טירמיסו עם בישקוטי בייתי ללא גלוטן, בלי קמח בכלל ועם קרם מסקרפונה טעים במיוחד:) עכשיו גם אתם תוכלו להכין עוגת טירמיסו מאפס, החל מהבישקוטים ועד הקצפת. הבישקוטים הם ללא קמח בכלל ומורכבים מאגוזים /שקדים שמתאימים במיוחד לעוגת הטירמיסו. כמובן שאפשר להכין את המילוי של הקרם כעוגת טירמיסו קלאסית אמיתית עם ביצים בקרם (יש באתר מתכון מתאים של עוגת טירמיסו קלאסית ותשלבו לו את הבישקוטים הביתיים), אפשר להכין עם כל קרם שאוהבים ולהפוך את הטירמיסו לטירמיסו בטעמים שאתם אוהבים.
אני אוהבת מאוד עוגות בטעם קפה ווניל (אבל לא שותה קפה, מוזר אה? חחח… 🙂 וטירמיסו אוהבת במיוחד. אני מאמינה שעם הגיל מגיעה גם האהבה לטעמים אחרים.
את הבישקוטים מכינים בכמה אפשרויות, אפשר כעוגיות, אפשר כבסיס עגול או מלבני וגם בין שכבות. כתבתי לכם הסבר במתכון עצמו.
אהבתי ממש להכין הכל מהתחלה ועד הסוף, במיוחד אהבתי שאני יכולה להכין את העוגה הזאת לפסח כי היא ללא גלוטן. וכשהיא אחת העוגות האהובות עליי זה הכי כייף שיש 🙂
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם כדי לראות את הסרטון להכנת הבישקוטים (ועוד סרטונים אחרים שווים):
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
טירמיסו עם בישקוטי בייתי ללא גלוטן
טירמיסו עם בישקוטי בייתי ללא גלוטן /אתי משה-חביב:
לבישקוטים:
4 ביצים L
50 גרם סוכר לבן
30 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
70 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה (או קמח שקדים)
50 גרם פקאן טבעי טחון לאבקה
(במתכון אפשר להשתמש בכל שקד/אגוז שאוהבים, שיהיה טחון דק לאבקה. בסך הכל שיהיה 120 גרם שקדים או אגוזים טחונים)
לטבילה:
כוס מים רותחים
2 כפות נס קפה מגורען
כפית ברנדי/רום/ליקר אמרטו
למילוי:
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
250 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות סוכר (אם אתם אוהבים יותר מתוק תוסיפו עוד סוכר)
כוס וחצי חלב
לקישוט: אבקת קקאו
הכנה:
הכנת הבישקוטים:
להפריד חלבונים וחלמונים. להקציף חלבונים עם סוכר לבן לקצף יציב אך לא נוקשה מידיי.
בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם אבקת הסוכר.
מקפלים את תוכן שתי הקערות יחד. לסיום מוסיפים את הקורנפלור והשקדים/אגוזים טחונים. לקפל יחד בעדינות.
אפיה:
יש 3 אפשרויות:
1. לשים את התערובת בשק זילוף ולזלף צורות של עוגיות ביסקוטים.
2. לשפוך את כל התערובת על כל תבנית התנור (כמובן על נייר אפייה) ולאפות כמו שאופים רולדה. בסיום האפיה לצנן מעט ולקרוץ או לחתוך לחתיכות ביסקוטים.
3. לאפות בתוך רינגים נמוכים וקטנים ולבנות עוגה בשכבות.
אפיה בתנור שחומם מראש ל180מעלות למשך כ 15-20 דקות (תלוי מה מהאפשרויות בחרתם להכין).
אחרי החיתוך לצורה הרצויה לצנן היטב ולתת לעוגיות להתייבש ורק אז להשתמש בהן לעוגה.
הכנת נוזל הטבילה:
מכינים כוס מים רותחים וממיסים בתוכה את הנס קפה, לערבב היטב עד שהקפה נמס. להעביר לצלוחית עמוקה שיהיה אפשר לטבול בה את הביסקוטים/בישקוטים. שמתקרר מעט להוסיף לתערובת הקפה הנמס את הברנדי או הליקר ולערבב. להניח בצד.
הכנת המילוי:
להכניס לקערת המיקסר את כל הרכיבים- הפודינג,השמנת, הסוכר, הגבינה והחלב ולהקציף לתערובת חלקה ויציבה.
הכנת הטירמיסו והרכבת העוגה–
לסדר בתחתית התבנית (השתמשתי בתבנית 20×30) שורה של ביסקוטים/בישקוטים טבולים בנוזל הקפה. לטבול ממש בקצרה כל ביסקוט ולסדר בתבנית. מעל השכבה הראשונה הניחו מחצית מכמות הקרם ותמרחו אותו כך שיכסה את הביסקוטים.
מעל שכבת הקרם הניחו עוד שכבה של ביסקוטים/בישקוטים טבולים בנוזל הקפה, טבלו את הביסקוטים טבילה קצרה מאוד בנוזל הקפה על מנת שהביסקוט לא יהיה סמרטוט. מעל שכבת הביסקוטים הניחו את יתרת הקרם ומרחו בצורה ישרה. כמובן שאפשר לזלף גבעות כמו בתמונה אבל ממש לא חובה. לסיום לפזר אבקת קקאו.
להכניס למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות.
מתכון טירמיסו עם בישקוטי בייתי ללא גלוטן
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
לבישקוטים שקדים טבעיים או קלויים?
טבעיים
הבישקוט מר כי אין סוכר בנוזל הטבילה
הוא אמור להיות מר בטעם קפה, הסוכר והמתיקות מגיעים מהקרם המתוק. זה הקטע בטירמיסו.
אם זה מר לטעמך תמיד אפשר להכין מתוק יותר.