שרוצים להכין משהו לא שיגרתי, קצת לצאת מהשיגרה של מאכלי היומיום, בלינצ'ס במילוי בשר טחון וצנוברים יכול לשמש כמנה ראשונה, טעימה ומיוחדת לנשנוש והגשה.
זהירות ממכר!
בלינצ'ס במילוי בשר וצנוברים/אתי משה-חביב:
1 חבילת בלינצ'ס (20 יחידות)-להפשיר.
500 גרם בשר טחון (חצי קילו)
5 כפות שמן
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות מגורדות
חופן צנוברים (מה שנכנס ביד) קלויים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
תיבול:
כפית מלח,
1/2 כפית פלפל שחור,
כף פפריקה אדומה מתוקה,
כף רוטב צ'ילי מתוק,
כפית שטוחה סוכר.
הכנה:
לטגן במחבת עמוקה את הבצל ב 5 כפות שמן עד הזהבה קלה, להוסיף את השום הקצוץ ל 10 שניות בלבד, להוסיף את הבשר ולפורר עם מזלג תוך כדי טיגון עד שהבשר מחליף את הצבע. להוסיף את העגבניות ונותנים לתערובת להתבשל עוד 2 דקות, להוסיף תבלינים ולבשל לצמצום המיצים.
לסיום לשים את הצנוברים והפטרוזיליה. לערבב ולתת בישול קצר של דקה. להניח את התערובת בצד שתתקרר על מנת שתהיה נוחה וקלה לשימוש.
לפתוח כל עלה על השיש, למלא במילוי הבשר ולגלגל כמו אגרול.
לטבול בביצה ואז בפירורי לחם ולטגן בשמן שמגיע עד לחצי מגובה הבלינצ'ס (לא אמור להיות הרבה).
להגיש לצד רוטב צ'ילי חריף מתוק.
זהירות-ממכר!
מתכון לבלינצ'ס במילוי בשר וצנוברים.
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂