גזר צלוי בתנור

גזר צלוי בתנור, ממש פשוט קל ומהיר להכנה. גזר קראנצ'י ופריך בטעם מעולה. קצת מתוק וקצת מלוח.

ניתן להגיש על מצע של יוגורט או טחינה, או לצד יוגורט או טחינה. משמש כמנה של סלט או תוספת על השולחן. מנה חגיגית וטעימה. יש באתר עוד מנות של ירקות נהדרים צלויים בתנור בכלום עבודה, מעט תיבול ויש לכם מנות נהדרות לארוחה חלבית או בשרית.

ניתן להכין את הגזר הצלוי באייר פריי או במצב גריל בתנור, מה שמפחית בכמות זמן הצליה. בתוכנית רגילה בתנור זמן הצליה הוא כפול.

כדי לראות סירטונים שלי ולייב מהמטבח שלי כנסו לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

לפני הצליה

 

גזר צלוי בתנור/ קראנצ'ית:

מה צריך? 
4-5 גזרים – לחתוך לרצועות עבות (כל גזר ל 4-6 רצועות)
כפית אבקת שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לקט עשבי תיבול – טימין טרי, אורגנו טרי, כף פטרוזיליה טריה קצוצה.
4 כפות שמן זית
מעט דבש לזילוף מעל

הכנה:
לחתוך את הגזרים לרצועות ארוכות, לזלף עליהם שמן זית ולערבב כך שכל הגזרים יהיו עטופים בשמן.
את כל שאר הרכיבים לערבב יחד ולפזר מעל ולערבב.
להכניס לתנור שחומם מראש ל230 מעלות
עד שמשחים, כ 40 דקות. באייר פריי או תוכנית גריל בתנור יוצא עד 20 דקות, אפילו פחות. שימו לב שתוכנית גריל או אייר פריי נותניםצגם צבע שחום יפה ומקצרים את זמן הצליה.

מתכון גזר צלוי בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
גזר צלוי בתנור
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *