טארט אגוזים, חלבה ומייפל לפסח, בגרסה פרווה, בסיס פריך, נמס ומתפורר בפה, בשילוב טעמים מושלם. מזהירה שהטארט בהחלט ממכר וטעים ברמות אחרות.
היום עם כל השיכלולים של פסח, ניתן להכין כמעט כל דבר. יש דברים שיוצאים פחות מוצלחים ויש דברים שיוצאים מוצלחים בהחלט. הטארט הזה למשל הוא מוצלח מאוד, טעים ומתאים לפסח ( לאוכלי קטניות כמובן). הטארט הוא פרווה, כך שיכול להתאים כקינוח לאחר ארוחה בשרית (למי ששומר).
מתחילים?
טארט אגוזים,חלבה ומייפל לפסח/אתי משה-חביב:
פרווה
לבצק:
200 גרם מחמאה מומסת + 1/4 כוס שמן
1/2כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס קמח תופח של פסח (200 גרם-שקית אחת)
1 כוס קמח מצה לעוגה (200 גרם)
למילוי:
200 גרם חלבה
100 גרם אגוזים (אגוזי מלך)
לציפוי:
1/2 עד 3/4 כוס מייפל (לפי הטעם)
הכנה:
ללוש את כל החומרים יחד.
להעביר את הבצק לתבנית משומנת מעט (תבנית עגולה של פאי בקוטר 24 או בגלל פסח בתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 24). לשטח את הבצק על כל פינות התבנית- גם בדפנות.
לאפות עד להזהבה קלה. 20-30 דקות.
לאחר שמזהיב מעט, להוציא ולגרד חלבה (200 גרם) ולפזר אגוזים (100 גרם) על הבצק האפוי ולהחזיר לאפייה נוספת עד שהחלבה נמסה ומזהיבה. 10-15 דקות.
כשזה מוכן להוציא מהתנור ולשפוך רוטב מייפל לפי הטעם (בערך 1/2 כוס).
לקרר היטב לפני שפורסים.
מתכון טארט אגוזים, חלבה ומייפל לפסח
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂