בראוניז מושחת וטעים ברמות אחרות! ממש קל להכנה, 5 מצרכים בלבד ובלי אפילו טיפה של חמאה או מרגרינה. נטו שוקולד!
אם חשבתם שלהכין עוגת ביסקוויטים זה קל, תחשבו שוב.. כי את העוגה הזאת אתם הולכים להכין שוב ושוב ושוב..
קלה ופשוטה להכנה.. והכי חשוב, גם אם באים אורחים בהפתעה, תזכרו את המתכון הזה ורוצו להכין אותו.. תשמרו אותו קרוב לליבכם וכל ביס שתיקחו אתם תודו לי.. 🙂
הבראוניז הזה לחובבי השוקולד בלבד, בעיקר שוקולד מריר ואיכותי.. ואם זה לא מספיק אז בנוסף הוא קיבל קישוט של שוקולדים מעל. כמובן שאפשר להמיר את השוקולדים שמעל לאגוזים (אגוזי מלך/ פקאן /לוז וכו').. בעיניי אפילו מומלץ לשלב בוטנים מלוחים.. בקיצור אפשר לשחק עם הקישוט מעל ולשים שוקולד או אגוזים או גם וגם.. תתפרעו ?
לפרווה המירו את השמנת המתוקה לשמנת צמחית. בפסח המירו את הקמח הרגיל לקמח של פסח או לקורנפלור.
יאללה למתכון.. קלי קלות, זוכרים?
בראוניז מושחת/אתי משה-חביב:
מצרכים-
200 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר איכותי 70% או 60%
40 גרם קמח (3 כפות מלאות)
2 כפות גדושות אבקת סוכר (30 גרם)
3 ביצים m
מעל הבראוניז-
20 גרם נטיפי שוקולד לבן
20 גרם נטיפי שוקולד חלב
מי שרוצה אפשר לשים גם או רק אגוזים או להוסיף גם נטיפי שוקולד מריר
הכנה:
לחמם במיקרוגל את השמנת, עד לרתיחה (אפשר לחמם על הגז אם מעדיפים) ולהוסיף לה את השוקולד. לערבב עד המסה מלאה של השוקולד ואיחוד של השניים.
להוסיף את הביצים (לקשקש אותן קודם בצלוחית נפרדת). לחבר את השוקולד עם הביצים בזריזות ולערבב תוך כדי חיבור כדי שהביצים לא יקרשו ויהפכו לחביתה, צריכים לעשות זאת בזריזות.
לסיום להוסיף את הקמח ואבקת הסוכר. שמכניסים את הקמח ואבקת הסוכר לסנן אותם לפני הכניסה לעיסת השוקולד. להעביר לתבנית מרובעת המתאימה לבראוניז (אני השתמשתי בגודל 24×24). לפזר שוקולדים או אגוזים, או גם וגם. להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 20 דקות (לא יותר!), אם התנור שלכם חזק תפחיתו 2-3 דקות.
מתכון בראוניז מושחת
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
וואוו!!!!
טעים! טעים! טעים!
כייף..כייף..כייף שאהבת 🙂