בצק למגוון עוגיות

בצק למגוון עוגיות , קל ופשוט להכנה. מבצק אחד ניתן ליצור מבחר רחב ומעניין של עוגיות. למי שאין לו זמן או סבלנות להכין כמה סוגי בצקים בכדי להכין עוגיות שונות, יכול להשתמש בבצק הזה על מנת להכין מגוון רחב של תוצרים שונים והכל מבצק אחד בלבד!
עוגיות ריבה, ספירלה קינמון, עוגיות שטובלים בשוקולד, מגולגלות, אזני המן, במילוי שוקולד, במילוי ריבת חלב, קרואסונים פריכים במילוי שוקולד ועוד ועוד ועוד.. ממש בצק למגוון עוגיות. אל תשכחו לפזר אבקת סוכר כמובן 🙂
הבצק רך, נעים ומרגיש כמו קטיפה. ממש נוח לעבודה, יוצא מוצלח מאוד ומתאים לכל סוג עוגייה שתבחרו.
במתכון עצמו יש טיפים ורעיונות להכנת מספר עוגיות, אתם כמובן יכולים לקחת את זה לעולם שלכם וליצור מהם כל עוגייה שתרצו ותאהבו.
ממליצה בחום 🙂
בצק למגוון עוגיות

בצק למגוון עוגיות /אתי משה-חביב:

4.5 כוסות קמח
1/2 כוס קורנפלור
400 גרם חמאה/מרגרינה-להוציא שעה מראש
כוס וחצי אבקת סוכר
2 כפות גדושות סוכר
2 ביצים
1 חלמון
1/2 כוס מיץ תפוזים
הכנה:
במיקסר לשים את החמאה חתוכה לקוביות, הסוכר ואבקת הסוכר וללוש עם וו גיטרה עד שמתחיל להיות מרקם משחתי. להוסיף את הביצים והחלמון ולהמשיך ללוש להוסיף את המיץ, הקורנפלור והקמח וללוש עד קבלת בצק.
במידה והבצק רך ודביק, להוציא אותו עם קלף או מרית אל שיש מקומח היטב. ללוש עם ידיים מקומחות לצורת עיגול ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר לשעה לפחות. (ניתן לשמור את הבצק במקרר גם 3 ימים).
לאחר הקירור, להוציא את הבצק ולחלק אותו ל 4 חלקים וללוש כל חלק ולפתוח אותו לצורה הרצויה. אם עיגול לקרואסונים פריכים או אם למלבן למגולגלות או עוגיות וכו'.
ניתן להכין המון עוגיות מהמתכון המוצלח הזה. אל תשכחו לפזר אבקת סוכר בסיום האפייה 🙂
למשל:
לקוקוס וריבת חלב:
להכין מהבצק צורה של עיגולים קטנים (נעשה עם חותכן עגול) לאפות אותם בערך 15 דקות, שיוצאים למלא במילוי.
המילוי:
ריבת חלב וקוקוס- לערבב יחד ולמלא בין 2 עיגולים.
לפזר אבקת סוכר מעל.
(כמויות של ריבת חלב וקוקוס תלויה בכמות של העוגיות שרוצים.)

בצק למגוון עוגיות-במילוי ריבת חלב וקוקוס

שבלולי קינמון:
לפתוח את הבצק למלבן.
למרוח על המשטח הפתוח שמן עם היד ולפזר את מילוי הקינמון והסוכר.
(להכין בצלוחית סוכר וקינמון ולערבב).
לגלגל את הבצק לרולדה, לחתוך לרצועות ולשים בתבנית (ראו תמונה).

בצק למגוון עוגיות-ספירלה קינמון

לעוגיות ריבה:
לפתוח את הבצק,ליצור צורות עם קורצן/חותכן מתאים לעוגיות ריבה (אחד סגור ואחד עם חור).
לשים בתנור בכמות זהה כדי שיהיה ניתן לסגור בזוגות. בחום 180 מעלות למשך 10-15 דקות.
שיוצא ומתקרר למלא את החלק הסגור בריבה ולסגור מעל עם החלק הפתוח עם החור.
לפזר אבקת סוכר.
(יש מתכון רשמי מעולה לעוגיות ריבה באתר).

בצק למגוון עוגיות-עוגיות פרח

מגולגלות:
לפתוח את הבצק למלבן, למרוח מה שאוהבים, לגלגל לרולדה. לסמן מעל חריצים ולתנור בחום 180 מעלות ל 25 דקות או עד שמשחים.
(יש מתכון רשמי למגולגלות באתר).

בצק למגוון עוגיות

עוגיות פשוטות:
לפתוח את הבצק ולקרוץ צורות שרוצים, להכניס לתנור בחום 180 מעלות כ 10-15 דקות (עד השחמה קלה בלבד). שמתקרר ניתן לזלף שוקולד מעל או לטבול בשוקולד מומס.

בצק למגוון עוגיות
בצק למגוון עוגיות

מתכון לבצק למגוון עוגיות
בהצלחה ובתיאבון, אתי?

דירוג
recipe image
שם המתכון
בצק למגוון עוגיות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

6 thoughts on “בצק למגוון עוגיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *