דונאטס

דונאטס מתוק במגוון טעמים, קינוח מטריף במיוחד. הסופגניה האמריקאית, אוורירית, תפוחה שמקושטת במגוון טעמים ותוספות אפשריות כיד הדמיון. מתאים כמובן לחג החנוכה, שהוא חג הטיגונים והשמן 😉 אבל לא רק.

אני אישית שונאת לטגן (אבל אוהבת לאכול מטוגן… חחח…) ובכלל כל דבר שיש בו התעסקות ארוכה, קריצת בצק, איסוף ושוב לקרוץ.. זה ממש לא בשבילי, ממש כמו עוגיות כך גם דונאטס, לא אוהבת להכין אף אחד מהם.. חחח…  אבל לאכול אוהבת מאוד:)

לכן דונאטס אני מכינה פעם ביובל כי ההתעסקות איתו לא בשבילי. הרבה דווקא כן אוהבים, כמו כאלה שאוהבים להכין עוגיות.

ילדים כמובן יכולים להיות חלק מהכנת הדונאטס, יכולים לקשט, לזלף, לפזר או לטבול בסוכריות.. ממש זמן איכות טעים במיוחד..

תפעלו לפי ההוראות וגם אתם תצליחו 🙂

דונאטס

מה"חורים" של הדונאטס מכינים מיני סופגניות

דונאטס /אתי משה-חביב:

מה צריך?
1 ק"ג קמח (מנופה)
1 שקית שמרית (או 2 כפות שמרים יבשים-20גרם)
3/4 כוס סוכר – 150 גרם
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (לא מומסת)
גביע שמנת חמוצה 9%- 200 מ"ל
3 ביצים L
כוס ורבע עד כוס וחצי חלב (להתחיל בכוס ואז לזרום בהתאם)-  240 עד 360 גרם
כפית שטוחה ומחוקה של מלח-6גרם.

הכנה:
לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולערבב עם כף. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב עם הכף.
להכניס את כל המצרכים חוץ מהמלח (שימו לב- להתחיל עם כוס ורבע חלב ואז להמשיך לפי הצורך בהדרגה).
לאחר 3 דקות להוסיף את המלח. להמשיך ערבול למשך עוד 5-6 דקות.
להתפיח. אפשר להתפיח בחוץ עד הכפלת הנפח- קחו בחשבון שזה לוקח המון המון זמן כי הבצק מועשר, לעיתים גם שעתיים (ובינתיים זה פוגם באיכות הבצק). אפשר להתפיח לילה במקרר.
אני ממליצה לשים להתפחה ללילה במקרר בתוך קערת התפחה או קערה עטופה בשקית, ככה ההתפחה מבוקרת והבצק מקבל טעמים ומרקמים הרבה יותר טובים. אם הלכתם על התפחת הבצק במקרר, תפחיתו מהשמרים לכף, בחורף כף ועוד טיפונת.
לאחר שהבצק תפח,להוריד את הנפח על ידי לישה קלה עם הידיים.
לרדד את הבצק לעובי ס"מ ולקרוץ ממנו עיגולים (כמות הדונאטס תלויה בגודל העיגולים שתכינו) ובתוך העיגול לקרוץ עוד עיגול קטן יותר (צורה של דונאטס). כך עד שנגמר הבצק.
להניח את העיגולים על נייר אפיה ועל העיגולים מגבת להתפחה נוספת, עד שהם הופכים לשמנמנים ונפוחים.
לטגן את הבצק משני הצדדים בשמן עמוק, בחום 160-170 מעלות,להוציא עם כף מחוררת לצלחת/מגש עם נייר סופג. כך לעשות עם כל הדונאטס.
לאחר שמתקרר לקשט כיד הדמיון.

כדי להכין את הצורה צריך רינג (או כוס), ואת החור הפנימי קרצתי עם צנתר
זאת הצורה
דונאטס
דונאטס
למדוד חום שמן כל הזמן
מושלם!

אופציות לקישוט:
אופציה ראשונה-
1 שוקולד מריר
25 גרם חמאה
2 כפות חלב
להמיס יחד במיקרוגל בפולסים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים ומעט נוזלי שיהיה ניתן לעבודה.
כנ"ל לגבי שוקולד לבן.

אופציה שניה- 
1 שמנת מתוקה
2 שוקולד מריר חתוך לקוביות.
לחמם שמנת מתוקה במיקרוגל. לאחר שהשמנת חמה מאוד להכניס את קוביות השוקולד ולהמתין כדקה. לערבב היטב עד שאין גושים.
לשוקולד לבן- אותה פרוצדורה רק 1/2 שמנת מתוקה ו 2 שוקולד לבן.

אופציה שלישית-
לערבב אבקת סוכר עם טיפה מים עד לעיסה חלקה הניתנת לשימוש.
(אין כמות מדוייקת,צריך לראות בעין).

אופציות נוספות-
סוכר, ריבת חלב, נוטלה, לוטוס ובעצם כל מה שאוהבים.

מתכון דונאטס

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂 

דונאטס
דונאטס

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
דונאטס
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *