בטטה ועגבניות צלויות, תוספת מושלמת כמעט לכל ארוחה. מתאים לארוחה חלבית, ארוחה בשרית או פרווה. יכול להתאים כתוספת לדג וגם כתוספת לבשר, וכמובן טעימה גם כך בפני עצמה.
מתאימה לאירוח, לשבת, לחג, לארוחת צהריים, ארוחת ערב..כמעט לכל ארוחה..
מנה מרשימה מאוד, נראית מעולה ובטעם מצוין, אבל ת'כלס מה זה פשוט להכין אותה, ממש מנה קלה, פשוטה ומהירה להכנה..
אגב, אפשר להכין את המנה רק עם בטטות, בלי העגבניות.
בטטה ועגבניות צלויות /אתי משה-חביב:
מחממים את התנור על תוכנית גריל וטורבו.
חומרים-
4-5 בטטות עם הקליפה.
6 עגבניות קטנות (עדיפות לסוג תמר).
3 ענפים של טימין.
מלח גס
פלפל גרוס
שמן זית.
הכנה:
לשטוף את הבטטות היטב מתחת לברז ולנקות את הקליפה עם סקוטצ' (משאירים את הקליפה).
חוצים את הבטטות ל 2 לאורך.
חותכים את העגבניות ל 4.
מסדרים על מגש התנור עם נייר אפייה.
מזלפים מעט שמן זית על כל עגבנייה וכל בטטה. אפשר גם למרוח עם מברשת.
מפזרים טיפה מלח גס ופלפל גרוס על כל עגבנייה וכל בטטה.
את הטימין- להפריד את העלים מהענף ולפזר על הבטטות והעגבניות.
להכניס לתנור שחומם מראש על טורבו וגריל למשך 30-40 דקות. אין צורך לכסות את המגש.
בדיקת מוכנות הבטטה-נועצים מזלג במרכז הבטטה. אם רך אז מוכן, אם עדיין קשה אז לא מוכן.
מתכון לבטטה ועגבניות צלויות
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?
אולי יעניין אותך





