חיתוכיות גבינה ותפוחים

חיתוכיות גבינה ותפוחים, מאפה מטריף, קל להכנה, טעים בטירוף והשילוב של גבינה ותפוחים פשוט מושלם ?
לא האמנתי ששילוב של גבינה ותפוחים יכול להיות שילוב כל כך טבעי, התפוחים כאילו נולדו לנוח על הגבינות והחיבור עם הבצק הפריך פשוט נותן למרקם קפיצת מדרגה. בהחלט קינוח ראוי לתשבוחות.
מאפה מומלץ במיוחד. בשל התפוחים המאפה יכול להתאים גם כקינוח בחג ראש השנה ובשל הגבינה יכול גם להתאים לחג שבועות…כמובן שמתאים לכל שבת, חג או סתם ביומיום..החיתוכיות מחזיקות מעמד מצויין במקרר גם שבוע ואפילו יותר.. אם בכלל תצליחו להחזיק מעמד ולא תיישרו את העוגה כל רגע ?..חחח.. ואני בכלל מתבאסת שהיא יצאה כל כך טעימה, למה? למה? אי אפשר להפסיק לנשנש ממנה..שמישהו יקח אותה ממני..חחח… 🙂 ולחשוב שהכל התחיל מ 3 תפוחים עצובים שישבו במקרר וגבינת טוב טעם שתיכף מגיעה לתוקפה.. ככה מתחילות כל העוגות הטובות 🙂
מציינת מראש שהכמות היא לעוגה קטנה, בתבנית מלבנית בקוטר 20×20. אם רוצים עוגה יותר גדולה פשוט להכפיל כמויות.

אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בבצק פריך קנוי, יוצא לא רע. אני תמיד מעדיפה להכין אבל לפעמים כשאין זמן אז מקצרים תהליכים.

אתם עוד כאן? יאללה לכו להכין.. ואל תשכחו לשלוח לי תמונות וכמובן לדרג כאן באתר ?

חיתוכיות גבינה ותפוחים/אתי משה-חביב:

תבנית בגודל 20×20 (לכמות גדולה יותר להכפיל כמויות)
לבצק:
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 3/4 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה
***ניתן להשתמש בבצק פריך קנוי***

לשכבת התפוחים:
3 תפוחי עץ
כפית קינמון
כף ברנדי
2 כפות מיץ מלימון טרי
גרידת לימון (כפית)
כף גדושה סוכר חום
*ניתן להוסיף חופן חמוציות

לשכבת תערובת הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5% (קופסא 1 קטנה)
250 גרם גבינת טוב טעם (חבילה אחת)
2 כפות קורנפלור (40גרם)
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה m
טיפת תמצית וניל איכותית

הכנה:
הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה ללוש את החמאה והסוכר וסוכר הוניל עד למרקם משחתי. להוסיף ביצה ולסיום את הקמח. עד התגבשות לבצק. להוציא מהקערה, להכין צורה של מלבן ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר לשעה (אפשר גם לילה במקרר).
הכנת מילוי התפוחים:
בקערה לשים את הלימון, קינמון, ברנדי וסוכר, לערבב. להוסיף את קוביות התפוחים ולערבב, כך שכל התפוחים עטופים בציפוי.
הכנת מילוי הגבינות:
לערבב הכל יחד.
הרכבת המנה:
בתחתית התבנית לשים 2/3 מהבצק, להדק לכל הכיוונים. לפתוח ולרדד את הבצק קודם.
להניח את מילוי הגבינה ומעל להניח את התפוחים המצופים.
לסיום לגרד את חתיכת הבצק הנותרת (1/3 מהבצק) מעל הכל. לגרד עם פומפיה בחלק הגדול שלה.
להכניס לתנור שחומם מראש, בחלק התחתון של התנור (לא בתחתית, שלב אחד מעל) ל 180 מעלות למשך כ 40 דקות, עד שהבצק מזהיב בתחתית.
שמתקרר לחתוך לקוביות ולפזר אבקת סוכר.

מתכון חיתוכיות גבינה ותפוחים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
חיתוכיות גבינה ותפוחים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

8 thoughts on “חיתוכיות גבינה ותפוחים

  1. יאמייי…כל כך עושה חשק ! (יש מצב להשתמש ב-2 גבינה לבנה אם אין לי כרגע טוב טעם? ברור שלסנן לפני השימוש כדי שהגבינה תהיה מוצקה יותר..)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *