ברד פודינג גירסה מתוקה וגירסה מלוחה

ברד פודינג או כמו שאנחנו קוראים לה בבית "עוגה משאריות חלה".. עוגה חמה, רכה ואוורירית משאריות חלה של שבת שנשארה יתומה.
אספר לכם משהו אבל אל תצחקו עליי.. זאת העוגה הראשונה שלי שהכנתי בחיי. אפילו לא ידעתי שיש לזה שם, שקוראים לזה ברד פודינג, לא היה לי כל כך קשר לאפיית עוגות,בקושי גם הייתי מבשלת,למי היה זמן או בכלל תנור לאפות בו? חחח….
הסיפור הוא כזה.. כשגרנו אני ושי יחד לפני החתונה, לא היה לנו תנור בדירה השכורה שלנו, היה טוסטר אובן בסך הכל וגם לא הייתי אופה עוגות במיוחד. אבל את העוגה הזאת הייתי אופה, היינו קוראים לה "עוגה משאריות חלה" כי תמיד נשארה לנו חלה משישי ובמוצ"ש תמיד מתחשק משהו מתוק אז הייתי לוקחת את שאריות החלה ומכינה את" עוגת שאריות החלה".. לא הייתי בכלל בעולם הקולינרי ולא ידעתי שיש לזה שם, שזה נקרא ברד פודינג.. חחח… הייתי בטוחה שהמצאתי את הגלגל עם העוגה הזאת.
ולפני כמה שנים ראיתי שאנשים גם עושים "עוגת שאריות חלה" והראתי לשי ולאחי (כי הוא ואחי היו צוחקים עליי עם העוגה הזאת) ואפילו אמרתי להם שיש לזה שם ולא רק אני מכינה ככה.. ייבשתי אותם כהוגן על כל השנים שצחקו עליי שאני מכינה עוגות משאריות חלה ??? וזה הזמן שתכינו ותתייגו אותי כדי שאני לא אצא פיתה מולם, תראו להם שזה באמת טעים ויש דבר כזה 🙂 🙂
אז מה צריך כדי להכין? אני שמה מה שנראה לי שיסתדר ויתן עוגה מתוקה- שמה חלב, שמנת, ביצים.. מה שמתאים לי לעוגה נורמאלית.. אם אני מכינה אותה מתוקה אז שמה גם סוכר. אם אני רוצה אותה מלוחה שמה טיפת מלח ומוסיפה גבינות.
תדעו לכם שזאת עוגה לפיתרון בעיית חיסול שאריות חלה וגם למי שלא אופה או יודע לאפות ובכל זאת רוצה משהו מתוק או מלוח בכלום עבודה.

כתבתי לכם את שתי הגירסאות שלי ללחם משאריות חלה- אחת בגירסה המתוקה ואחת בגירסה המלוחה. המתכון הוא לחלה אחת של 550 גרם ולכן תתאימו את המילו/ציפוי בהתאם לכמות שיש לכם בבית.

הגירסה המתוקה
הגירסה המלוחה
אחרי השכבה הראשונה של החלה, לשפוך חצי מהמילוי
לפני הכניסה לתנור

הגירסה המלוחה-לפני הכניסה לתנור
הגירסה המלוחה-ביציאה מהתנור

ברד פודינג גירסה מתוקה וגירסה מלוחה /אתי משה-חביב:

לגירסה המתוקה: ("עוגה משאריות חלה")
חלה 1 פרוסה לרצועות או קוביות
4 ביצים L
2 שמנת מתוקה – 500 גרם
1/2 כוס חלב -120 גרם
1/4 כוס סוכר- 50 גרם
ניתן להוסיף 2 שקיות סוכר וניל או מעט תמצית וניל איכותית.
3 כפות נוטלה או שוקולד השחר

לפיזור מעל (לאחר אפיה) :
אבקת סוכר
או
סירופ שוקולד
או
שוקולד מומס

לגירסה המלוחה:
1 חלה פרוסה לרצועות או קוביות (חלה של 500-550 גרם)
3 ביצים M או L
2 שמנת מתוקה או שמנת לבישול-500 גרם
1/2 כוס חלב -120 גרם
100 גרם גבינה צהובה
לשלב עוד100 ‪גרם של גבינות קשות אחרות
(שילוב גבינות כמו: מוצרלה, קשקבל, גאודה, פרמז'ן), אפשר להוסיף גם 2 כפות קוטג' לתערובת
50 גרם חמאה מומסת או לפזר מעל קוביות
מלח, פלפל, אגוז מוסקט- קורט מכל אחד

הכנה:
בשתי הגרסאות מערבבים יחד את כל המצרכים מלבד החלה. את החלה מכניסים לתערובת ומערבבים ויוצקים לתוך תבנית משומנת בחמאה. או לסדר חלק מהחלה בתבנית משומנת ולשפוך מעל חצי מהמילוי ושוב לסדר שכבת חלה ומעל את המחצית השניה של המילוי. אם בחרתם להכין את הגירסה המתוקה שימו לב שבין השכבות וגם מעל לזלף ממרח שוקולד-נוטלה או השחר, מה שאוהבים.

שתי הדרכים טובות, רק שימו לב שכל החלה רטובה ולא רק חלקים ממנה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
עד שכל העוגה אפויה, בערך 45- 35 דקות.  תשימו לב אם המרכז אפוי או לא ולפי זה תדעו.

זהו, קל פשוט ומהיר להכנה.
וילדים טורפים את זה בשניות:)

מתכון ברד פודינג גירסה מתוקה וגירסה מלוחה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
ברד פודינג גירסה מתוקה ובגרסה מלוחה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *