דג סלמון בעשבי תיבול, אחת המנות האהובות עליי. פשוט מנה מושלמת וממכרת בטעמה. שילוב של טעמים שנמצאים במרינדה הנותנים לדג טעמים איכותיים ברמה גבוהה. מנה מרשימה לאירוח / שישי / שבת וחג.. מושלמת להגשה יחד עם בטטה ושעועית מוקפצת.
מנה קלילה, בריאה מאוד וטעימה בטירוף.
אמרתי כבר שהיא קלה להכנה? ממש מהירה, פשוטה וקלה להכנה..אבל הטעם..כאילו עבדתם עליה שעות.. 😉
ממליצה לכם להכין, במיוחד שבאים אורחים..מבטיחה לכם תגובות שלא תתארו לעצמכם.. 🙂
כדי לראות את סירטון הכנת דג סלמון בעשבי תיבול ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
דג סלמון בעשבי תיבול /אתי משה-חביב:
הדג-
6 חתיכות סלמון (6 "צבתות" או 10 חתיכות "פילה) , אפשר גם חתיכת סלמון שלמה גדולה.
למרינדה-
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום כתוש
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק+ 1/4 צרור כוסברה
10 עלים של רוזמרין קצוצים דק (לא ענפים, הכוונה לעלה הדק בלי הענף)
4 עלי מרווה קצוצים דק
5 עלי בזיליקום קצוצים דק
כפית שטוחה מלח (לפי הטעם)
כף פלפל גרוס (לפי הטעם)
הכנה:
לקצוץ את כל חומרי המרינדה ולערבב הכל יחד. אפשר לקצוץ את הכל יחד במעבד מזון,אבל לא למצב משחתי מידיי. להשאיר בצלוחית או קערה קטנה לספיגת טעמים. לכסות/לעטוף בניילון ולשים במקרר. אפשר להכין גם יום קודם ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
בזמן הזה מנקים את הדג ומשרים אותו בקערה עם מים, כפית מלח וחצי לימון סחוט ומה שנשאר מהלימון. אם הדג טרי אין צורך בהשריה הזאת, רק לשטוף ולייבש. שהמים יכסו את כל הדגים. למשך 20 דקות.
לאחר 20 דקות, לשטוף את הדגים מתחת לברז. להניח על נייר סופג לייבוש ולהעביר למגש התנור (שהמגש עם נייר אפיה).
להוציא את המרינדה, לערבב אותה שוב, לקחת עם כף מהמרינדה ולמרוח על כל דג ודג עד שהמרינדה נגמרת.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות בקומה האמצעית של התנור (אין צורך לכסות את הדג). לצריבה לצבע זהוב, להעלות את התבנית לקומה העליונה בתנור לעוד 5 דקות נוספות להשחמה.
אם אוהבים טעם לימוני,ניתן לחתוך פלחים דקים של לימון ולהניח מעל הדג עם התיבול ואז להכניס לתנור.
לקריספיות ומי שאוהב כמובן אפשרי לפזר מעל הדג גם פיסטוקים גרוסים או אגוזים גרוסים, לפני הכניסה לתנור.
ניתן להגיש לצד תפוחי אדמה / בטטה בתנור ו/או ירקות מוקפצים קלילים וכמובן סלט.
מתכון לדג סלמון בעשבי תיבול
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂