ג'חנון ביתי כולל הסברים ותמונות

ג'חנון ביתי כולל הסברים ותמונות, קישור לסרטון הכנה, הסבר ברור ומפורט שכל אחד יוכל להכין.

ג'חנון ביתי, טעים, רך ובצבע משגע.. מתכון ושלבי הכנה מצולמים במיוחד עבורכם..

אצלי הבנות מאוד אוהבות ג'חנון ותמיד קניתי להן מוכן..גם מעצלנות וגם כי לא הייתי בטוחה שהמאמץ שווה את התוצאה הסופית.. אבל הפעם לא קניתי ובכל זאת הן ביקשו והחלטתי שזה הזמן להכין שוב ג'חנון (הכנתי מספר פעמים בעבר ומאז לא נגעתי בזה).. ניסיתי מספר מתכונים בעבר ובסופו של דבר גיבשתי לי מתכון שהכי התחברנו אליו בבית.

אני אמנם לא תימניה אבל טעמתי לא מעט ג'חנונים ביתיים בחיי, אני חושבת שהג'חנון שהכנתי הוא ברמה גבוהה ואפילו יותר טעים מחלק מהג'חנונים שטעמתי. ובלי קשר.. אני מאוהבי הפחממות כך שבהחלט ג'חנון ושאר ענייני אוכל בצקי תימני עושה לי את זה..

אז הכנתי בצק, לשתי, פתחתי, מרחתי, גילגלתי, סידרתי בקופסא והקפאתי עד שבת.. בשבת סידרתי בסיר ג'חנון ביחד עם ביצים קשות..והתוצאות לפניכם.. יצא ג'חנון בצבע משגע, רך, מלא עלים ובטעם מושלם. נרשמה התלהבות..

כמובן שצילמתי עבורכם והסברתי בצורה ברורה את כל השלבים..

בגדול, לא קשה להכין ג'חנון.. החומרים גם זמינים בכל בית.. תכינו פעם אחת ותראו שזה ממש לא קשה.. צריך רק סבלנות.

באינסטגרם שלי יש סרטון להכנת הג'חנון. כנסו להציץ.

ג'חנון ביתי
מיני ג'חנון

ג'חנון ביתי/אתי משה-חביב:

כמות ל 12-14 גחנונים גדולים או 18-20 בגודל קטן-בינוני.

לבצק הג'חנון-
1 ק"ג קמח מנופה
1/3 כוס סוכר (65 גרם)
1 אבקת אפיה (10 גרם)
כף שטוחה מלח (20 גרם)
3 כפות גדושות דבש מומסות בכוס מים חמים (70 גרם דבש+ 240 גרם מים)
כוס וחצי עד כוס ושלושת רבעי מים פושרים (360-420 גרם מים)-תלוי בבצק.

**הערה לגבי הנוזלים-סך הכל 2.5- 2.3/4 כוסות מים, שהם בין 600 ל 660 גרם מים.

למנוחת הבצק-
1/2 עד 3/4 כוס שמן

לפתיחת הבצק-
200 גרם מרגרינה/חמאה/מחמאה מומסת (המקור זה מרגרינה,מומלץ לפעם הראשונה להכין כמו שצריך ואחר כך אם תרצו תשנו למשהו אחר).

הכנה:
הכנת הבצק-
ללוש יחד את כל החומרים במיקסר עם וו לישה. ללוש בערך 5-6 דקות במהירות נמוכה עד התגבשות הבצק.
לגבי הנוזלים- לרוב בבצק אנשים נופלים בגלל הנוזלים, לעיתים הקמח סופח יותר נוזלים ולפעמים פחות. לכן תמיד תתחילו עם פחות מכמות הנוזלים הרשומה ולאט לאט הוסיפו לפי מראה העין. לעיתים יש צורך גם בתוספת קטנטונת של נוזלים. בכל בצק זה אותו הדבר.
הבצק של הג'חנון אמור להיות בצק אלסטי ונעים למגע.

הבצק בשלב הראשון, לאחר הלישה.

סיימתם ללוש? העבירו את הבצק על השיש (שמנו את השיש מעט לפני שאתם שמים את הבצק). להכין ממנו צורה של מלבן ולעטוף בניילון נצמד. לתת לבצק מנוחה של חצי שעה. אפשר להניח גם בתוך קערה משומנת קלות.

שלב שני. חלוקה לכדורים ומנוחה בתוך שמן.

אחרי המנוחה לחלק את הבצק לכדורים (כמות הכדורים תלויה בכמות הג'חנון אותה תרצו להכין). הכינו קופסא או קערה שטוחה שבה ינוחו הכדורים. יש לשים בקופסא/קערה 1/2 כוס שמן (בערך, לפעמים קצת יותר) ולדאוג שכדורי הבצק משומנים מכל הכיוונים (תמרחו עם הידיים את החלק העליון). הניחו ניילון נצמד ישירות על הכדורים שבקערה (שהניילון יגע בכדורים עם השמן).
שוב לתת מנוחה לכדורים. מנוחה של מינימום שעתיים-שלוש,אפשר גם לילה במקרר או 4-5 שעות מחוץ למקרר.
פתיחת הבצק-
לשמן מעט את השיש ולפתוח כל כדור למלבן (להתחיל פתיחה עם היד ולהמשיך עם מערוך,אני עובדת רק עם הידיים), לפתוח כל כדור למלבן דק מאוד כמעט שקוף ותמתחו אותו עד כמה שניתן. למרוח עם היד מהמרגרינה המומסת ולקפל את צד ימין עד האמצע וכך גם את צד שמאל עד האמצע..יווצר לכם מלבן צר וארוך ושוב למרוח עם היד מרגרינה מומסת (אין צורך בהרבה מרגרינה, מה שנגע ביד במרגרינה זה מספיק).
לגלגל את המלבן המקופל מהצד שקרוב אליכם כלפי חוץ לצורה של ג'חנון.

פתיחת הבצק קיפול צד אחד.
קיפול הבצק מהצד השני לאמצע.
גילגול הבצק
סידור הג'חנון בקופסא עטופים נילון,בדרך למקפיא

ניתן לעטוף כל ג'חנון בניילון (שקית של סנדביצים) ולסדר בקופסא ולהכניס למקפיא. וניתן לאפות את הג'חנון ישירות בלי להקפיא קודם. בכל אופן, לא אופים עם השקית עצמה, מוציאים את השקיות שעוטפות את הג'חנונים לפני הסידור בסיר.
לסדר בסיר של ג'חנון נייר אפייה רטוב בתחתית, ולהרטיב מעט את תחתית הסיר במים להיווצרות אדים, במידה ואתם אופים את הג'חנון בפלטה הניחו מעל נייר האפייה הרטוב כמה פרוסות לחם (למניעת שריפת הג'חנון), להניח שוב נייר אפייה (להרטיב את נייר האפייה במים) ולהניח על הלחם.
לסדר את הג'חנון על נייר האפייה הרטוב.
בין כל שכבה להניח שוב נייר אפיה רטוב.
לשים על פלטת שבת מהרגע שהולכים לישון ועד הבוקר למחרת. רצוי להניח רשת או משהו חוצץ בין הפלטה לסיר למניעת התייבשות/שריפת/ התקשות הג'חנון, כמובן יש לשים לב מה מצבו של הג'חנון לאחר כמה שעות.
מומלץ לקראת הבוקר לשפוך על הג'חנון שבסיר 1/4 כוס מים רותחים עם כף דבש. הג'חנון יוצא רך ומתקתק.
למי שלא משתמש בפלטה,ניתן לאפות בסיר ג'חנון גם בתנור. בהתחלה לשים שעתיים על חום 180 מעלות (עד קבלת צבע זהוב,שימו לב לפי התנור שלכם,אם התנור חלש אולי תצטרכו עוד שעה אפיה בחום גבוה.תבדקו לפי הצבע) ואז להוריד לחום 100 מעלות למשך הלילה. *לקראת הבוקר לשים 1/4 כוס מים רותחים עם כף דבש. ולהמשיך אפיה עד השחמה.

*הבהרה לגבי תוספת הנוזלים לקראת הבוקר:
המים מרככים את הג'חנון ונותנים לו רכות. לא שמים את המים מיד לפני שאוכלים את הג'חנון, אלה כמה שעות קודם. זאת אומרת שלקראת הבוקר זה בסביבות 5-6 בבוקר אם אוכלים בסביבות 8-9 ואם אוכלים רק ב 11-12 אז אפשר לשים את המים בסביבות השעה 7-8 בבוקר.
לוקחים כוס וממלאים בה 1/4 כוס מים רותחים וממיסים בפנים כף דבש. מערבבים היטב להמסת הדבש ולשפוך בצדדים של תוך הסיר וגם על הג'חנונים.. המים יוצרים אדים ורכות. זה ממש מעט מים כך שאין סיבה לדאגה.

מומלץ לאכול עם ביצה קשה (אם רוצים אותה חומה, יש להרתיח את הביצים לביצים קשות ולהוסיף אותן מעל הג'חנון לאפייה כל הלילה והן הופכות חומות).
וכמובן לאכול עם רסק עגבניות וסחוג. לגרד עגבניות בפומפיה ולהוסיף לעגבניות המגורדות סחוג וקצת מלח.לערבב ולאכול עם הג'חנון. מעדן 🙂

מתכון ג'חנון ביתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

ג'חנון ביתי
ג'חנון ביתי
דירוג
recipe image
שם המתכון
ג'חנון ביתי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 95 Review(s)

225 thoughts on “ג'חנון ביתי כולל הסברים ותמונות

  1. מתכון מעולה וזהו המתכון הקבוע שלנו. הילדים מאוד אוהבים. תודה רבה על ההסבר והטיפים.

      1. אתי נראה פשוט סוף!
        הכנתי אתמול בלילה את הבצק, אחרי חצי שעה של מנוחה בקערה משומנת חילקתי לכדורים בשמן ושמתי במקרר.
        2 שאלות, אני יכולה לפתוח את הבצק היום בצהריים לסדר בסיר לשים במקרר ואז בערב לשים על הפלטה למחר?
        שאלה שניה הבצק קשה (כנראה בגלל המקרר) לעבוד איתו שהוא קר או שהוא צריך קצת זמן מחוץ למקרר לפני הפתיחה?
        המון תודה

          1. שלום
            אני רוצה לדעת מה עושים בשלב של הבצק
            מתי צריכה לעשים את השמן והמרגרינה

          2. בבצק עצמו אין שמן או מרגרינה. אחרי שמכינים את הבצק מחלקים אותו לכדורים ושמים את הכדורים האלה בשמן והבצק נח שם בין 4 שעות ללילה. אחרי המנוחה פותחים כל כדור בצק למלבן גדול ומורחים אותו בקצת מרגרינה רכה, מקפלים כפי שכתוב וכפי שרואים בתמונה לצורה של ג'חנון.
            בהצלחה

      2. ודרך אגב בעלי זה שהכניס את המתכון שלך לבית ופשוט יצא לו מטורף יש לו ידיים במטבח אבל גחנון לא ידעתי ופשוט ההסבר שלך איך לעשות פשיט מרתק ומצויין תודה רבה אחלה שבת שלום עם גחנון מחמם את הלב

      3. אם אני מקפיא את הג׳חנון צריך לתת להם להפשיר או שאפשר להוציא מהמקפיא וישר לסדר בסיר ?
        ????????????????

        1. היי אתי!
          לא יודעת אם את הכתובת אך מבחינה דתית האם זה בסדר לשפוך על הגחנון) שנוא כבר רפוי( את המיים עם הדבש? האין זה נקרא בישול?

    1. היי
      קודם כל מתכון מוצלח מאוד כבר כמה פעמים הכנתי ויצא מושלם.
      הפעם הכנתי את הבצק וכבר חילקתי לכדורים
      ונזכרתי ששכחתי להשים מלח
      מה אפשר לעשות?

    2. שלום .מה עושים כדי למנוע רטיבות של הגחנון .מכין הכול לפי הוראות והכול בסדר הג'חנון יוצא טעים ורך מעולה .רק שמהאדים שעולים למכסה המים יורדים חזרה על הג'חנון ומרטיבות אותו הוא נהיה לבן כזה לא מגרה .מה אפשר לעשות

      1. אפשר להניח בחלק העליון בין השכבה העליונה של הג'חנון למכסה חתיכת נייר אפיה.
        או שאפשר גם לאחר שהכל מוכן לתת אפיה קצרה בלי מכסה לאידוי הנוזלים.

    1. מומלץ לקנות..זה ממש לא יקר.. במקס סטוק יש סיר גדול ב 40 שח, סיר קטן בפחות כסף. ואם לא בא לקנות אפשר סיר רגיל אבל צריך לעטוף את הידיות היטב עם נייר כסף. כמובן שעדיף בסיר ג'חנון-יותר בטיחותי שלא יווצר מצב שהסיר/הידיות ישרפו.

      1. לא יודעת איפה קראתי אבל עשיתי את המתכון שלך עם פטנט של למלא סיר רגיל כמו לימין במים. לשים את הביצים במים ואת הג'חנונים בשקית קוקי. לחוקר אותה מעט למעלה ולהקפיד שלא יכנסו אליה המים אחרת הג'חנונים נרטבים הופכים בערך לקישקע… יצא מדהים. תודה רבה רבה!

  2. היי אתי, יש לי 2 שאלות:
    1. יש צורך לשים פרוסת לחם גם באפייה בתנור?
    2. במידה אני מקפיאה את הג'חנון לפני אפייה, האם צריך לתת לו הפשרה מלאה לפני שאני מסדרת אותו בסיר ומכניסה לתנור או שאני יכולה לשים אותו קפוא?
    תודה!!

  3. היי, אם הכנתי את הגחנונים בצהריים ורוצה להכניס אותם רק בלילה,הם כבר מסודרים בסיר.
    אפשר בנתיים ךהכניס אותם למקפיא? או שאפשר להשאיר אותם בחוץ?

  4. היי המתכון שלך נראה הכי טוב באינטרנט. שאלה: למה מתחילים את הבישול על 180 מעלות לשעתיים? מה עומד מאוחרי זה? מעניין

  5. פעם ראשונה שאני מכינה,והתלבטתי מאוד אם להכין
    ויצא לי מעולה
    ויש לי עוד במקפיא,איזה כיף,תודה

  6. מתכון פשוט מעולה!!!! פעם ראשונה שניסיתי להכין ג׳חנון והיתה הצלחה כל כך גדולה שלא יכלתי לא להכין שוב שבוע אחרי. ההסבר המפורט התמונות והכי חשוב הטעם! מדהים תודה רבה

  7. תודה רבה על המתכון! כבר תקופה ארוכה שאני מכינה ג׳חנון עם חמאה בבית אבל אף פעם לא הצלחתי להגיע לטעם מאוזן של מתיקות כמו שאני אוהבת. המתכון הזה פשוט מצויין מבחינת הטעמים! לי יצא להשתמש בהרבה פחות מים לבצק ממה שרשמת אבל.

  8. שלום,
    רציתי לשאול כיצד ניתן לשפוך את המים על הג'חנונים שבתחתית? האם את שופכת רק בצדדים ומעט על העליונים?
    ניסיתי לשים מעט מים בתחתית בתחילת האפייה וכשפתחתי את הסיר בסיום האפיה היה נראה שהג'חנונים שוחים בנוזלים.. אז ויתרתי כמובן על הוספת מים נוספים.

    1. לא שמים בתחתית, אלא מעט בצדדים וזה רק אחרי שהג'חנון כבר אפוי, שמים מעט מאוד מים עם דבש, זה נותן להם מרקם רך. דרך אגב, אין חובה לשים מים בכלל.
      בהצלחה 🙂

      1. היי,
        הכנתי לפי מה שאמרת אבל שמתי לחם ומים וזה נכנס לתנור כי במתכון לא רשמת לא לשים את זה .
        פתחתי את הסיר בבוקר וגם הביצים היו מעל
        כל הגחנון בצקי ולא נאפה בכלל והיה לילה שלם בתנור . למה זה ?

        1. בתנור לא צריכים לחם ומים בתחתית.
          לפני שמכניסים כל הלילה לתנור,צריכים לאפות קודם על 180 מעלות לשעתיים (יתכן וצריך עוד קצת זמן אפיה,תלוי בתנור) ,בגדול עד שהגחנון מקבל צבע חום בהיר. רק אז מנמיכים את החום ונותנים לו אפיה בחום נמוך כל הלילה בתנור.

  9. היי, רוצה להכין היום , 2 שאלות:
    1. אם בבוקר בשעה 6 רוצה לקחת לעבודה אז יספיק לו מ 22:00?
    2. לא הבנתי כמה מים שמים בתחתית הסיר ואם מרטיבים את כל הנייר אפייה מתחת למים? (לתנור)
    תודה ???

    1. היי..
      1. זה יכול להספיק, אבל צריך לעקוב אחרי האפיה. אולי תכניסי לתנור שעה קודם ב 21:00.
      2. בתחתית הסיר (בסיר עצמו) לשים 2-3 כפות מים.על המים להניח ריבוע או עיגול של נייר אפיה רטוב (מרטיבים מתחת לברז).
      בהצלחה 🙂

  10. היי אתי המקסימה
    1. על גרם כל כדור בצק צריך לשקול? כדי שכל ג’חנון יהיה גדול וארוך
    2. במצטבר כמה זמן הגחנון צריך להיות בתנור?
    3. את הדבש והמים (כשהגחנון כבר אפוי דיו) יוצקים שלוש שעות לפני האכילה?
    4. האם שמים את הדבש והמים מעל הגחנונים או בצדדים בלבד?

    תודה רבה אודה למענה
    היות והכנתי ג’חנון השבת שלא צלח
    ורק במהלך השבת נתקלתי במתכון שלך

    1. היי..
      1. אני לא שוקלת כל כדור בצק אבל אם זה חשוב את פשוט שוקלת את כל הבצק אחרי שהוא מוכן ורואה לכמה כדורים שווים תוכלי לחלק אותו.
      2. הג'חנון שעתיים ראשונות צריך לקבל צבע ואפייה בחום גבוה של 180 מעלות (לעיתים צריך יותר זמן, עוד חצי שעה), לאחר מכן הוא נאפה כל הלילה סביב ה 10 שעות בחום נמוך של 100 מעלות.
      3. אם את רואה שהגחנון קצת יבש או התייבש מהאפיה את יכולה לתת השפרצה קלה של המים גם על הג'חנון עצמו.

      . כל שאלה נוספת מוזמנת ליצור קשר, אם את צריכה תשובה מיידית תפני אליי בהודעה פרטית באינסטגרם.

      בהצלחה:)

  11. שלום קראנצית.
    שמעתי פעם שאפשר להוסיף ריבה לבצק הגחנון (כשמכינים את העיסת בצק).
    שאלתי היא האם שמעת על זה?
    ואיזו ריבה מוסיפים לבצק? (שמעתי עם שמוסיפים ריבה אדומה. אך מה הכוונה- ריבת תות או משהו אחר והאם זה לא משאיר טעם של הקיבה הבצק?)

      1. אני מאמינה שמוסיף טעם מתוק ומיוחד וצבע שחום.
        מעניין איפה אני יכולה לברר את העניין עד הסוף

  12. הי אתי, רוצה להכין את הגחנון היום לארוחת ערב כלומר לא להשתמש בפלטה, איך וכמה זמן צריך לאפות?
    שאלה נוספת, יש לך ניסיון איך יוצא עם שמן קוקוס?
    תודה רבה מראש!

    1. אפשר לאפות באותו אופן בתנור, יש הסבר במתכון.כולל זמנים.
      אפשר גם לאפות ג'חנון בגירסה המהירה שלו וזה אפייה של 4 שעות בחום 180 מעלות, כמובן שצריך לבדוק אם מוכן או לא ולהוסיף או להפחית זמנים בהתאם.
      לגבי השמן קוקוס לא ניסיתי אז לא יכולה לומר לך.
      בהצלחה:)

  13. היי אתי, האפיה המוקדמת בתנור ב180 מעלות , היא רק לגבי מי שאופה בתנור או גם לגבי מי שאופה על גבי הפלטה?

  14. היי אתי
    רציתי להכין ג'חנון ועשיתי פעם ראשונה(בעולם) לפי המתכון שלך. הכנתי בדיוק לפי כל השלבים,כולל המים בבוקר. השתמשתי בחמאה לפתיחה של הגחנון.
    יצא ג'חנון מושלם!רך,חום,אפוי בדיוק במידה. חיסלו את כל הסיר ונשארו אפילו שתי חתיכות לערב;)
    תודה רבה על השיתוף!

  15. היי אתי המתכון נראה נהדר, יש לי שאלה אם אני מכינה ומקפיאה אותם לאחר האפיה, אז כשאני רוצה לחמם שוב האם עליי לעשות משהו נוסף כדי שתחזור לו העסיסיות כמו שהיתה ברגע האפיה או לחמם בצורה מסויימת? יש לך טיפ לגבי זה?
    תודה

    1. אפשר להכין ולהקפיא כמובן.
      שרוצים להפשיר קודם כל להפשיר לגמרי בטמפרטורת החדר ואז לחמם קלות במיקרוגל (כדאי ומומלץ לשים חתיכת חמאה קטנה וטיפת דבש מעל הג'חנון ואז לחמם, זה נותן רכות וטעם נהדרים).
      בהצלחה:)

  16. תודה אתי
    גרים בארהב ואין פה ג'חנון זמין או זול.
    אני והבן שלי מכינים קבוע את המתכון שלך.
    נטרף ותמיד מבקשים עוד.
    טעים וקל.
    גם הפצתי לחברים.

  17. היי! יש לי ג’חנון מוכן במקפיא (לפני אפיה) מהפעם הקודמת שהכנתי את
    המתכון המהמם הזה. ראשית, כמה זמן הגחנון הלא אפוי נשמר במקפיא? שנית, האם להפשיר את הגחנון לפני שמניחים אותו בסיר? אם לא מפשירים ומכניסים אותו קפוא, האם יש לשנות משהו באפייה? תודה על מתכון מעולה 🙂

    1. הג'חנון הלא אפוי יכטל להישאר במקפיא גם חצי שנה, כל עוד הוא עטוף וסגור היטב.
      את הג'חנון כמו שהוא קפוא לסדר בסיר ולהעביר למקרר להפשרה חלקית או מלאה ואז אפיה כמו שכתוב במתכון.
      אם הג'חנון נאפה ישירות מהמקפיא בלי הפשרה אז לתת עוד זמן אפיה עד השחמה.
      בהצלחה:)

  18. ג'חנון סוף הדרך ליגת העל משאיר אבק להרבה סבתות!!!
    ברביעי אני עושה כדורים בלילה ושם בתבנית משומנת עד לחמישי בצהריים שאני פותח ומגלגל…האם אני יכול להשאיר אותו טרי עד לשישי בערב שאני מעלה אותו על הפלטה או שעדיף להקפיא אותו? תודה מראש

  19. הי אתי מתכון מעולה!!!
    שאלה, במידה ואתמול ( שלישי) הכנתי את הבצק בלילה, האם יש אפשרות להמשיך להשאיר את הבצק (עיגולים בתבנית מכוסה במקרר) עד מחר ולפתוח מחר במקום היום?

  20. היי אתי
    מתכון מעולה, רציתי לדעת על איזה תוכנית אפייה שמים את התנור חום עליון או תחתון?
    וגם האם לשים רשת מתחת לסיר של הגחנון

    תודה

    1. אם כוסמין לבן אז לא, אם כוסמין מלא יכול להיות שכן זה מאוד תלוי בסוג הקמח. תתחילי עם כמות נמוכה של מים ב 50 גרם ותזרימי את המים הנוספים עד שאת מקבלת בצק אלסטי ונעים למגע. לא נוזלי או דביק ולא קשה ויבש.
      בהצלחה:)

    1. בסיר בשול חשמלי יש לקחת שקית קוקי להכניס קוביה של מרגרינה/חמאה מעט דבש לצ'קמק את השקית כך שכולה תהייה מרוחה מבפנים ואז להכניס את הג'חנונים מסודרים ולקשור את השקית.
      למזוג כ 2 כוסות מים לסיר להוסיף ביצים ומעל הביצים להניח את השקית כך שהשקית לא תיגע במים.
      ולחורר את השקית בחלק העליון עם קייסם או מזלג.
      יוצא מושלם.

      1. יש לי סיר רובוטי, יודעת על איזה תוכנית לשים? או כמה מעלות?
        אם עושים בלי ביצים , צריך בכל זאת מים בתחתית?

  21. מ-ע-ו-ל-ה!!!התמוגגנו מהג'חנון מאוד,כמות כפולה מהרגיל וכמעט שלא הרגשנו, כל כך טעים שהיינו חייבים להמשיך… תודה רבה

  22. היי, אני רוצה להכין לשבת. זה בסדר אם אכניס את הגחנון לאפייה של שעתיים על 180 מעלות לפני שבת אוציא ואחזיר שוב בלילה, ללילה שלם?

  23. הי תודה על המתכון. האם אני יכולה לשים שעתיים על חום גבוה כפי שרשום, לכבות (יוצאת לארוחת ערב ומפחדת להשאיר את התנור דולק) וכשאני חוזרת להפעיל שוב על 100 לכל הלילה? תודה ❤️

  24. פעם ראשונה שאני עושה אחרי מלא זמן! חיפשתי מליון מתכונים והגעתי לשלך, מוסבר טוב מאוד כל שלב ושלב ובאמת יצא מושלם!
    מה שכן,זה כאילו טריוואלי איך להניח בתוך הסיר אבל למי שזה פחות מוכר, הייתי שמחה אם היה גם תמונה איך מסדרים אותם פיזית בתוך הסיר.

  25. הכנתי בדיוק לפי המתכון, ויצא מושלם❣️
    כל המתכונים שלך מדהימים✨
    תמיד עם הסבר מדוייק
    אלופה… תודה רבה?❤️

  26. מישהו פה שאל על הוספת ריבה וענית שלא מוכר לך.
    אני יודעת על מישהי ששנים שמוסיפה כף ריבת שזיפים חלקה בלי חתיכות והג'חנון ככ טעים ורך ושחום שאין לתאר

  27. מתכון מושלם!!! אני מכינה כל שבוע וכולם מאוהבים…. הגחנון הכי טעים שיש!!!
    למרות זאת שאלה לגבי הבצק, הוא לא יוצא לי יפה מבריק ואחיד כמו בתמונות שלך.
    את יכולה להמליץ על סוג הקמח (שם החברה/סוג) שאת משתמשת? שמתי לב שיש ממש הבדלים בין הקמחים השונים והאופן שבו הבצק יוצא.

  28. מתכון מעולה!! איך מומלץ לשמור על הג׳חנון חם למשך היום ובנוסף, את מה שנשאר לאחר אפייה ולא אכלנו עוטפים ומקפיאים?

    1. שמתי את הגחנון ל12 שעות ויצא יבש, מה הטיפים שהג׳חנון יצא רך? כדאי היה להוסיף מים במהלך האפייה?
      ועוד נקודה, הם קצת התנפחו וקיבלו צורה לא יפה זה קשור לאבקת אפייה?

      1. כדאי להרטיב כמו שכתוב במתכון. וכמובן האפיה בהתאם לתנור שלך, אם התנור חזק להוריד מעלות במהלך האפייה או להוציא את הג'חנון מהתנור לפני הזמן הנקוב. באפיית ג'חנון צריך לעקוב תוך כדי אפיה כי לעיתים הוא מתבשל מהר יותר או פחות מידיי מהכתוב. פשוט לעקוב ואז יודעים לפי המראה והמרקם.
        אם אין שימוש מיידי בג'חנון שהכנו כדאי להקפיא או לשים במקרר במידה והשימוש בשעות הסמוכות להכנה ולא להשאיר בחוץ בגלל אבקת האפייה.

  29. שלום, רוצה להכין, יש לי 2 שאלות, 1. מה גודל הסיר שבו השתמשת?
    2. יש אפשרות לאפות בפחות זמן?

    1. זה תלוי כמה ג'חנון את אופה. אם כל הכמות אז סיר גודל 28 או 26.
      כן, יש אפשרות לאפות ב 180 מעלות למשך 3,4 שעות. תלוי בתנור ובהתקדמות האפיה. תציצי אחרי 3 שעות לראות אם מוכן וקיבל צבע מתאים.

  30. היי אתי, המתכון נראה מעולה.
    הכנתי הרגע והבצק כרגע במנוחה של 4-5 שעות על השיש. אני לא מנוסה עם ג'חנונים, זו סה"כ פעם שנייה שאני מכינה לכן יש לי שאלה:
    האם אני יכולה לפתוח ולסדר אותם בסיר עד היום בסביבות 17:00 ולהניח במקרר עד שאכניס אותם מחר לתנור בסביבות 22:00 או שרצוי להקפיא עד אז?
    אם להקפיא, כמה זמן לפני להוציא אותם טרם האפיה?

    תודה רבה 🙂

  31. תודה על מתכון מעולה. עשיתי אתמול גחנון בפעם הראשונה בחיי ויצא לי מצויין רק מעט כהה מדי (יתכן וזה קצת מייבש). 14 שעות בתנור. אולי כדאי בפעם הבאה לשים על 100 מעלות בלבד מההתחלה? יצא לי בהיר יותר אני מניחה?

  32. הי אתי
    תודה על המתכון
    שאלה:בקיפול האים אפשר למרוח שמן במקום מרגרינה.חמאה וכו'
    תודה ?

  33. היי אתי, אני מאוד רוצה להכין את הג'חנון ע"פ המתכון שלך, השאלה היא אם אפשר להפחית בכמות הדבש שיש במתכון??
    אני מפחדת שיצא מתוק מידי ואנחנו לא בית של אוכלי אוכל מתוק…

  34. היי .. יש לי שאלה
    האם אפשר להשים את הג׳חנון (לא אפוי) בשקית קוקי בחמין?
    ובעצם החמין יושב על הפלטה הרבה שעות והם ייאפו בפנים

      1. היי אתי,המתכון נראה מעולה. יש לי שאלה יש לי פלטה על גז.
        לא פלטה חשמלית.
        1.כמה זמן אני יאפה לפני.וכמה זמן שהיא תשאר על הפלטה?
        2.את הפעולה עם המים והדבש בשבת לא ניתן לעשות בשבת,אפשר לעשות את זה כשזה בתנור ועוד בצקי?או חייב רק שזה מבושל סופית?

        1. אופים אותו הדבר כמו בפלטה חשמלית. יש הסבר במתכון.
          לגבי המים והדבש זה רק אחרי שהגחנון אפוי ולא בצקי. זה ממש מעט מים,זה לא משהו חריג לשבת, זה לא כמו מרק למשל.
          בהצלחה:)

  35. היי אתי, אם אני לא אופה את כל הכמות, אלא רק חצי, עדיין לשים בבוקר רבע כוס מים עם דבש? זה לא יהיה הרבה למחצית הכמות?

  36. אהלן!
    האפייה של הפלטה מספיקה להכל? לא נותנים לו אפייה בסיסית בתנור ואז לפלטה?

  37. היי האם אני יכולה לאפות שעתיים על 180 מעלות להוציא מהתנור ורק אחרי כמה שעות להכניס לתנור על 100 מעלות לכל הלילה? שבת שלום❤️

  38. היי הכנתי כמות גדולה לאירוע והקפאתי, במשך הלילה כנראה היה קצר בשקע והמקפיא שלי הפשיר לטמפרטורת מקרר (הגחנונים קרים ומעט רכים) – אפשר להקפיא אותם שוב ולהשתמש בהם או שאני צריכה להכין חדש?

  39. היי הכנתי את המתכון כבר כמה פעמים ומאוד אהבתי.
    אני רוצה להכין אותו בכמות כפולה אך רציתי לדעת אם אפשר לאפות אותו בסיר לא של גחנון כי הסיר גחנון שיש לי קטן מדי לכמות כפולה לצערי.

  40. אתי, זה המתכון שמלווה אותי שנים, תמיד עובד. המון המון תודה שהקדשת את הזמן לשתף איתנו מתכון כול כך מסודר וברור .
    תודה רבה

  41. קודם כל תודה על המתכון, נראה מצוין!
    כמה שאלות של מטבח לא מאובזר…
    1. האם ניתן ללוש ביד אם אין מיקסר?
    2. האם ניתן להשתמש בקמח בלי לנפות או שיהיה הבדל משמעותי במרקם?
    3. האם ניתן להכין חצי כמות ע"י חלוקת כל המצרכים ב-2? מעדיפה לא להקפיא

    1. היי.. מתכון מנצח ??
      לשאלותייך..
      1. ניתן ללוש ביד, זה פשוט לוקח יותר זמן. ניתן ללוש גם במיקסר ידני.
      2. ניפוי קמח זה בעיקר למניעת חרקים ולקבלת בצק אורירי יותר. יש קמחים שהם כבר מנופים. אם את לא רוצה לנפות את לא חייבת.
      3. ניתן לעשות חצי כמות, אין לי כמות מדוייקת, פשוט תחלקי הכל בשניים. ממליצה לך להכין ולהקפיא ושתרצי להכין גם בעוד חודש יהיו לך קפואים מוכנים ותצטרכי רק לאפות. ניתן להקפיא לפני אפיה או אחרי אפיה. נשמר מצויין גם חצי שנה במקפיא.
      בהצלחה ❤️

  42. הכנתי לפי ההוראות. יצא פצצה עפו על זה. כל הכבוד קראנצ'ית. שיחקת אותה?
    תודה רבה?

  43. היי, הכנתי את הבצק ונרצה את הגחנון לשבת בבוקר. האם אני צריכה לתת לו אפייה של שעתיים בתנור לפני שאניח אותו על הפלטה? ואם כן אני משאירה אותו בחוץ עד הלילה אחרי האפייה ואז שמה על הפלטה? והאם אפשר מראש לשים את הג׳חנון באותו הסיר שיהיה על הפלטה?

    1. היי.. כדאי לאפות לפני הפלטה אבל לא חובה, זה יאפה כך או כך, אבל בשביל הבטיחות אופים לפני ששמים על הפלטה. כמובן שאפשר לאפות ולהשאיר את הסיר בתנור הכבוי או על השיש עד שמעבירים לפלטה (גג כמה שעות קודם , לא להגזים עם הזמנים:)
      בהצלחה:)

  44. היי
    יש לי שאלה האם אפשר לאפות את הג'חנון בצהריים ובליחה לכבות את הצנוג ובבוקר להמשיך שוב לאפות לעוד כמה שעות?
    אני מפחדת להשאיר מחשיר חשמלי חם בלילה בלי השגחה
    תודה.

    1. בודאי שאפשר לאפות בכל שעה ביום. רק צריך שיהיו באפיה של כמה שעות. כמובן שאם רוצים לקצר תהליכים אפשר לאפות בחום גבוהה יותר ולפחות זמן. או לאפות את אותו הזמן רק בשעות אחרות.
      בהצלחה

  45. היי אתי, הכנתי מלא פעמים ג׳חנון, מתכון אחר. ואז תמיד השתמשתי במחמאה. היום אנחנו יודעים שתמיד עדיף חמאה כי מרגרינה זה לא טוב בריאותית. אני מכינה היום את המתכון שלך ורציתי לדעת אם אשתמש בחמאה האם הטעם עדיין יהיה טעים כמו עם המחמאה?

  46. צריך לשים נייר אפייה בין השכבות של הג׳חנון?
    אם כן, איך כששמים מים ודבש בבוקר הם מגיעים לכל הג׳חנונים?

  47. מושלם! אתי המקסימה אלפי תודות על מתכון מנצח! אנחנו משפחה של תימנים ומשני הצדדים שלי ושל בעלי טעם הג'חנון זכור מילדות רק לצערי … הכנתי לכל המשפחה גם המורחבת וכולם התענגו ואמרו שמזכיר את הטעם המדוייק שאמא(סבתא רבא) הייתה עושה כשיכלה שתיבדה לחיים ארוכים?
    אלופה שאת!
    *טיפ
    לי עבד בעיקר הגבול הנמוך יותר של כמות המים. לא היה לי צורך ביותר. משקל הוא הכרחי להכנת המתכון.

    1. תודה רבה, שמחה שאהבתם:),
      צודקת, לא תמיד משתמשים בכל הנוזלים.
      המים משתנים בהתאם לקמח שמשתמשים בו, לטמפרטורה ולספיחת המים בקמח, לכן הגדרתי טווח נוזלים מתאים ותמיד ממליצה להתחיל בכמות הנמוכה ולהוסיף בהתאם (גם כתוב במתכון)..
      שמחה שנהניתם, אין כמו אוכל שהוא זיכרון ילדות:)

  48. הי הכנתי מס פעמים גחנונים ותמיד שכבה תחתונה יוצאת בסדר והעליונה לא יפה לא ככ אפויה ורטובה מה אני עושה לא בסדר? אני שם פיתות בתחתית והאפייה על פלטה בלבד . בבקשה עזרההה!
    תודה ושבת שלום

    1. 1. צריך לאפות את הג'חנון בתנור כשעתיים לפני ששמים על הפלטה, כך שרוב האפיה כבר נעשית.
      2. כשמכינים על הפלטה צריך להניח מעל הסיר מגבת או משהו שיכסה את החלק העליון כדי שהחום ישאר גם למעלה.
      3. אם זה לא עובד פשוט להפוך בבוקר את סדר הג'חנון בסיר, כך שאלה שלא נאפו מספיק יהיו בתחתית והאפויים בחלק העליון.
      בהצלחה.

  49. היי,
    אם אני מעוניינת להגיש את הג׳חנונים בסביבות השעה 12:00 מתי כדאי להתחיל אפייה?
    תודה מראש!

    1. קודם יש את האפיה הראשונית בתנור בחום גבוה. אח"כ אופים או שמים על הפלטה בערך ב 11/12 בלילה עד הבוקר, מרטיבים לפי השיטה שלי שכתובה במתכון וככה להמשיך אפיה בחום נמוך עד זמן האכילה.

  50. שלום ,רציתי לדעת ,אפיה של גחנון חייבת להיות ארוכה?אי אפשר לאפות על חופ מסויים גבוה יותר לפחות זמן ולהנות מהגחנון מיידי ולא אחרי לילה שלם.?

  51. שלום,
    לא הבנתי את נושא המים והדבש.
    כתבת כוס מים עם דבש
    ובבוקר להוסיף רבע כוס.
    מה עושים עם שאר המים עם הדבש?
    באיזה שלב מוסיפים אותם?

    1. היי.. כמות המים הכוללת בבצק היא שתים וחצי עד שלוש כוסות בסך הכל. מתוך הכמות הזאת לוקחים כוס מים ומוהלים את הדבש בתוכה. את שאר המים מוסיפים גם כן לבצק בהדרגה (תלוי כמובן בספיחת הנוזלים, לעיתים צריך קצת פחות ולפעמים קצת יותר).
      את המים שמטפטפים בבוקר זה טיפ ממני לקבלת ג'חנון רך ועסיסי, אין קשר לכמות הנוזלים של הבצק.
      בהצלחה.
      אם יש עוד שאלות אני פה.

  52. היי, רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות אפייה עד להכנה מלאה בפחות זמן ואז לחמם בשבת בבוקר, כמה זמן אפיה? איפה לשמור לאחר האפיה עד לחימום בשבת בבוקר בפלטה? כמה זמן בערך לחמם על הפלטה בבוקר לפני האכילה?

    1. ניתן לאפות ב 180 מעלות לבערך 3-4 שעות, צריך לראות לפי הצבע שלהם.
      אחרי שמוכנים תשימי במקרר עד למחרת. למחרת תשימי על הפלטה עם השיטה של ההרטבה וכשזה מתחמם פשוט לאכול.:)

  53. היי אתי
    יש לי שאלה
    לפעמים הבצק יוצא לא גמיש ומאוד קשה לעשות את הפתיחה לעלה דק.
    את יודעת אולי להגיד מה הסיבה?
    אני נותנת לכדורים מנוחה של כמה שעות
    תודה

    1. מנוחה ארוכה בתוך שמן. אם שמים במקרר להוציא שעה שעתיים לפני לשיש כי במקרר הבצק מתקשה ולא נוח לעבודה,אם שמים בחוץ לחכות אולי טיפה יותר זמן כי כנראה הגלוטן עדיין תפוס וצריך מנוחה. בחורף כשקר הבצק פחות רך ולעמיתים הקמח דורש גם יותר נוזלים.
      תנסי לתת מנוחה יותר ארוכה בשמן.

  54. היי רציתי לעדכן שהפתרון שלך פשוט מעולה !!
    וחוץ מיזה יש לי שתי שאלות
    1 התחתית של הגחנון קצת יצאה לי בקרית (נאפה בתנור) שמתי לכם והרטבתי את התחתית יכול להיות בגלל זה?
    2 איפה שמים את הסיר אני שמתי על תבנית האפייה לקראת הסוף לשים שם או ממש על התחתית עצמה של התנור ללא תבנית?

    1. תודה רבה ..❤️
      לגבי השאלות:
      1. בתנור לא חייב לשים לחם בתחתית,רק נייר אפיה רטוב.
      2. כשאני אופה בתנור מניחה את הסיר של הג'חנון על הרשת או על תבנית ומכניסה בשליש התחתון. לא ישירות על תחתית התנור.

  55. היי, מתכון מצוין!
    אני מתכוונת להכין כמות כפולה או אפילו משולשת לאירוע (יש לי סיר מתאים), רציתי לדעת אם אפשר להקפיא לפני האפייה כשהכל כבר מסודר בתוך הסיר במקום בשקיות ניילון, ואם כן, כמה זמן להוציא לפני להפשרה?

  56. היי אתי, תודה על המתכון מנסה היום!
    יש לי שאלה, בין כל שכבה של גחנונים שמים נייר אפייה רטוב? איך אחר כך המים עם הדבש חודרים לגחנונים אם יש נייר אפייה שמפריד בין כל שכבה?
    תודה

    1. היי.. הניירות בין השכבות גם כן רטובים, וששופכים את המים בסיום זה בדפנות הסיר כך שזה מחלחל פנימה. במידה וחוששים שלא יגיע לחלק מהחנונים תמיד ניתן להרים קצץ את הנייר לטפטף כמה טיפות ולכסות שוב.
      בהצלחה

  57. היי, תודה על המתכון!
    הג'חנונים נדבקו לי אחד לשני בצורה שאי אפשר להפריד ביניהם. יכולה לעזור לי לשער מה הסיבות האפשריות לזה?

  58. תודה על המתכון המפורט 🙂 האם ניתן לוותר על תוספת הדבש במתכון? איננו אוהבים ג'חנון מתוק.
    תודה

  59. היי אני רוצה להכין היום את הגחנון שלך פעם ראשונה שאנו מכינה.
    רציתי לשאול אני רוצה להכין לשבת אבל אני יוצאת שבת למרחק גדול. האם כדאי להכין עכשיו ולבשל אותו ואז רק לחמם את הגחנונים? ואם כן איך עושים את זה? (בכללית אשמח לדעת איך עושים את זה)
    ואם לא וכדאי לבשל ישר איפה שאנחנו מתארחים על הפלטה אז אם לא יזיק לבצק הנסיעה שאנחנו ניסע בערך שעה וחצי בלי פקקים.

    1. אפשר להכין מראש, כמו שכתוב במתכון ולהקפיא מוכן ולחמם לפני האוכל על הפלטה/תנור. או להכין ולתזמן את השעות והזמנים של האפיה לפי הנסיעה למיקום הרצוי, כך שיהיה מוכן לפני שנוסעים ולקחת מוכן איתכם.
      אם רוצים להכין על המקום במקום שתהיו אפשר להקפיא את הג'חנון כבצק מגולגל כבר לצורת ג'חנון (אפשר להקפיא כבר מסודר בתוך הסיר או כיחידות במקפיא) והוא יפשיר כבר לילה במקרר או בסיר עצמו בזמן הנסיעה.
      תראי מה הכי מתאים לכם מבחינת התארגנות הזמנים.
      בהצלחה.

    1. כדאי, אבל לא חייב. פשוט בפלטה יש לתחתית הסיר נטייה להישרף.. אז או לשים על מחיצה/ משהו מבודד בין הסיר לפלטה או לשים לחם בתחתית כדי שהחלק התחתון לא ישרף. מה שמתאים לכם יותר.
      אגב, אפשר לעשות את כל האפיה במלואה בתנור ורק לחמם על הפלטה.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *