גביניות שמרים

מתכון גביניות שמרים, במילוי גבינה מתוקה ועדינה, בניחוח וניל משגע, רכות מבצק שמרים קר, מכינים את הבצק לילה קודם ובבוקר תכינו גביניות שימלאו את הבית בריח מושלם.

שמרים..כמה שאני אוהבת..בכל מילוי זה מושלם מבחינתי. הפעם השמרים במילוי גבינה מתוקה. מתכון נפלא וטעים. ניתן להכין כרולדת גבינות שמרים או כגבינות אישיות בצורת מעטפה.

כמה כבר אפשר לאכול עוגות גבינה בשבועות, צריך קצת לחדש ומכאן הגיעה ההחלטה להכין גביניות ולא רק עוגת גבינה..יצא מעולה!!! גם אוהבי השוקולד ושונאי הגבינה שטעמו אמרו שזה בכלל לא מה שחשבו, ממש טעים!

גביניות שמרים /אתי משה-חביב:

אפשר להכין כגביניות בודדות בצורת מעטפה ואפשרי כעוגות צמה, או שושני שמרים.

אפייה בחום 175 מעלות טורבו עד להזהבה, בערך 30 דקות.

החומרים לבצק:

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (19 גרם)-ראו הערות לגבי השמרים.
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
240-300 מ"ל חלב קר או מים קרים
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח-1/4 כפית שטוחה
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה, 200 מ"ל
110 גרם סוכר (1/2 כוס+כף)

***לגבי השמרים:אם שמים לילה במקרר לשים רק כף שמרים אחרת הבצק יתפח מידיי,אם משתמשים בבצק באופן מיידי אפשר לשים 2 כפות.

לציפוי:

1 חלמון להברשה לפני אפיה טרוף עם כף חלב. או מים מהולים בסילאן.

גביניות שמרים
גביניות שמרים
עם מילוי דובדבנים שיכורים. להסבר תרדו לסוף המתכון

אופן ההכנה:

לעבד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, הסוכר וניל והמלח למשך 2 דקות.

בקערה נפרדת מנפים קמח ומערבבים עם השמרים.

מוסיפים לחמאה והסוכר את החומרים הרטובים (חלב/מים,ביצים,שמנת) ומערבלים עוד דקה.

ולבסוף את הקמח עם השמרים. לערבל הכל יחד עוד 5 דקות.

שימו לב: משאירים את הבצק לילה במקרר,בתוך קערה גדולה עטופה בניילון נצמד.לחורר את הניילון ב 2-3 חורים עם קייסם.

לאחר לילה, מוציאים וניתן לעבוד עם הבצק.

לחלק ל 4 עיגולים. לפתוח כל עיגול למלבן.

אפשר להכין מספר צורות:

  1. לשים בצד אחד מלית ולגלגל כרולדה.
  2. לשים מלית במרכז ולחתוך את הפינות לרצועות ואז לקפל כל פעם צד אחד פנימה-פעם צד מימין ופעם מצד שמאל-לקפל על המלית.
  3. לחתוך לריבועים, לשים מהמלית במרכז ולקפל כמעטפה.
  4. להכין שושני גביניות, אפשר להכניס גם דובדבנים או כל פרי שאוהבים.

לא משנה איזו צורה תבחרו, אל תשכחו להתפיח שוב לעוד 30-60 דקות אחרי הכנת הצורה הסופית, הזמן תלוי במזג האוויר (לכסות עם מגבת או שקית) להבריש בחלמון וחלב לפני הכניסה לתנור.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו למשך 30-40 דקות בערך. תלוי בצורה שבחרתם.

החומרים למלית:

750 גרם גבינה לבנה 9%

3/4 כוס סוכר פחות כף (140 גרם)

1שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2 כפות מלאות קורנפלור (30 גרם)

1 ביצה L (אם לא אוהבים אפשר לוותר)

מעט גרידת לימון

1כפית תמצית וניל

לערבב את כל החומרים יחד ולמלא את הגביניות.

מילוי נוסף אפשרי: 

500 גרם טוב טעם, 2 כפות שטוחות קורנפלור, 2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל, 1 ביצה, 1/2 כוס סוכר (אפשר יותר,לפי הטעם האישי) , כפית תמצית וניל.

סירופ סוכר:

כוס סוכר

כוס מים

כף מיץ לימון

להרתיח הכל יחד.

לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור, למרוח אותן עם סירופ הסוכר, לחזור על הפעולה לפחות פעמיים.

גביניות שמרים
גביניות שמרים

מתכון לגביניות שמרים.

בתאבון ובהצלחה,אתי 🙂

ניתן להוסיף למלית צימוקים/דובדבנים/חמוציות ועוד.

*****לדובדבנים השיכורים: בשושני השמרים עם הדובדבנים, השרתי את הדובדבנים בסוכר וברנדי, שממלאים לא שמים את המיץ שיוצא מהם,רק את הדובדבנים עצמם.*****

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
גביניות שמרים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 17 Review(s)

4 thoughts on “גביניות שמרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *