טורט ריבת חלב וקצפת, עוגה נוסטלגית שיכולה להיות מקושטת ומוגשת בווריאציות שונות כיד הדמיון. אחת העוגות המבוקשות, הטעימות ואפילו הקלות להכנה. טורט ספוגי ואוורירי ממולא בקצפת טעימה ומתקתקה ומעל זילוף של ריבת חלב הנותן את הטאץ' וההנאה לכל ביס הנכנס לפה.. שלא נדבר על הקוקוס הקלוי מסביב לעוגה שמביא איתו את הנגיעה העדינה והמושלמת לכל שאר הטעמים.. בקיצור, מושלמת 🙂
עוגת הטורט נקראית גם בשמה עוגת ספוג או עוגת לייקח או עוגת תופין. עוגה אוורירית במיוחד, מבוססת על קצף ביצים, ללא נוזל כלל, מרכיבים מאוד פשוטים שמקפלים אותם לתוך קצף הביצים.
עוגת הספוג מכילה בבסיסה רק ביצים,סוכר וקמח ומקורה בספרד, נקראית גם פאן דספאניה, אצל יהודי מרוקו היא נקראת פאלבה. מרטיבים את השכבות בסירופ סוכר או במיץ פירות ומקשטים עם קרמים,קצפות, פירות וכו'.
אז אם אתם רוצים לעשות רושם מצד אחד ולא לעבוד קשה מצד שני? זאת העוגה האידיאלית 🙂
****חשוב להבין שעוגת הטורט היא עוגה עדינה מאוד ורכה מאוד, כך שהיא מתאימה גם להישאר ללא ציפוי כלל , לכן אפשר להכין אותה כטורט "יבש" ,בלי ציפוי ובלי תוספות, היא יוצאת כמו ענן ונשארת רכה ואוורירית לאורך זמן, אפשר גם להשאיר כמה ימים מחוץ למקרר. עוגה מומלצת מאוד.****
טורט ריבת חלב וקצפת/אתי משה-חביב:
לטורט-
6 ביצים גודל L מופרדות
140 גרם קמח- כוס קמח (לחוששים ניתן להמיר לקמח תופח או להוסיף לקמח הרגיל כף אבקת אפייה)
200 גרם סוכר (כוס סוכר)
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות שמן
*אני משדרגת עם תוספת של גרידת תפוז או גרידת לימון בתוך עיסת העוגה.
לקצפת-
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
כף סוכר
2 אינסטנט פודינג וניל
הכנת הקצפת-
להקציף הכל יחד במיקסר.
לקישוט ותוספת-
ריבת חלב לזילוף וטעם
קוקוס קלוי לקישוט מסביב
הכנת הטורט-
להקציף במהירות בינונית-גבוהה חלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד שנהיה קצף תפוח ולבן (קצף רך ויציב ולא נוקשה), להנמיך את מהירות המיקסר לשלב הכי נמוך ולהוסיף את החלמונים אחד אחד או לקשקש את כולם יחד ולהזרים באיטיות פנימה, להוסיף את השמן בזרם דק ולסיום את הקמח והאפייה במהירות הכי איטית שיש (אפשר גם ידנית בתנועות קיפול).
להעביר לתבנית מס' 26 או רינג גבוה 24 משומנת, לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 50 דקות (בגלל שכל תנור הוא שונה,הכי נכון לבדוק עם קיסם אם יצא יבש אז העוגה מוכנה,אם יוצא רטוב אז יש צורך בהמשך אפיה).
לקרר היטב לפני שמצפים ומקשטים.
לחתוך את העוגה במרכז לרוחב,כך שיווצרו 2 עיגולים. את החלק התחתון מרטיבים עם מים רותחים וסוכר (ממלאים חצי כוס עם מים רותחים ו 2 כפות סוכר ומערבבים עד המסת הסוכר, אפשר גם לבשל את הסירופ. מרטיבים את כל המשטח התחתון של העוגה. לא בהכרח משתמשים בכל כמות הנוזל).מורחים בקצפת ושמים טיפות של ריבת חלב. סוגרים עם החלק העליון (ניתן להרטיב גם אותו, לשיקולכם) ומורחים קצפת מסביב ומעל לעוגה.
מקשטים בריבת חלב ובקצפת בחלק העליון ובצדדים שמים קוקוס קלוי.
מתכון עוגת טורט ריבת חלב וקצפת
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
היי אתי , אחותי הכינה את העוגה ויצא טעים, אני רוצה גם להכין, האם אפשר לצפות במקום קוקוס קלוי-אגוזי מלך מפוררים? או פרורי ביסקויט?
תודה רבה. שמחה לשמוע.
כן, אפשר לצפות באגוזי מלך טחונים 🙂
היי אתי, הכנתי שוב בגירסת פרווה, החלפתי את הקצפת החלבית בקצפת צמחית עם מעט מים וחצי חבילה פודינג, במקום ריבת חלב השתמשתי בממרח שוקולד צ׳וקטה פרווה (חיקוי של נוטלה) ויצא פצצה! האורחים לא השאירו פרור!
ההשראה ממך! תודה על מתכון מעולה!
שמחה לשמוע.. 🙂
תודה רבה עוגות מוצלחות ויפות
תודה רבה, שמחה שאהבת ❤
הכנתי את העוגה פעם ראשונה, ופשוט עפו עליה…
מתכון מוצלח- לעוגה סופר טעימה…
ממליצה בחום!!!
תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע שאהבתם 🙂
היי אפשר להכניס בתוך המלית גם ריבת חלב? או שזה הורס?
תודה(;
אפשר, אבל יהיה יותר מידיי ריבת חלב בעוגה. ריבת החלב מאוד דומיננטית וחזקה לכן לא מומלץ גם להעמיס אותה בתוך הקצפת..מספיק בקישוט 🙂
בהצלחה ?
הי אני רוצה להכין את העוגה הזאת בפסח אך תהיתי האם ניתן להכין אותה כשרה ואם כן במה להחליף את הקמח.
ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח תופח לפסח 🙂
בהצלחה ?
היי אתי, כשכתוב "2 אינסטנט פודינג וניל" הכוונה לשתי שקיות שלמות ?
כן..2 שקיות. סך הכל 160 גרם. כל שקית 80 גרם.
בהצלחה 🙂
היי אתי , פעמיים שמים ריבת חלב ?
גם בשכבה הראשונה וגם בשנייה?
פשוט לא רשמת אבל על פניו מופיע בתמונה
שמים ריבת חלב על הקרם בתוך העוגה (מעט ריבת חלב) ושמים מעל הקרם בסיום הכנת העוגה (כקישוט). כתוב גם במתכון 🙂
בהצלחה ❤
הי אתי,
המתכון נראה מעולה.
איך קישטת כ"כ יפה? הכל עם שקית זילוף?
תודה 🙂
שמים ריבת חלב בשקית זילוף או שקית אוכל קטנה וגוזרים את השפיץ של השקית. מזלפים עיגול ובתוכו עוד עיגול וככה עוד עיגולים עד שנגמר המקום. לוקחים קיסם וסוחבים את ריבת החלב מבחוץ כלפי פנים ואחר כך מבפנים כלפי חוץ. הכוונה מהעיגול הגדול עד למרכז העוגה ולהפך בחלקים שנשארו פתוחים.
מקווה שהסברתי טוב, קשה להסביר במילים 🙁
בהצלחה ❤
היי
בדיוק מכינה את העוגה עכשיו ושמה לב שרשימת המצרכים חסר אבקת אפיה
איך אני יודעת?
כי כתבת באופן ההכנה להוסיף את אבקת האפייה
אעדכן איך יצא
בנתיים נראה מתכון נהדר …
בעצם כתבת כף אבקת אפייה
שמתי שקית שלימה מקווה שיהיה בסדר
אופסס?
יצא בסדר.. סומכת עלייך ?
כמה ביצי מדיום במקום לארג?
גם 6, זה לא קריטי במקרה הזה. יוצא טוב גם עם גודל m. חשוב בעיקר לעבוד לפי ההוראות.
בהצלחה ?
העוגה מעולה!!!
חוסלה תוך יומיים וקצרה מלא מחמאות
איזה כייף..תודה רבה.. שמחה לדעת 🙂 ❤
הולכת עכשיו להכין
מתוך סקרנות למה מרטיבים את הטורט עם מי סוכר למה זה מוסיף??
העוגה ככה יותר עסיסית ורכה
אפשר לשים פודינג ריבת חלב במקום ריבת חלב? כי אין לי כרגע בבית.
תודה רבה
את יכולה להמיר את האינסטנט פודינג וניל באינסטנט פודינג ריבת רלב ואת כל הקרם בטעם הזה.
הינ שלום
אני רוצה להגין עוגת טורט נמוכה מבלי לחצות אותה באמצע האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם חצי מהמצרכים? כלומר עם 3 ביצים? תודה מראש
את יכולה להכין חצי מהמרכיבים או להכין בשתי תבניות ואחת להקפיא לפעם הבאה שתרצי. אפשר גם לאפות בתבנית גדולה יותר. בכל המקרים היא תצא נמוכה יותר.
העוגה נראית סוף של איזה חברה ריבת חלב השתמשת או ממליצה לי להישתמש?
צנצנת זכוכית של דולסה. אבל יש עוד חברות טובות, בעיקר זה מה שאוהבים:)
באיזה ריבת חלב השתמשת?ובאיזה צנתר?
ריבת חלב של דולסה, בצנצנת זכוכית. הצנתר הוא צנתה משונן.
אתי את מדהימה! האם ניתן לעשות בכמות הזו את העוגה ב2 תבניות אינגליש קיק ואחת להקפיא? האם להקפיא עם כל הקצפת וכו או שזה יכול לההרס?
תודה רבה:)
ניתן להקפיא את העוגה כטורט, בלי קצפת וקישוטים. שמפשירים אפשר לקשט. ניתן לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק. בהצלחה:)
האם זה בסדר להקפיא את העוגה אחרי שציפיתי שקרן וקוקוס קלוי
אם רוצים להקפיא אז בלי ציפוי. רק כעוגת טורט. אפשר אח"כ להפשיר ולקשט.