגירי הרימון. לשיקולכם.

את הצילומים וההכנות לקוסקוס והטנזיה הכנתי יחד עם החברה האהובה שלי סמדר שחר, אתם בטח מכירים אותה מבייק אוף, היא אלופה,מוכשרת וכל כך חמה. תעקבו אחריה ממליצה לכם!  https://www.instagram.com/smadar_shahar/

את הטנזיה הכנו על גבי קוסקוס ,שאגב הכנו במיקרוגל ? , לא היה לנו זמן וגם הוא יוצא בכלל לא רע 🙂 מתכון לקוסקוס במיקרוגל תמצאו באתר שלי, זה הקישור הישיר אליו:

https://crunchit.co.il/%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%9c/

מוזמנים להכין ולשלוח לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv/

שיהיה חג שמח ושנה טובה ⚘

טנזיה של אמא/ אתי משה-חביב:

מה צריך?
2 בצלים בינוניים
300 גרם משמשים מיובשים
300 גרם שזיפים מיובשים (עדיף מגולענים)
150 גרם צימוקים (אפשר ירוקים ואפשר שחורים,אפשר גם לשלב, מה שאתם אוהבים)
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם שקדים שלמים מולבנים (ללא קליפה)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סילאן
כפית קינמון
2 כוסות מים

הכנה:
לחתוך את הבצלים לרצועות דקות (לא קוביות,אלא לרצועות),לטגן אותם במעט שמן ועם כפית סוכר. לטגן על אש נמוכה עד השחמה של הבצלים. זה לוקח טיפה זמן, חשוב לערבב מידיי פעם ולהשגיח שלא ישרפו.
בזמן שהבצלים על האש להשרות את הפירות היבשים בקערה עם מים.
שהבצלים שחומים להוסיף את הפירות היבשים (לאחר שהיו במים, לשטוף ולסנן אותם מנוזלים), להוסיף בצלים ולפירות היבשים את הסוכר, הסילאן, הקינמון ו 2 כוסות מים.
לבשל עם מכסה סגור עד שהנוזלים כמעט מתאדים והרוטב מצטמצם.
בינתיים לקלות את האגוזים והשקדים במחבת (בלי שמן!) רק קליה קלה לצריבה של האגוזים והשקדים. לאחר שקליתם הניחו בצלוחית בצד עד השימוש.
לאחר שהנוזלים מתאדים בסיר להכניס את האגוזים והשקדים ולערבב יחד בזהירות (עדיף עם 2 כפות בו זמנית על מנת לא לפרק את הפירות היבשים), לסגור מכסה לעוד 2-3 דקות.
לסיום פתחו מכסה ובשלו דקה נוספת לאידוי נוזלים סופי. כבו את האש וקררו את הטנזיה.
אפשר לאכול חם או קר ישירות מהמקרר.
ניתן להגיש מעל קוסקוס או לאכול ככה בלי כלום כנישנוש. אצלנו שמים על השולחן ומנשנשים בארוחת החג.

מתכון טנזיה של אמא
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
טנזיה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “טנזיה

  1. תודה על המתכון-אין כמו המתכונים של כל אמא.הצימוקים הכהים הינם צימוקים טבעיים,את הבהירים מעבירים תהליך כלשהוא כדי שיהיו בהירים והחומרים הלא בריאים עליהם נשארים.לדעתי כדי להמליץ על הצימוקים הכהים-כדי שנהיה הכי קרובים לטבעי.אנו מגישים את הטנזיה על אורז לבן-אם לא הכנו קוסקוס.שנה טובה ולמלאת פוריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *