דובשניות

דובשניות שנמסות בפה, קראנציות בחוץ ורכות בפנים. תכינו פעם אחת ותתאהבו, אני מבטיחה לכם שתכינו אותן יותר מפעם אחת ולא רק בראש השנה או כיפור.  וקחו בחשבון שילדים ממש אוהבים אותן כי הן מתוקות וטעימות, רכות ונמסות, נהדרות ממש.

הכנה פשוטה מאוד, כל מה שצריכים זה לשים הכל בקערה אחת. בלי מיקסר, בלי כלים ללכלך. וגם האפייה קצרה ממש. כך שכל הסיפור לוקח 20 דקות כולל האפייה עצמה וכולל שטיפת הכלים. מה יותר שווה מזה?? פשוט עוגיות חלומיות מכל הבחינות.

לסרטונים וטיפים תעקבו אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

דובשניות/קראנצ'ית:

1/2 כוס דבש-  180 גרם
1/2 כוס סוכר חום כהה דביק – 120 גרם
2 כפות גדושות סוכר לבן- 25 גרם
1/2 כוס שמן קנולה- 100 גרם
1 ביצה L
כפית שטוחה קינמון- 5 גרם
כפית שטוחה נס קפה- 5 גרם
כפית קקאו- 5 גרם
2 כוסות קמח לבן – 280 גרם
1/4 כוס קמח כוסמין- 60 גרם
א. אפיה- 5 גרם, 1/2 שקית
קורט סודה לשתייה

ציפוי:
100-120 גרם אבקת סוכר
20 גרם מים
כפית מיץ לימון טרי
לערבב יחד למרקם יציב. אם דליל להוסיף אבקת סוכר.

הכנה:
בקערה רחבה לשים את כל הרטובים ולערבב עם מטרפה ידנית, מעליהם את היבשים, להתחיל עם מטרפה ולסיים ערבול על לקקן עד איחוד חומרים. להעביר למקרר לחצי שעה.

להכין כדורים מהעיסה, כדורים קטנים עד 2 ס"מ, לסדר במגש במרווחים. להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לאפיה קצרה מאוד של 10 דקות בלבד.
להוציא, לצנן ולזלף או למרוח מהציפוי.
לשמור במקרר עד שבועיים / בחוץ עד שבוע או במקפיא (אם לא אוכלים את העוגיות באותו השבוע).
פשוט וקל וטעים ממש:)

מתכון דובשניות
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

דירוג
recipe image
שם המתכון
דובשניות
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *