טארטלטים קטנים ומתוקים מלאים ברוטב קרמל משגע מעולם לא היו קלים יותר להכנה.. כל מה שצריך שיהיו לכם חיים קלים זה לקנות את תחתיות הטארט או הטארטלטים ורק למלא במה שאוהבים. אפשר כמובן למלא בכל מילוי שתרצו. אני החלטתי למלא בפיצוחים מקורמלים בטעם טופי נהדר.
נשארו לכם פיצוחים בבית שאתם רוצים להיפטר מהם? זאת הזדמנות מצויינת לאסוף את כולם ולהכין מהם טארטים טעימים.
קולים את הפיצוחים, מכינים רוטב קרמל ומחברים ביניהם. מוזגים לכל תחתית טארט וזה הכל. מוכן.
קינוח מרשים, נראה מצויין ובטעם אלוהי.. מתאים לאירוח, לקחת איתכם שמתארחים, לשבתות וחגים..כמובן שאפשר להחליף לפרווה ולהמיר את החמאה במחמאה בטעם חמאה ואת השמנת המתוקה לשמנת צמחית. הטעם עדיין נהדר.
ניתן לקנות את התחתיות בכל חנות שמוכרת מוצרי אפיה.
הכנסתי גם מתכון לבצק של טארט, במידה ותרצו להכין גם את הבצק עצמו.
***בגירסה לפסח: השתמשו בתחתיות כשרות לפסח, יש מארזים קנויים וטעימים***
טארטלטים במילוי פיצוחים בקרמל/אתי משה-חביב:
הכמות היא כמות כפולה וגדולה. מתאימה ל
48-50 תחתיות טארטלטים אישיים קנויים.
למילוי-
180 גרם בוטנים טבעיים קלויים
160 גרם קשיו טבעי קלוי
150 גרם שקד טבעי קלוי
100 גרם אגוזי מלך טבעי קלוי
2 שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
הכנה:
לקלות במחבת חמה את הפיצוחים ולהניח בצד.
להמיס את הסוכר והסוכר וניל עם החמאה בסיר עד למצב שהופך לצבע חום (ראו תמונה). זה לוקח קצת זמן והשגחה צמודה אבל סבלנות. לא לשחק עם הסוכר הנמס,רק להזיז מידי פעם עם לקקן.
לחמם במיקרוגל את השמנת למצב רתיחה.
להוסיף את השמנת הרותחת על הסוכר והחמאה (רק לאחר שהפכו יחד למרקם חום וחלק) ולערבב מהר, יש להיזהר בזמן שמחברים את השמנת עם הסוכר כי זה קופץ.
לסיום להכניס את הפיצוחים הקלויים ולערבב. במידה ויצאו לכם גושי סוכר או התקשות קרמל, סננו את הנוזל במסננת ורק אז הכניסו את הפיצוחים..שלא תיתקלו בטעות בביס לא נעים שישבור לכם את השיניים 😉
שיטה נוספת להכנת הקרמל היא להמיס קודם את הסוכר לבד עד שהופך להיות חום, להוסיף שמנת רותחת ולסיום את החמאה. בשני המקרים התוצאה יוצאת טובה. תבחרו מה מתאים לכם יותר.
למלא את תחתיות הטארטלטים עם המילוי המוכן (שהוא עוד חם). לסיום להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 3 דקות בלבד.
להוציא ולצנן.
להכנת בצק לטארט:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 חלמונים
300 גרם קמח מנופה
הכנה:
הכנת הבצק-
במיקסר עם וו גיטרה או במג'ימיקס להכניס קוביות חמאה,אבקת סוכר וסוכר וניל. לערבב עד קבלת מרקם משחתי. להוסיף את החלמונים עד הטמעה ולסיום את הקמח המנופה לאיחוד בלבד.
להכין מהבצק כדור,לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה לפחות.
לאחר שהבצק היה במקרר,לפתוח לעלה ולקרוץ את הגודל הרצוי לפי התבנית הנבחרת. לסדר בצק גם בדפנות. לחורר את תחתית הטארט ולהקפיא אותו. להוציא ישר מההקפאה לתנור ולאפות עד הזהבה בחום 180 מעלות. ניתן גם לאפות באפייה עיוורת- לחורר את תחתית הטארט, לשים נייר אפיה ומעל לשים משקולת (קטניות או עוד תבנית שתלחץ על הבצק) ולאפות.
לאחר שהבצק מוכן להכניס את המילוי.
מתכון טארטלטים במילוי פיצוחים בקרמל
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
הי,
מה הדרך להרתיח את השמנת ללא מיקרוגל?
האם לקלות את הפיצוחים עם מלח או ללא?
תודה רבה
היי..
אפשר להרתיח את השמנת על הגז כמובן בסיר קטן.
והפיצוחים ללא מלח, אלה פיצוחים טבעיים. אם את רוצה שילוב של טעם מלוח ומתוק אפשר להשתמש במלוחים.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להכין את המילוי שבוע קודם, לשמור בקירור ולמלא כמה שעות לפני ההגשה?
ואם כן, כיצד לחמם את המילוי?
לא ניסיתי,זה יתקשה לדעתי. אבל אפשר להכין את כל המתכון ולהקפיא. להפשיר בטמפרטורת החדר כמה שעות לפני ההגשה.
בהצלחה.
אם אני רוצה שזה לא יהיה חלבי מה אני יכולה לשים במקום?
הטעם פחות טוב שזה פרווה..אבל את יכולה להמיר את החמאה למרגרינה ואת השמנת המתוקה לשמנת צמחית.
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים במקום שמנת שיהיה פרווה?
שמנת צמחית
היי
אם אני מכינה אותם בשישי וצריכה אותם לשבת איפה שומרים? בחוץ ? במקרר?
אני משתמשת בתחתיות טארטלטים מוכנות(שצריך לשים בתנור לכמה דק לפני המילוי) אז אם שומרים במקרר אי אפשר אחרי זה לחמם בתנור יחד עם המילוי נכון?.
ואם שומרים בחוץ זה לא יתקלקל כי יש שמנת מצוקה וזה במילוי
תודה ??
אפשר לשמור בחוץ בחורף אם זה ליום אחד. הכי טוב לשמור במקפיא ולהוציא את הכמות הרצויה כמה שעות קודם לטמפרטורת החדר.
אין צורך לחמם אותן לפני השימוש, זה טעים גם קר או בטמפרטורת החדר.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להקפיא את הטארטלטים שבועיים מראש?
בטח 🙂
רוצה לנסות את הטארטלטים ויש לי שאלה
האם חייב להכניס לנור ל3 דקות ? מה המטרה בעצם ?
כדאי, זה נותן מרקם קראנצי וגם מאחד בין התחתית למילוי.
כמה זמן יש לקלות את כל הפיצוחים?
אשמח לדעת
אין לי זמן מדוייק אבל תראי שיש ריח וצבע לפיצוחים, בערך דקה-דקה וחצי של קליה, תוך כדי ערבוב תמידי שלא ישרפו.
שלום
אשמח לדעת אם ניתן להמיר את החמאה/ מרגרינה בשמן – לגרסה בריאה יותר?
שממירים לשמן הפריכות נעלמת והמרקם של הבצק קשה יותר ופחות פריך. עם החמאה/מרגרינה המרקם יותר טוב.
אחרי שהוספתי את השמנת והפיצוחים הקרמל יצא נוזלי , האם זה תקין? ואם לא מה עושים ולמה זה יוצא ככה
זה מתקשה כשזה מתקרר
כמה זמן עד שהסוכר נמס?
אין זמן מדוייק, לפי מה שרואים.
שלום
אם הכנתי סירופ סוכר לשבקיה שיצא סמיך האם אפשר להשתמש בו לטארטאלים עם הפיצוחים
תודה.
לא ניסיתי אבל אם זה מספיק סמיך נראה לי שבהחלט יכול להתאים. תנסי עם כמות קטנה כדי לראות איך זה מתקבל. שלא יווצר מצב שזה קשה מידיי לשיניים.
אם יש לי קרמל מלוח…אפשר לנסות להכין או שלא כדאי?!
בהחלט אפשרי, במידה ואוהבים קרמל מלוח..
היי
בטעות שמתי את השמנת מתוקה בסיר לפני ההשחמה האם זה בסדר אפשר להמשיך ככה או להתחיל מהתחלה?
אם כבר שמת תחכי לראות שהכל מסתדר לפני שאת ממשיכה הלאה לשלב הבא, אם זה יצא בסדר גם ככה אז אין שום בעיה להמשיך. לפעמים מטעויות יוצאים דברים טובים לא פחות, לא להתייאש.
האם זה יהיה פחות ’שובר שיניים’ אם אני לא אכניס לתנור ל3 דק’?
זה קשיח כשזה קר, כשזה חם או בטמפרטורת החדר זה פחות "שובר שיניים". האפיה הקצרה הזאת לא קריטית. את יכולה להכין את המאפה גם בלי זה.
הכנתי אתמול את המתכון את הקרמל ויצא ממש נוזלי-שמתי את הפיצוחים בטארטלים ואח"כ שפכתי מעל את הקרמל עד שיכסה
ואז דילגתי על שלב התנור והקפאתי
היום אני רואה שנוצרה כמו שיכבה עבה של מרגרינה שצפה מעל כל אחד וזה ניראה לא טוב
השאלה אם הייתי צריכה להמתין שהקרמל יסמיך יתר והחומרים יתאחדו או שזה אמור לצאת ככה..
אני ממש חוששת כי הכנתי כמות של 50 והאירוע מחר…
איך ניתן להציל? נשאר לי עוד כמות גדולה של הנוזל (גם הוא עכשיו עם שיכבה של מרגרינה מעלה והוא נשאר בטמפרטורת החדר- לכן חוששת שזה לא יסתדר כשיפשיר)
אשמח לעצה בהקדם
תודה רבה!!
היי..
יכול להיות שהרוטב של הקרמל לא הסמיך מספיק בזמן הבישול והיה צריך לתת לו עוד טיפת זמן על האש תוך כדי ערבוב.
הקרמל לא אמור להתקשות מידיי, הקרמל הזה דיי רך, כך שבהפשרה הוא חוזר לעצמו.
דבר נוסף, השכבה שאת רואה היא כנראה של שומן שהתקשה על הטארטלט.
אם זה לאירוע מומלץ לתת אפיה קלה כפי שתואר במתכון.
בהצלחה.