טארט חלב של לינדה, חמתה של ורד חברה שלי. טארט בטעמי וניל מטריפים. מי שאוהב קרם פטיסייר או ברולה ישתגע מהטארט הזה.
מי שמכיר אותי יודע שבגיזרת המתוקים הטעמים האהובים עליי בראש ובראשונה הם טעמי הוניל, בין היתר גם קרמל ולוז אבל זה כבר דיון למקום אחר.. חחח… ולכן הטארט הזה הוא בול בטעמים שאני אוהבת, בטעמי וניל חזקים ומעולים.
את טארט החלב הכנתי עם ורד ג'ייקובס המוכשרת עם המתכון של חמתה – לינדה, שינינו אותו בקטנה והתאמנו אותו לטעמים שלנו.
כדי לראות את הסירטון של הכנת הטארט כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
טארט חלב של לינדה /אתי וורד:
לבצק:
כוס קמח – 140 גרם
1/4 כוס סוכר לבן – 50 גרם
100 גרם חמאה קרה חתוכה קוביות
כפית מחית וניל
1 ביצה
למלית:
2 כוסות חלב – 480 גרם
4 כפות סוכר לבן
3 כפות קורנפלור
כפית מחית וניל איכותית
3 ביצים M – להפריד
2 כפות חמאה – 30 גרם
הכנה:
הכנת הבצק– להכניס את כל הרכיבים למיקסר וללוש עם וו גיטרה עד מרקם אחיד. שימו לב– הבצק דביק וזה בסדר.
ישר מהמיקסר לקחת את הבצק הדביק ועם הידיים להדק אותו לתבנית פאי קוטר 24. לשטח בתחתית ובדפנות בצורה אחידה עד כמה שניתן.
ניתן ומומלץ לפזר מעט קמח על התבנית לפני ששמים את הבצק.
להכניס את התבנית עם הבצק שמסודר בתוכה לתוך המקפיא. בזמן הזה מכינים את המלית.
הכנת המלית:
בסיר להרתיח 400 גרם חלב.
בקערה נפרדת לערבב עם מטרפה את יתרת החלב- שזה 80 גרם, את החלמונים (הצהוב של הביצה, עם החלבון נשתמש בהמשך אל תזרקו), הסוכר, הוניל והקורנפלור.
כאשר סיר החלב רותח, לוקחים ממנו מעט (בערך חצי כוס חלב רותח) ומעבירים לקערה הנפרדת עם שאר הרכיבים המעורבבים וטורפים מהר מהר, שלא יקרה מצב שהחלמונים יקרשו ותיווצר חביתה.
לחבר את שתי התערובות יחד- להעביר את התערובת שבקערה לתוך החלב החם ולערבב עד הסמכה (כאשר הגז עדיין דולק)-לא לעזוב את הגז, לערבב כל הזמן, ברגע שיש הסמכה לכבות את האש ולהוסיף את החמאה, לא להפסיק לערבב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
לתת לתערובת להתקרר מעט ובזמן הזה מקציפים את החלבון הנותר לקצף יציב.
מחברים בין התערובת שבסיר לחלבון המוקצף, להעביר את החלבון למה שבסיר ומקפלים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
הרכבת הטארט:
להוציא את התבנית עם הבצק מהמקפיא ולשפוך את המלית מעל, ליישר. לפזר מעל מעט סוכר ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180
מעלות לאפיה של כ 40 דקות.
אפיה בשליש התחתון של התנור.
אחרי האפיה להמתין לפני הפריסה. ניתן לאכול חם וגם קר ישירות מהמקרר.
מתכון טארט חלב
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
תודה על המתכון, קראתי ספר שבו הדמות הראשית מדרום אפריקה ומספרת על הטארט חלב שהיא מכינה והחלטתי לחפש מתכון ולאפות. אשמח לדעת אלו התאמות אני צריכה לעשות מבחינת כמויות כך שיתאים לתבנית פאי מס׳ 26. תודה????????
אותן הכמויות,זה יצא פשוט מעט נמוך. או להכפיל ברבע כמות.
גם את כמויות הבצק וגם את כמויות המלית?
כן
תודה על מתכון מוסבר היטב. האם ניתן להקפיא את הטארט המוכן? לכמה זמן?
תודה. אפשר להקפיא