מתכון חיתוכיות ריבה עם פירורים מעל. בצק פריך חמאתי, נימוח ונמס בפה עם קונפיטורה איכותית. ממלא את הבית בריח ממכר. בטעמי בית וזיכרון ילדות.
חיתוכיות ריבה ממכרות בטעם של עוד, ניתן למרוח כל ריבה שאוהבים- ריבת תות/ ריבת משמש/ אוכמנות/ דובדבן/ ענבים ועוד..עדיפות לקונפיטורה איכותית.
לצד הקפה/תה הן מושלמות וגם סתם כך לנשנוש.. 🙂
חיתוכיות ריבה או עוגיות פרח ריבה /אתי משה-חביב:
3/4 4 כוסות קמח (650 גרם)
1 אבקת אפייה
200 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
הכנה:
ללוש הכל לבצק רך. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לשעה לפחות.
לחלק את הבצק ל 4. לפתוח כל חלק למלבן,לרפד תבנית מתאימה (פאי מלבן/תבנית פיירקס), למרוח ריבה ולגרד מעל חתיכת בצק (לגרד בפומפיה). להכניס למקפיא ל 15 דקות. לאחר 15 דקות מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25-30 דקות.
אפשר להכין גם עוגיות ריבה:
לפתוח את הבצק,לקרוץ את הצורה שרוצים (אחד עם חור ואחד בלי על מנת להכין עוגיית סנדביץ עם ריבה בפנים), אופים בחום 175 מעלות למשך 10-15 דקות ושיוצא לקרר ולמלא בריבה ולפזר אבקת סוכר.
מתכון לחיתוכיות ריבה,
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂
הערה: הכמות מאוד גדולה ולכן אפשר ליצור גם חיתוכיות וגם עוגיות נוספות במילוי שאוהבים.