טירשי חמוצים

טירשי חמוצים עירקים/כורדים, הכי טעימים שיש. יש כאלה שמכינים עם עמבה ויש עם בהרט לחמוצים. בשני המקרים זה יוצא מדהים וטעים.

את החמוצים האלה אני מכירה מהילדות שלי, מסבתא אסתר ז"ל, אבל לא יצא לי לקחת ממנה מתכונים לצערי.. אבל גם סבתא של בעלי- סבתא רחל מכינה כאלה חמוצים ומיד לקחתי ממנה מתכון כדי לשמר עוד מאכל וזיכרון ילדות. שיניתי מעט את המתכון שלה כדי להגיע לטעם שלי ושל מה שזכרתי מסבתא שלי.

יש כאלה שמכינים את החמוצים בלי מים, רק חומץ אבל לטעמי זה חזק מידיי. כמו כן יוצאת כמות גדולה והתיבול בהתאם, לכן תטעמו ותתקנו תיבול לפי הטעם האישי שלכם,תפחיתו או תוסיפו בהתאם לגודל הסיר והכמויות.

קחו בחשבון שהריח בבית לא יהיה להיט בזמן הבישול של החמוצים (גם בגלל סוגי הירקות וגם בגלל החומץ והתבלינים) .. חחח… ממליצה לכם לבשל בשעות הבוקר בזמן שהבית פתוח ומאוורר… חחח…:)

בקיצור, תתכוננו להתמכר לטירשי הכי טעים בתבל:).. סכנת התמכרות קשה, קחו בחשבון..

טירשי חמוצים

טירשי חמוצים/ אתי משה-חביב:

מה צריך? 
1 כרובית קטנה
1 כרוב לבן קטן
2 גזרים גדולים
1-2 פלפל ירוק חריף (תלוי בחריפות שאתם אוהבים)
2-3 שיני שום
3 כוסות מים*
4-5 כוסות חומץ רגיל*
מלח- 4-5 כפות מלאות וגדושות של מלח (תתקנו תיבול בהתאם לטעם האישי שלכם)
4-5 יחידות פלפל אנגלי
2 כפות תבלין לחמוצים (ככה הוא נקרא)
2 כפות בהרט לחמוצים (ניתן להכין גם עם תבלין עמבה)
*התיבול בהתאם לכמות שאתם מכינים.

*לגבי כמות המים, החומץ והמלח- תלוי בכמות הירקות וגודל הסיר שאתם משתמשים. תפחיתו או תוסיפו בהתאם. כנ"ל לגבי התבלינים.

הכנה:
לחתוך את הכרובית לפלחים/פרחים קטנים כולל השורש, להניח בקערה גדולה עם מים רותחים ומלח ולהשרות 5-10 דקות. לסנן ולשטוף בזרם חזק מתחת לברז.
לחתוך את הכרוב לריבועים גסים.
לחתוך את הגזר לעיגולים דקים.
לחתוך את הפלפל לעיגולים גסים (תוסיפו פלפלים בהתאם לטעם האישי שלכם, פלפל יבש קטן גם הולך כאן).
להכניס לסיר גדול את כל הירקות החתוכים (לא כולל השום!), את הפלפל האנגלי והמלח לשפוך עליהם מים וחומץ ולבשל עד רתיחה (עניין של 10 דקות לכל היותר), לכבות את האש.
במחבת לשים 2 כפות שמן ולטגן את התבלינים – בהרט ותבלין לחמוצים, להוסיף את השום לטיגון קליל מאוד ולשפוך את התוכן שיש במחבת לתוך הסיר הרתוח. לערבב ולסגור מכסה.
לתת לחמוצים לשבת בסיר עד שמתקררים מעט.  להעביר לצנצנות/קופסאות ולשמור בקירור.
יוצאת כמות גדולה.

מתכון טירשי חמוצים
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
שם המתכון
טירשי חמוצים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *