בצק עלים במילוי תפוחים מקורמלים

בצק עלים במילוי תפוחים מקורמלים, קראנצים בטירוף, מתפוררים בפה וטעימים ממש:)

מאפה קל להכנה, פשוט, אפשר להכין גם כרולדה ולא רק כמאפים אישיים.

בצק עלים במילוי תפוחים מקורמלים טבול בסוכר, משהו מהסרטים, כמו במאפיות של פעם, זוכרים?
בקיצור, הקריספיות פשוט מטורפת וכמו שאתם יודעים פחממות הן החיים ואין כמו בצק עלים קריספי מתפורר בפה עם מילוי תפוחים מקורמלים עם חמאה ודבש.. יאממייייי..

מתאים לראש השנה, סתם ככה להתפנק (גלידה בצד תמיד עובדת), מתאים לאירוח, לשבתות. פשוט מאפה נהדר.

הכנתם ואהבתם? תייגו אותי, מחכה לכם באינסטגרם ובפייסבוק.

חייב לטעום:)

בצק עלים במילוי תפוחים מקורמלים /אתי משה-חביב:

מה צריך? 
חבילת בצק עלים מופשרת לילה במקרר.
למילוי תפוחים מקורמלים:
3 תפוחים גרנד סמיט (הירוקים החמוצים) חתוכים לקוביות קטנות
כף מיץ לימון
גרידת לימון
1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
כפית קינמון

בסיום הבישול:
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף שטוחה קורנפלור

אופציה לתוספות:
אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים קצוצים דק אם אוהבים.

לבישול:
50 גרם חמאה (לפרווה מחמאה בטעם חמאה)

לטבול את הבצק:
ביצה טרופה עם 2 כפות חלב
צלחת עם חצי כוס סוכר

שלב ראשון-תפוחים ירוקים חמוצים
כל המרכיבים בקערה אחת.
במחבת עם החמאה
חותכים את הבצק לריבועים
ממלאים את הריבועים בקצה ומקפלים
מקפלים עד האמצע ומהאמצע לסוף
מסמנים למעלה בפסים באלכסון, חיתוך קל, אין צורך לעשות פתחים עמוקים
לטבול בביצה ואז בסוכר
אפשר גם בצורת סוכריות:) אותו תהליך רק שבסיום לסובב את הקצוות.

הכנה:
מתחילים עם המלית כדי שתספיק להתקרר, אפשר אפילו ערב קודם או בבוקר ואז להכין את המאפה בערב. העיקר שהמילוי יתקרר ויתייצב.
למילוי:
לחתוך 3 תפוחים לקוביות קטנות מאוד, לשים בקערה עם כף מיץ לימון, סוכר, דבש וקינמון. לערבב יחד ולבשל 2-3 דקות במחבת עמוקה עם 50 גרם חמאה.  לסיום להוסיף אינסטנט פודינג וניל + קורנפלור.  לכבות את האש ולקרר, עדיף במקרר לכמה שעות טובות, אפילו לילה. יותר קל למלא.
אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים קצוצים דק אם אוהבים.
אחרי שהמילוי קר, לחתוך בצק עלים לריבועים. חשוב לעבוד עם בצק עלים קר, אחרת הצורה נהרסת וקשה לעבוד איתו. להוציא מהמקרר כל פעם חתיכת בצק ולחתוך לריבועים, את השאר להשאיר בקירור במקרר עד השימוש.
למלא כל ריבוע במילוי התפוחים המקורמלים ולקפל (קיפול עד האמצע ומהאמצע לסוף-יש סרטון שמור בהייליטס אצלי באינסטגרם), לחרוץ קלות את החלק העליון לפסים, לטבול את החלק העליון בביצה טרופה עם חלב ואז להעביר לטבילה בסוכר.
לסדר במגש ולהעביר למקפיא ל 10 דקות. להוציא ישירות מהמקפיא לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 40-45 דקות (עד השחמה).
לנשנש להנאתכם:)

מתכון בצק עלים במילוי תפוחים מקורמלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
בצק עלים במילוי תפוחים מקורמלים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *