ביסקוטים / בישקוטים קראנצ'ים וקריספים ממכרים בטירוף.. כל כך טעימים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
הכי קל להכנה, פשוט ומהיר..בלי מיקסר ובלי ללכלך כלים. מערבבים הכל בקערה אחת, מעבירים לתבניות אינגליש קייק ואופים פעם כעוגה שלמה ופעם אחרי חיתוך.
מזהירה אתכם מראש שלא תוכלו להפסיק לאכול אותם ותמצאו את עצמכם מנשנשים אותם בלי הפסקה. לשומרי הכשרות תדעו שהם פרווה ולכן תוכלו לנשנש אותם גם בין ארוחות.
אני נמנעת להכין אותם כי קשה לי לעמוד בפניהם..חחח…
מתכון מוצלח במיוחד..ממליצה לכם בחום ואהבה.. רק אל תקללו אותי בכל ביס שתיקחו כי פשוט לא תפסיקו לאכול מהם 😉
מוכנים?
ביסקוטים/אתי משה-חביב:
מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק.
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
כוס סוכר (200 גרם) לאוהבי מתוק אפשר גם כוס וחצי
3 כפות מיץ מלימון טרי או תפוז טרי
4 ביצים
כף ליקר אמרטו או תמצית שקדים (לא חובה)
כוס פיצוחים: (130-150 גרם)
אגוזי לוז טבעי
שקד מולבן טבעי
פיסטוק טבעי
אגוזי פקאן טבעי
6 יחידות משמש מיובש חתוך לקוביות
6 יחידות שזיף מיובש חתוך לקוביות
הכנה:
לערבב את היבשים בקערה- קמח,סוכר ואפייה. להוסיף את הרטובים- ביצים,לימון וליקר. לערבב. להוסיף את הפיצוחים והפירות היבשים.
להעביר ל 2 תבניות אינגליש קייק, לדחוס את העיסה לתבניות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 45 דקות. להוציא ולחתוך את הכיכרות האפויות עם סכין משוננת לרצועות דקות ולהניח על רשת התנור (לא על התבנית), לחתוך שהעוגות עוד חמות ולהחזיר לאפייה נוספת בחום 175 מעלות טורבו ל 10 דקות. לצנן. לשמור בצנצנת או קופסא אטומה.
מתכון ביסקוטים/בישקוטים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂