בראוניז קלאסי, פשוט וקל. סדוק וקראנצ'י במעטפת ובפנים רך, נמס, לח ומלא שוקולד. לאוהבי השוקולד, בעיקר המריר, העוגה הזאת בשבילכם. זאת עוגה /עוגייה כי אופים כעוגה אבל חותכים לחיתוכיות שהופכות לעוגיות נהדרות, כל כך ממכרות. טעימות חמות או קרות, נשארות פריכות ולחות לאורך זמן.
ילדים ובכלל אוהבי שוקולד יעופו על העוגה הזאת ויחסלו אותה בשניות.
הבראוניז האלה בין המתכונים הראשונים שהכנתי והעלתי לאתר,ממש בין עשרת הראשונים אפשר לומר ולמה אני מספרת לכם את זה? כי זה ממש בראוניז למתחילים ובכלל מתכון ידידותי לכל אוהבי השוקולד והשחיתות בלי הרבה מאמץ.
עוגה ממש קלה להכנה, בלי הרבה התחכמויות, עם חומרים שיש לכולנו בבית. פשוטה, קלה ומהירה ונראית מליון דולר, שלא נדבר על הטעם שהוא סוף הדרך. אז אם באים אליכם אורחים לא צפויים, תכינו להם בראוניז, תגישו לצד גלידה וקחו בחשבון שזאת לא הפעם האחרונה שהם יבואו לביקור 😉
מתחילים?

בראוניז קלאסי/אתי משה-חביב:
200 גרם שוקולד מריר 60%
150 גרם מרגרינה או חמאה
כוס סוכר (200 גרם)
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
3 ביצים
כוס קמח (140 גרם)
טיפונת מלח (שאגב מי שאוהב שילוב של מלוח ומתוק יכול לפזר מעל הבראוניז לפני הכניסה לתנור מעט מלח גס)
תוספות אפשריות- אגוזים / שוקולד צ'יפס/ עדשים / שברי עוגיות / שברי שוקולד וכו'.
הכנה:
להמיס את השוקולד, החמאה והסוכר במיקרוגל או על הגז ולערבב. אם במיקרוגל אז לעשות זאת בפולסים, להםעיל ל 20-30 שניות להוציא ולערבב ושוב להחזיר למיקרוגל לכמה שניות ושוב להוציא ולערבב ככה עד שהשוקולד נמס.
להוסיף לתערובת-
כפית תמצית וניל
3 ביצים (לערבב מהר,לא לחכות עם הביצים בתוך התערובת,מיד לערבב כי התערובת של השוקולד חמה אז לא נרצה שהביצים יתבשלו ויהפכו לחביתה, לכן הכניסו כל פעם ביצה אחת וערבבו מהר עם מטרפה.).
בקערה נפרדת מערבבים-
כוס קמח+ 3/4 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה אגוזים. אפשר שוקולד צ'יפס ואפשר גם בלי תוספת).
לערבב את שתי התערובות של השוקולד ושל הקמח, לקערה אחת.
אם בחרתם בלי תוספת פשוט תשפכו את הקמח מעל העיסה וערבבו.
להעביר לתבנית (גודל עד 24*24, לא יותר) ולתנור בחום 180 מעלות למשך כ 20 דקות (לבדוק אחרי 15 דקות, צריך שמעל יהיה יבש ואטום ובפנים לח). לצנן ולחתוך לריבועים.
גם אם נראה לכם שזה רך זה בסדר, זה ממשיך להתייצב ביציאה מהתנור.
מתכון בראוניז קלאסי
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)



אולי יעניין אותך






אני לא יודעת למה זה לא עבד לי העוגה מתפוררת ממש .. לא מחזיקה משהו בכמיות לא עובד..
אולי התנור שלך חזק ואת צריכה לאפות ממש מעט. העוגה יוצאת מאוד לחה, היא מלאה בשומן. תפחיתי זמן אפיה ל 12-15 דקות.
מתכון ממש מוצלח
תודה רבה
תודה רבה, שמחה שאהבת:)
עוגה מושלמתתתת אופה אותה כל אירועעעע
איזה כייף. שמחה שאהבת:)