דגים מרוקאים

דגים מרוקאים, בטעם פיקנטי עם ירקות, לצד חלה זה מחייב בכל שישי.

כמו בכל יום שישי אצלנו בבית יש דגים מרוקאים, לא מוותרים עליהם ולא משנה מה. קונים או מכינים חלה וטובלים ברוטב. ביחד עם מגוון סלטים על השולחן הארוחה הכי מושלמת וביתית שיש.

למי שתמיד רצה לדעת איך להכין ולא היה לו את מי לשאול, זה הזמן להכין דגים מרוקאים מושלמים.

אגב, לדגים המרוקאים יש מגוון סגנונות ותיבולים ולכל אחד יש את הטאץ' שלו. למשל יש כאלה שמכינים עם חומוס, עם תפוחי אדמה, בלי גזר, רק רוטב, מוסיפים כמון ועוד. כמובן שתכינו איך שאתם אוהבים ולפי טעמכם האישי.

שתהיה שבת שלום 🙂

 

דגים מרוקאים/אתי משה-חביב:

דגים-
4-5 חתיכות דגים, תלוי בכמות הסועדים (אפשרות לדג פילה אמנון/מושט/נסיכת הנילוס/סלמון/ כל דג שאוהבים).
לנקות את הדגים, להשרות אותם בקערה עם מים, לימון ומלח (חצי לימון-סוחטים את המיץ פנימה והחלק שנשאר ללא המיץ לחתוך לשניים ולהכניס גם למים) בערך 20 דקות.
בינתיים מכינים את הירקות בסיר.
לאחר שהדגים מושרים, לשטוף אותם היטב תחת הברז ולסחוט אותם מנוזלים.

ירקות-
3 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים בינוניים

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות ו/או 2-3 פלפל מתוק יבש, לשטוף אותו לחתוך לחצי ולנקות מחרצנים ,ניתן לשים גם או רק פלםל שושקה (אפשר לשלב את כולם ואפשר לבחור אחד או חלק מהם, מה שיש לכם בבית ואתם אוהבים)

8-10 שיני שום שלמים (כמות של ראש שום).

פלפל חריף לפי הטעם (שימו לפי כמות החריפות שאתם אוהבים)-ניתן לשלב פלפל חריף טרי עם פלפל אדום יבש.

חצי צרור כוסברה קצוצה (כמובן תוסיפו או תפחיתו לפי הטעם)

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (ללא קליפה).

תיבול-
לערבב בצלוחית:
בין 1/4 ל 1/2 כוס שמן
כפית מלח (לפי הטעם כמובן)
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור (אני לא תמיד שמה, לשיקולכם).
לערבב את כל התבלינים עם השמן.

הרכבת המנה:
לשים את כל הירקות בסיר רחב ולשפוך עליהם את התבלינים עם השמן. לטגן אותם קלות על מנת "לפתוח" את הטעמים של התבלינים. לערבב כל הזמן. (טיגון של בערך דקה)
להנמיך את האש ולשים את הדגים הנקיים, השטופים והסחוטים מנוזלים על הירקות עם התיבול. להוסיף מים (לא חמים) עד גובה הדגים (לא לכסות אותם בנוזלים, אלא רק עד שמגיעים כמעט לכיסוי הדגים).
לנער את הסיר שהטעמים יתמזגו.
לבשל תחילה על אש גבוהה עם מכסה סגור בערך 20 דקות מהרגע שמבעבע ולהרטיב את הדגים עם הרוטב (לקחת כף עם רוטב מהצד ולהשקות את הדגים שתמיד ישארו עם צבע וטעם).
לנער מידי פעם את הסיר.
להנמיך את האש ולבשל עד שהגזרים מתרככים (בערך 15 דקות).
לרוטב סמיך הסירו את המכסה והמשיכו לבשל על אש בינונית עד צמצום הרוטב.
לרוטב נוזלי המשיכו לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור עוד כמה דקות.

שתהיה שבת שלום ואל תשכחו את החלה לצד הדגים.
אצלנו אוכלים יחד עם טחינה ומגוון סלטים.
מתכונים לחלה וסלטי שבת נמצאים באתר.

מתכון דגים מרוקאים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דגים מרוקאים

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
דגים מרוקאים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

6 thoughts on “דגים מרוקאים

  1. אתי,אוהבת את מתקומים שלך,
    איך את שמה דגים עם העור כלפי מטה או הפוך?
    אם משתמשים בפילה דגים טריים גם שמים אותם במים עם לימון ומלח?

    1. היי.. אפשר לשים את העור למטה ואפשר שהוא כלפי מעלה, מה שחשוב הוא להרטיב את הדג מלמעלה עם הרוטב (לקחת מהרוטב שבצדדים ולשפוך על הדג).
      לגבי המלח והלימון-אני שמה כל דג במי מלח ולימון כי אני לא אוהבת את הריח.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *