בצק למגוון עוגיות /אתי משה-חביב:
1/2 כוס קורנפלור
400 גרם חמאה/מרגרינה-להוציא שעה מראש
כוס וחצי אבקת סוכר
2 כפות גדושות סוכר
2 ביצים
1 חלמון
1/2 כוס מיץ תפוזים
במיקסר לשים את החמאה חתוכה לקוביות, הסוכר ואבקת הסוכר וללוש עם וו גיטרה עד שמתחיל להיות מרקם משחתי. להוסיף את הביצים והחלמון ולהמשיך ללוש להוסיף את המיץ, הקורנפלור והקמח וללוש עד קבלת בצק.
במידה והבצק רך ודביק, להוציא אותו עם קלף או מרית אל שיש מקומח היטב. ללוש עם ידיים מקומחות לצורת עיגול ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר לשעה לפחות. (ניתן לשמור את הבצק במקרר גם 3 ימים).
לאחר הקירור, להוציא את הבצק ולחלק אותו ל 4 חלקים וללוש כל חלק ולפתוח אותו לצורה הרצויה. אם עיגול לקרואסונים פריכים או אם למלבן למגולגלות או עוגיות וכו'.
לקוקוס וריבת חלב:
להכין מהבצק צורה של עיגולים קטנים (נעשה עם חותכן עגול) לאפות אותם בערך 15 דקות, שיוצאים למלא במילוי.
המילוי:
ריבת חלב וקוקוס- לערבב יחד ולמלא בין 2 עיגולים.
לפזר אבקת סוכר מעל.
(כמויות של ריבת חלב וקוקוס תלויה בכמות של העוגיות שרוצים.)
שבלולי קינמון:
לפתוח את הבצק למלבן.
למרוח על המשטח הפתוח שמן עם היד ולפזר את מילוי הקינמון והסוכר.
(להכין בצלוחית סוכר וקינמון ולערבב).
לגלגל את הבצק לרולדה, לחתוך לרצועות ולשים בתבנית (ראו תמונה).
לעוגיות ריבה:
לפתוח את הבצק,ליצור צורות עם קורצן/חותכן מתאים לעוגיות ריבה (אחד סגור ואחד עם חור).
לשים בתנור בכמות זהה כדי שיהיה ניתן לסגור בזוגות. בחום 180 מעלות למשך 10-15 דקות.
שיוצא ומתקרר למלא את החלק הסגור בריבה ולסגור מעל עם החלק הפתוח עם החור.
לפזר אבקת סוכר.
(יש מתכון רשמי מעולה לעוגיות ריבה באתר).
מגולגלות:
לפתוח את הבצק למלבן, למרוח מה שאוהבים, לגלגל לרולדה. לסמן מעל חריצים ולתנור בחום 180 מעלות ל 25 דקות או עד שמשחים.
(יש מתכון רשמי למגולגלות באתר).
עוגיות פשוטות:
לפתוח את הבצק ולקרוץ צורות שרוצים, להכניס לתנור בחום 180 מעלות כ 10-15 דקות (עד השחמה קלה בלבד). שמתקרר ניתן לזלף שוקולד מעל או לטבול בשוקולד מומס.
מתכון לבצק למגוון עוגיות
בהצלחה ובתיאבון, אתי?
רוצה מתכון לעוגיות
זה המתכון למעלה 🙂
ממש מקסים וטעים
תודה מקרב לב
באהבה, שמחה שאהבת:)
400 גר חמאה?…
כן.. כמו שכתוב.
יש כמות גדולה של קמח ובשביל לקבל מרקם פריך צריכים חמאה או מרגרינה בכמות נכבדת.