בשר ברוטב פטריות, עוד מתכון נפלא לשישי-שבת.. עם תוספת של אורז לבן זה פשוט מושלם.
מתכון שמתאים לשבת, חג ואירוח. בשר רך ונימוח בפה, בתיבול עדין ומושלם, בלי הרבה התחכמויות, אפילו ילדים נהנים מהבשר כי הוא יוצא כל כך רך ונמס בפה. המתכון בנוי מחומרים שיש לכולנו בבית, מתכון קל ופשוט להכנה שגם מי שמפחד ולא יודע להכין ימצא את עצמו מצליח ומכין מנה מושלמת בלי הרבה מאמץ.. המאמץ היחיד הוא הסבלנות של זמן הבישול, מעבר לזה הכל קלי קלות..
מוכנים להפתיע את בני הבית?
כדי לראות את סירטון הכנת המנה ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
בשר ברוטב פטריות /אתי משה-חביב:
בישול הבשר-
בשר מספר 5 (הכי מומלץ מספר 5. בשרים מספר 6 או 8 מתאימים בעיקר לבישול ארוך כגון קדרות או חמין)- לבשל בסיר עמוק עם מים שכמעט מכסים את הבשר, 2 עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי (אפשר להוסיף גם בצל חתוך לשניים, סלרי וגזר אם מעוניינים לשמור את הציר של הבקר לבישול עתידי, אם החלטתם לשמור פשוט סננו את הנוזלים ותשמרו רק אותם אחרי הבישול, בלי לכלוך הבשר או הירקות. תוכלו להשתמש בזה ברוטב הבשר ובכל בישול שזה מתאים לו. ניתן להקפיא בקופסאות או שקיות ולהפשיר בעת הצורך) .
לבשל עד ריכוך הבשר(ברגע שמזלג מצליח להינעץ בבשר בקלות זה סימן שהוא מוכן).
הבישול נע בין שעה וחצי לשעתיים ואפילו שלוש, תלוי בבשר.
לאחר שמוכן לקרר היטב. עדיף לילה במקרר. לאחר שהבשר קר לפרוס לפרוסות דקות.
כמובן שאפשר לקצר זמן בישול אם משתמשים בסיר לחץ, זה מקצר ממש את הבישול, בערך 40 -45 דקות.
לרוטב-
לטגן בצל אחד גדול חתוך לקוביות (בעונה אפשר להשתמש בכרשה בנוסף על הבצל, אופציונלי להוסיף גם 1 פלפל יבש מתוק/חריף,לא חובה), להוסיף קופסת שימורים שלמה של פטריות (מסונן מנוזלים) או סלסלת פטריות טריות חתוכות.
לתבל בכף גדושה של אבקת פטריות לצלי של קנור, כפית מלח, כפית כורכום, כפית שטוחה פלפל שחור, טיפונת פפריקה מתוקה. לערבב.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים או ציר בקר או שילוב של השניים ולערבב.הציר זה בעצם המים שבושל בהם הבשר. אם אין ציר, שמים מים.
להוסיף את פרוסות הבשר ולדאוג שהן רטובות מכל הכיוונים עם הרוטב.
להביא לרתיחה (רתיחה= שהמים מבעבעים) ולהנמיך לאש נמוכה ולבשל למשך 50-60 דקות עד שהבשר רך.
לסיום לקשט עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל.לא חובה אם לא אוהבים.
מתכון בשר ברוטב פטריות
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך






לא הכנתי עדיין.בשבעות אני הכין
בהצלחה 🙂
יופי של מנה . קניתי פרוסות בשר כתף 5 . ניתן להרתיח אותם כמו שעשית עם הגוש?תודה
לא ניסיתי כבר פרוס אבל מאמינה שאפשר 🙂